Πως φτάσαμε στα κεκλεισμένων…

Λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο ΑΠΟΕΛ καλείται να δώσει το τρίτο του παιχνίδι την φετινή αγωνιστική περίοδο χωρίς τους οπαδούς του. Ο λόγος της τρίτης φετινής τιμωρίας του ΑΠΟΕΛ είναι γνωστός σε όλους. Είναι ο ίδιος λόγος που στέρησε από την ομάδα και πέρσι να παίξει στην παρουσία του κόσμου στους καθοριστικούς αγώνες των play offs.   Το άναμμα φωτοβολίδων εξελίχτηκε σε μια μόνιμη κόντρα ανάμεσα στην διοίκηση και τους οργανωμένους, κυρίως από τον καιρό που ο κανονισμός άλλαξε και προνοούσε τιμωρία κεκλεισμένων αντί χρηματικό πρόστιμο. Η πρόσφατη αλλαγή που δίνει την δυνατότητα για εξαγορά της ποινής  είναι κάτι που συνεχίζει να δημιουργεί συζητήσεις και διαφορετικές απόψεις για το πώς έπρεπε να λειτουργήσει ο ΑΠΟΕΛ.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Από την αρχή της χρονιάς είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση (27/09/2012:Βρείτε τα και για τις φωτοβολίδες).  Η πικρή αλήθεια είναι ότι η διοίκηση αδυνατεί να επιληφθεί του θέματος εδώ και 3 χρόνια αντιμετωπίζοντας το επιφανειακά και επιπόλαια. Είτε αυτό αφορά την ουσιαστική συζήτηση και επικοινωνία με τους οργανωμένους είτε και την στρατηγική πίεση προς την ΚΟΠ για αλλαγή αυτής της ηλίθιας απόφασης.

Η διοίκηση της εταιρείας είχε την ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα αυτόν τον κανονισμό το καλοκαίρι όταν τέθηκε επιτακτικά η πρόταση για αλλαγής της ποινής του κεκλεισμένων αλλά αρνήθηκε. Ο λόγος της άρνησης ήταν για να μην επωφεληθεί και η ομόνοια που θα είχε την ευκαιρία να «γλιτώσει» την τιμωρία των 2 αγωνιστικών που κουβαλούσε από πέρσι. Να θυμίσουμε ότι και ο ΑΠΟΕΛ είχε να εκτίσει μία αγωνιστική κεκλισμένων στην  αρχή της σεζόν. Η απόφασή μας να μην δεχτούμε να αλλάξει ο κανονισμός τον περασμένο Αύγουστο είχε ως συνέπεια να οδηγηθούμε στη σημερινή κατάσταση.

Πως γίνεται, μια ομάδα που ξέρει ότι δεν έχει βρει καν τον τρόπο να ελέγξει τους οπαδούς της έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ελεγχόμενα προγραμματισμένη και όχι άσκοπη χρήση φωτοβολίδων, να αρνείται να δεχτεί την αλλαγή του κανονισμού;  Ήταν πολύ κοντόφθαλμό να νομίζουμε ότι με την τότε απόφαση τιμωρούσαμε την ομόνοια και όχι τους εαυτούς μας.

Το πρόβλημα, όσο και αν θέλουμε να το παρουσιάζουμε διαφορετικά είναι εσωτερικό. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια καταλυτική πρωτοβουλία από την διοίκηση προς τους οργανωμένους και φτάσαμε (ενώ γνωρίζαμε την ποινή) στα κεκλeισμένων, θα πρέπει πρώτα να λύσουμε το θέμα μεταξύ μας και ακολούθως με την ΚΟΠ. Στα μέσα Νοεμβρίου είχαμε προειδοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και θα έπρεπε να το χειριστούμε με πάσα σοβαρότητα (29/11/2012: Φωτοβολίδες: η ωρολογιακή βόμβα θα σκάσει)

Η διοίκηση Ερωτοκρίτου έχει σπαταλήσει τα τελευταία 3χρόνια ένα ποσό κοντά στις 550,000 ευρώ για την ασφάλεια των αγώνων της ομάδας μας προς ιδιωτικές εταιρείες προσωπικού ασφαλείας με τις οποίες συνεργάζεται. Είναι τουλάχιστον άδικο προς την ομάδα μας να θεωρούμε ότι με την μη εξαγορά της ποινής έναντι του ποσού των 40,000 ευρώ αυτόν που τιμωρούμε είναι τον Κουτσοκούμνη.  Όταν έχουμε σπαταλήσει μισό εκατομμύριο σε τρία χρόνια για ιδιωτική ασφάλεια είναι αδιανόητο να στερούμε από την ομάδα το δικαίωμα να αγωνιστεί μπροστά στον κόσμο της σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Η διοίκηση, έχει υποχρέωση, έστω και την υστάτη να βρει την λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις για σκοπούς πολιτικής προς την ΚΟΠ, είναι απλά αντιδράσεις εντυπωσιασμού και άνευ ουσίας. Το παιχνίδι με την Άχνα θα πρέπει να είναι το τελευταίο που ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί σε ένα βουβό ΓΣΠ.  Αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να το διασφαλίσουμε αλλιώς είμαστε για ακόμη μια φορά άξιοι της μοίρας μας.

Σχετικά άρθρα29/11/2012: Φωτοβολίδες: η ωρολογιακή βόμβα θα σκάσει

27/09/2012: Βρείτε τα και για τις φωτοβολίδες

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!