Σε ποιον θα πέσει ο κλήρος;

Ένα από το πιο μεγάλα ερωτηματικά που αναζητούν λύση ενόψει του αγώνα της χρονιάς είναι πως θα μπορέσει η ομάδα μας να λειτουργήσει σωστά στο οργανωτικό κομμάτι. Εδώ και καιρό χρονολογείται μια τρομερή δυσκολία στο να ελέγξουμε το χώρο του κέντρου και να μπορέσουμε να επιτεθούμε από τον άξονα. Ακόμα και όταν ο Γιοβάνοβιτς προτιμά τη διάταξη με ενισχυμένο κέντρο (4-2-3-1) ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει δυσκολίες αφού η μπάλα δεν φτάνει εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου. Αν ο Γιοβάνοβιτς προτιμήσει και το Σάββατο τη  γνωστή διάταξη 4-2-3-1 θα πρέπει να αποφασίσει ποιος παίκτης θα έχει το δύσκολο έργο του οργανωτικού μέσου. Οι επιλογές του είναι περιορισμένες και μέσα από αυτές καλείται να πάρει την απόφαση του. Ο Μπέκμαν ήταν αυτός που κλήθηκε στους τελευταίους αγώνες να παίξει το ρόλο του παίκτη που θα έπρεπε να οργανώσει το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορέσει να ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Τόσο στο μεγάλο διπλό επί της Ανόρθωσης όσο και στην ήττα με την Ομόνοια ο Δανός δεν είχε καλή απόδοση αγωνιζόμενος στο κέντρο αλλά και στο αριστερό άκρο. Το ότι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα δεν είναι τυχαίο, έστω και αν δεν μπορεί να χρεωθεί μόνο ένας παίκτης την κάκιστη εμφάνιση

Ο Μπενασούρ θα ήταν θεωρητικά όχι η πρώτη επιλογή αλλά ο παίκτης που θα είχε κλειδωμένη τη θέση σε τέτοιους αγώνες. Από τη θεωρεία όμως στην πράξη υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Τυνήσιος έχει ελάχιστη συμμετοχή από τις αρχές του δευτέρου γύρου ενώ όταν αγωνίστηκε δεν μπόρεσε να κάνει αυτά που αποδεδειγμένα μπορεί. Άξιο αναφοράς είναι και το ότι στους δυο τελευταίους αγώνες δεν ήταν καν στον πάγκο. Παρά το ότι ο Γιοβάνοβιτς είναι απρόβλεπτος, με τα πιο πάνω δεδομένα θα είναι παραπάνω από έκπληξη αν τον δούμε βασικό.

Ο Πίντο είναι η τρίτη επιλογή του Γιοβάνοβιτς. Ο Πορτογάλος κλήθηκε σε αρκετούς αγώνες να παίξει το ρόλο του οργανωτικού μέσου χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η ιδεατή λύση η περίπτωση του Πορτογάλου θα απασχολήσει έντονα τον προπονητή μας αφού η εμπειρία του αλλά και οι επιθετικές του αρετές είναι σημαντικά στοιχεία. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει και τον αντι Μοράις.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για τον Μαντούκα, οποίος είναι θεωρητικά η τέταρτη επιλογή αλλά από τη στιγμή που θεωρείται έτοιμος δύσκολα θα μετακινηθεί από τα άκρα.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!