Στατιστικά για συμπεράσματα

Τη στιγμή που ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με τους αριθμούς των εκλογών και τα ποσοστά των υποψηφίων, εμείς επιλέγουμε να αναλύσουμε κάποια στοιχεία που βγάλαμε μέσα από τα στατιστικά της σελίδας μας για το φετινό πρωτάθλημα μέχρι την 21η αγωνιστική. Θα αναλύσουμε το πότε σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ, τα λεπτά συμμετοχής και τα γκολ που πετύχαμε. Ξεκινάμε με το χρόνο επίτευξης των 44 τερμάτων που πετύχαμε. Όπως θα δούμε και στην πιο κάτω γραφική παράσταση ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τα περισσότερα γκολ στο Β’ ημίχρονο. Τα μισά γκολ του δευτέρου ημιχρόνου τα βάλαμε τις πρώτες 7 αγωνιστικές σε παιχνίδια που καθαρίζαμε σχετικά εύκολα (στην πεντάρα με την Ενπ, στην τεσσάρα με τον Ολυμπιακό, και στις τριάρες με Δόξα, Σαλαμίνα και Αλκή ). Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι είναι ελάχιστη η διαφορά μεταξύ των 2 ημιχρόνων.

Στην επόμενη γραφική παράσταση θα δούμε τα τέρματα ανά 15λεπτο όπου μπορούμε να βγάλουμε το εξής συμπέρασμα:

Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ αντέχει στην κούραση και σε συνδυασμό με διορθωτικές κινήσεις από τον προπονητή σκοράρει πιο εύκολα. Φυσικά αυτό ενισχύεται και με την άποψη ότι αν προηγηθούμε από το πρώτο ημίχρονο τότε «ανοίγεται» και ο αντίπαλος μας και έτσι γίνεται πιο ευάλωτος. Κρατάτε όμως το συμπέρασμα ότι είμαστε πιο παραγωγικοί στο τελευταίο μισάωρο. Το τελευταίο τέταρτο είναι το πιο παραγωγικό μας από το 2009!

Συνεχίζουμε με τα λεπτά συμμετοχής των παικτών. Πρώτος στο σχετικό πίνακα είναι ο Πάρντο αφού είναι ο μοναδικός μας παίκτης που δεν έλειψε λεπτό και μαζί με τον Μαντούκα είναι οι μόνοι που αγωνίστηκαν, βασικοί μάλιστα, και στα 21 μας παιχνίδια. Ακολουθούν τα «2 ακούραστα μοταράκια» μας Πίντο και Μοράις με τον τελευταίο να αγωνίστηκε σε όλα τα λεπτά που δικαιούταν (ήταν τιμωρημένος της 3 πρώτες αγωνιστικές). Τζιόλης, Σέρτζιο και Μπόρδα ακολουθούν σε λεπτά με τους τελευταίους 2 να έχουν πολύ ψηλό μέσο όρο λεπτών σε κάθε παιχνίδι αφού τραυματίστηκαν. Ο Τζιόλης 5 φορές μπήκε ως αλλαγή. 68-76 λεπτά μέσο όρο έχουν οι Αλεξάνδρου, Ατόρνο και Αλωνεύτης.

Στην τελευταία στήλη βλέπουμε τους χαμένους βαθμούς (12 συνολικά) που είχαν οι παίκτες στις αποτυχίες μας. Εντύπωση κάνει ο αριθμός 7 του Ατόρνο (αναμενόμενο) και του Μπόρδα (έκπληξη). Εννοείται ότι την κάθε περίπτωση πρέπει να τη δούμε ξεχωριστά αφού ο λόγος που υπολογίσαμε τη στήλη αυτή ήταν για να δούμε κατά πόσο μας έλειπαν βασικά στελέχη της ομάδας μας στις απώλειες… πράγμα που από ότι φαίνεται δεν συνέβαινε.

Τέλος έχουμε τον ενδιαφέρον πίνακα των σκόρερ σε συνδυασμό με κάποια άλλα στοιχεία.

Εκπληκτικό είναι το ποσοστά του Ατόρνο αφού σε κάθε 89 λεπτά που αγωνιζόταν έβαζε 1 γκολ. Αυτό δείχνει και πόσο εξαρτιόμασταν από τον Ατόρνο τους 21 αυτούς αγώνες. Το ποσοστό του Μπιτόν δεν χρίζει σχολιασμού αφού είναι μικρό για συμπεράσματα. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η πολυφωνία στο σκοράρισμα αφού συνολικά 12 ποδοσφαιριστές μας σκόραραν στο φετινό πρωτάθλημα! Όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται αυτό είναι συνήθες φαινόμενο για τον ΑΠΟΕΛ. Την περίοδο 08/09 σκόραραν 15 ποδοσφαιριστές, το 09/10 18ποδοσφαιριστές, το 10/11 πάλι 12 ποδοσφαιριστές και πέρσι 14 ποδοσφαιριστές.

Τα τέρματα που επιτέφθηκαν με κεφαλιά μέχρι την 21η αγωνιστική είναι 9 και συγκριτικά με τις τελευταίες χρονιές βρίσκονται κάπου στο μέσο. Στις προηγούμενες χρονιές σε αυτή την αγωνιστική είχαμε 4, 14, 10 και 7. Τα περισσότερα από αυτά τα τέρματα προέρχονταν από ψηλούς αμυντικούς μας κυρίως σε στημένες φάσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!