«Στο τέλος θα δούμε πόσο αντέξαμε»

Σε σαφώς πιο χαμηλούς τόνους, σε σχέση με την περασμένη εβομάδα, ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε και στη σημερινή δημοσιογραφική να στείλει εκ νέου μηνύματα σε όσους έχουν διαφορετική προσέγγιση από τον ίδιο στο που πρέπει να μπαίνει ο πήχης των απαιτήσεων αλλά και ποιος ήταν ο βαθμός δυσκολίας της μέχρι σήμερα πορείας στο champions league. Ο προπονητής μας τόνισε ότι οι ρυθμοί στην Ευρώπη είναι πολύ διαφορετικοί και πως είναι λογικό να υπάρχει κάμψη στην απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών. Για ακόμα μια φορά ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να υπενθυμίσει ότι η πορεία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη δεν ήταν κάτι φυσιολογικό και πως είναι λάθος να συγκρίνει ο οποιοσδήποτε την ομάδα μας με άλλες της Ευρώπης που είναι δομημένες διαφορετικά/

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων:

Είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα που έρχεται. Υπήρξε ειδική προετοιμασία από το καλοκαίρι για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η ομάδα και να είναι έτοιμη;

«Η τοποθέτηση μου για το καλοκαίρι, αφορούσε τα παιχνίδια της Ευρώπης. Ένα πρωτάθλημα τελειώνει τον Μάη και πρέπει αμέσως να προετοιμαστούμε για τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Σίγουρα έπρεπε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είμαστε φουλ έτοιμοι στα προκριματικά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στους ομίλους. Όταν παίζεις στα προκριματικά σκέφτεσαι να είσαι έτοιμος για αυτά τα παιχνίδια για να πετύχεις το στόχο σου. Εφόσον το καταφέρουμε μετά η προσοχή μας στρέφεται στο πρωτάθλημα και παίζεις στα ταμπλό που έχεις μπροστά σου. Στους ομίλους δεν θέλαμε να έχουμε μια τυπική παρουσία, ούτε μόνο για τα οικονομικά οφέλη. Οι ρυθμοί στην Ευρώπη είναι διαφορετικοί από αυτούς της Κύπρου και αυτό μας στοιχίζει. Κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι λογικό να έχουν μια κάμψη στην απόδοση τους. Και μην μας συγκρίνεται με τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες γιατί αυτές είναι διαφορετικά δομημένες από εμάς. Πάντα προσπαθούμε να βγάλουμε μια καλή ομάδα. Τελειώσαμε την προηγούμενη χρονιά με πολλά παιχνίδια που είχαν ένταση και σημασία. Η χρονιά τον Ιανουάριο άρχισε και πάλι με πολλά παιχνίδια. Δεν υπάρχουν ειδικές προετοιμασίες, όσοι αγωνίστηκαν μέχρι τώρα θα αγωνιστούν και στα επόμενα παιχνίδια και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε πόσο αντέξαμε. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε αυτές τις προκλήσεις. Αυτοί που είναι δυνατοί το βλέπουν σαν ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν. Είναι μεγάλες δοκιμασίες αλλά αξίζει τον κόπο. Ευτυχώς βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Κάνουμε λάθη γιατί συνήθως συγκρίνουμε τη δική μας ομάδα με ομάδες που είναι πολύ υψηλού επίπεδου στην Ευρώπη. Και θεωρούμε την πορεία του ΑΠΟΕΛ στους «16» σαν κάτι φυσιολογικό. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό, το ότι πέρασε το ΑΠΟΕΛ στους «16». Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να συμβούν για να περάσεις και μπορεί να μην τα καταφέρεις ποτέ».

Αν οι απουσίες του Ολιβέιρα και του Ζόρζε, αλλάζουν τα πλάνα του:

«Σίγουρα επηρεάζουν οι απουσίες τους. Θα κάνουμε αλλαγές στη μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας».

Αν φοβάται πως το μυαλό των ποδοσφαιριστών του βρίσκεται στον αγώνα με τη Λιόν:

«Είμαστε ομάδα σοβαρή σε ότι κάνουμε. Όσον αφορά την αντίληψη των παιχνιδιών η προσέγγιση είναι στη μέγιστη σοβαρότητα. Κάποτε παίζουμε πολύ καλά, κάποτε όχι. Κανένας όμως δεν σκέφτεται τώρα το παιχνίδι με τη Λιόν. Ποτέ δεν σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Οι Ευρωπαϊκοί αγώνες είναι πολύ πιο δύσκολοι. Όμως είναι λάθος να προσεγγίζουμε τα πράγματα με βάση ποιος αγώνας είναι πιο σημαντικός. Δεν γίνεται να επιλέγουμε τα παιχνίδια. Εάν στο πρωτάθλημα δεν υπερβάλεις τον εαυτό σου δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα, γιατί όλες οι ομάδες παίζουν καλά».

Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του ΑΠΟΕΛ στα τελευταία παιχνίδια:

«Μην βλέπετε την ομάδα σαν να είναι εξωγήινη. Είμαστε η ίδια ομάδα που πήρε πέρσι το πρωτάθλημα. Είμαστε μια ομάδα με τα καλά και τα κακά της. Το ότι είμαστε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αλλάζει την ομάδα μέσα σε μια νύχτα. Κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζεις καλύτερα από το προηγούμενο για να κερδίσεις. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες, χάθηκαν πολλοί βαθμοί στο πρωτάθλημα. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να είμαστε σε μεγαλύτερο διάστημα καλοί. Δεν σου εγγυάται κανείς τίποτα στο πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει».

Το ΑΠΟΕΛ με τον Εθνικό είναι το φαβορί όπως ήταν με την Αλκή και τη Νέα Σαλαμίνα. Αν έπαθαν και έμαθαν και τι περιμένουν από τον αγώνα της Παρασκευής:

«Χωρίς να υπάρχει υποτίμηση, το ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί, όμως η λέξη από μόνη της δεν σου δίνει τη νίκη. Ο Εθνικός είναι καλή ομάδα και περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν κρυβόμαστε ότι εξαρτάται από εμάς η έκβαση του αγώνα, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για να κερδίσουμε».

Ποια στοιχεία πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να κερδίσει το ΑΠΟΕΛ:

«Αυτά που πρέπει να  έχουμε πάντα. Αποφασιστικότητα, κατοχή της μπάλας, υπομονή και ευστοχία».

Τόνισε πολλές φορές πως το ΑΠΟΕΛ βλέπει μόνο τους δικούς του αγώνες. Όμως η Ομόνοια και η ΑΕΛ που είναι πάνω από το ΑΠΟΕΛ στη βαθμολογία έχουν δύσκολους αγώνες. Κατά πόσο αυτό βάζει πίεση στους ποδοσφαιριστές του:

«Από την αρχή της χρονιάς μας ενδιέφεραν μόνο τα δικά μας παιχνίδια. Δεν είναι καθόλου στο μυαλό μας οι αγώνες των άλλων. Δεν έχουμε όφελος από τα παιχνίδια των αντιπάλων μας. Χάθηκαν αρκετοί βαθμοί και αυτό κάνει καλό στο πρωτάθλημα γιατί υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τώρα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Εθνικό και μετά θα δούμε τη Λιόν. Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τους άλλους».

Στα πέντε τελευταία παιχνίδια το ΑΠΟΕΛ μετρά τέσσερα γκολ. Πόσο τον προβληματίζει:

«Είναι ένα από τα προβλήματα μας το γκολ, όμως εξαρτάται από το πώς παίζει μια ομάδα. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας. Υπήρχαν παιχνίδια που δεν ήμασταν επιθετικοί, υπήρχαν παιχνίδια που είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράραμε. Αυτή η περίοδος θα περάσει, είμαστε καλή ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε. Οι ποδοσφαιριστές μου υπερέβαλαν εαυτόν».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!