Πως θα έρθει το γκολ

Ένα από τα συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τα φιλικά είναι ότι η ομάδα μας κουβαλά από πέρσι τη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων και στο να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Μπορεί οι νίκες να έρχονται μέσα από τις καλές άμυνες αλλά ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να βρει λύσεις και όσον αφορά τη γραμμή κρούσης. Ο εντός έδρας αγώνας με την Μάριμπορ πλησιάζει και σε αυτόν η ομάδα μας πρέπει να θέσει βάσεις πρόκρισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει νίκη, δηλαδή να στείλουμε την μπάλα στα δίκτυα. Το βασικότερο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος παίκτης θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον πρώτο επίσημο αγώνα και αν ο Σέρτζιο θα προτιμήσει μια διάταξη με έναν επιθετικό. Στα περισσότερα φιλικά είδαμε να εφαρμόζεται η διάταξη 4-1-4-1, μέσα από την οποία επιβεβαιώθηκε ότι οι ακραίοι μέσοι και ο Μπενασούρ δυσκολεύονται να κάνουν αυτά που αναμένονται.

Γκονσάλβες, Μπούντιμρ ή Πίερος

Με τον Σιέρινταν να μην υπολογίζεται λόγω τιμωρίας, οι επιλογές για τον παίκτη που θα αγωνιστεί στην επίθεση είναι ένας εκ των πιο πάνω. Κάθε περίπτωση έχει τα συν και τα πλην της και ίσως αυριανό φιλικό φανούν οι προθέσεις του Σέρτζιο. Ο Γκονσάλβες δεν θεωρείται έτοιμος όχι μόνο γιατί δύσκολα μπορεί να βγάλει ολόκληρο τον αγώνα αλλά και γιατί η ομάδα γενικότερα δεν έχει μάθει ακόμα να λειτουργεί με αυτόν στην επίθεση. Από την άλλη είναι ο παίκτης του οποίου οι ατομικές ενέργειες μπορούν να δημιουργήσουν φάση από το πουθενά.

Για τον Μπουντιμίρ τα δεδομένα για το τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο είναι γνωστά ενώ για τον Πιέρο το μεγαλύτερο πλην είναι η απειρία που μαζί με τις γενικότερη δυσκολία που παρουσιάζει η διάταξη με έναν επιθετικό κάνει την επιλογή του τραβηγμένη.

Το ενδεχόμενο να δούμε ένα άκρως επιθετικό ΑΠΟΕΛ με τον Γκονσάνβες και έναν εκ των Μπούντιμιρ και Πιέρου στο ίδιο σχήμα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αυτό σημαίνει ότι ίσως μείνει εκτός ο Μπενασούρ τον οποίο ο Σέρτζιο προσπαθεί να «αναστήσει» αλλά δεν πρόκειται να πάρει αχρείαστα ρίσκα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!