Στην κορυφή ότανπρέπει

Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις το για τον πρώτο γύρο και ο απολογισμός δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα ικανοποιητικός. Η ομάδα μας μπορεί να μοιράζεται την κορυφή με τους δυο παραδοσιακούς ανταγωνιστές της αλλά η διαφορά των επτά βαθμών που δημιουργήθηκε από το άσχημο ξεκίνημα μας εξανεμίστηκε. Ήταν τότε που η σκέψη και μόνο στο αγωνιστικό πρόγραμμα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου προκαλούσε άγχος και απαισιοδοξία σε όλους μας. Παρόλα αυτά οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό και παρά το ότι κάναμε δυο ισοπαλίες εντός έδρας με Απόλλων και ομόνοια βρισκόμαστε εκεί που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωνε και πίστευαν.

Στον αγώνα με την ομόνοια παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος. Παρά την κούραση ήταν το ΑΠΟΕΛ η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και επιβλήθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με το ομαδικό και απλό παιχνίδι του. Δυστυχώς η υπεροχή του πρώτου ημιχρόνου δεν εξαργυρώθηκε με γκολ και στο τέλος τα χρειαστήκαμε. Παρόλα αυτά κερδίσαμε τις εντυπώσεις αφού επιβεβαιώσαμε σε φίλους και εχθρούς ότι ακόμα και καταπονημένοι από την υπερπροσπάθεια του Champions League δεν παραδινόμαστε.

Το ζητούμενο πλέον είναι η σωστή διαχείριση του υφιστάμενου ρόστερ αλλά και η ενίσχυση του. Το ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη πιο έντονα από ποτέ την αποτελεσματική εφαρμογή του λεγόμενου rotation έτσι ώστε να πάρουν ανάσες κάποιοι παίκτες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιοι παίκτες να αναπληρώσουν επάξια αυτούς που έχουν περισσότερους από 20 αγώνες μέχρι στιγμής στα πόδια τους. Μπρέσκα, Παουλίστα, Σατσιάς και Παπαθανασίου θα κληθούν να δώσουν βοήθειες και πρέπει να ανταποκριθούν έτσι ώστε να έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Χρειάζεται επίσης να καταλαγιάσουν και οι τραυματισμοί που θερίζουν βασικούς και παγκίτες. Ο Ηλία δεν μπορεί από μόνος τους να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ φαίνεται το κενό του Κόντη στο κέντρο της άμυνας. Περιμένουμε εδώ και μήνες τον Σικορά για τον οποίο ο επικοινωνιακός τουλάχιστον χειρισμός του τραυματισμού του είναι ένα κάτι για το οποίο κάποιοι οφείλουν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις.

Στο κεφάλαιο ενίσχυση μπορούν να γίνουν δυο προσθήκες και η μια από αυτές εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι αυτή του Φερναντές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να πάρει σήμερα την τελική του απόφαση αλλά θεωρείται δεδομένο ότι ψάχνει για ποδοσφαιριστή που να έχει τα χαρακτηριστικά του Πορτογάλου. Από εκεί και πέρα αναμένουμε να δούμε την επιλογή του για την άλλη θέση για την οποία ίσως και πάλι μας ξαφνιάσει έστω και αν πολλοί επισημαίνουν εδώ και καιρό την ανάγκη απόκτησης επιθετικού και αριστερού μπακ. Θυμίζουμε ότι για να γίνουν περισσότερες από δυο προσθήκες χρειάζεται να αποχωρήσουν κάποιοι, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αυτή την εποχή.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!