Στο ψάξιμο για προπονητή

Η διοίκηση μετά και τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση άρχισε να συμβιβάζεται με το μοιραίο. Ο Τάκης Αντωνίου άλλαξε στάση και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα έδειξε κλονισμένος με τα όσα συμβαίνουν. Οι όποιες αναστολές και δισταγμοί υπάρχουν για να μην απολυθεί ο Σέρτζιο, κάμπτονται καθημερινά αφού η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο Πορτογάλος απέτυχε παταγωδώς αφού δείχνει ανήμπορος να κάνει ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο ΑΠΟΕΛ επί θητείας του είναι ένα σκορποχώρι και οι μεγαλύτερες ανησυχίες πλέον σχετίζονται με το αν η απόλυση του είναι αρκετή για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Όσο περνούν οι μέρες ο Ερωτοκρίτου καταλαβαίνει ότι ο Πορτογάλος δεν θα του κάνει τη χάρη να παραιτηθεί. Οι διακόσιες χιλιάδες ευρώ που θα στοιχήσει η αποζημίωση όλο του επιτελείου είναι ένα τεράστιο ποσό που ο Σέρτζιο δεν έχει καμία διάθεση να μας χαρίσει.  Με αυτά τα δεδομένα η αποχώρηση του Σέρτζιο σημαίνει ακόμα μια γερή αποζημίωση, η οποία όμως είναι πιο δικαιολογημένη από όλες όσες δόθηκαν απλόχερα φέτος.

Το δεδομένο είναι ότι η διοίκηση από χτες μπήκε στη διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων προπονητών. Με τον Σέρτζιο τελειωμένο το επίσημο διαζύγιο θα βγει μόλις βρεθεί ο αντικαταστάτης του Πορτογάλου.  Η διοίκηση μετρά ήδη μια παταγώδη αποτυχία στην επιλογή Σέρτζιο και είναι φυσιολογικό να μην εμπνέει την απαιτούμενη σιγουριά στο κατά πόσο είναι σε θέση να πάρει αυτή τη φορά τη σωστή απόφαση.

Το timing της αλλαγής Όπως αναφέραμε ξανά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Κύπρο και Ευρώπη κάνουν δύσκολο το όλο εγχείρημα και είναι για αυτό που η διοίκηση θεωρεί απαραίτητο να γίνει η αλλαγή πριν ή αμέσως μετά τον αγώνα με τον Άρη (7 Οκτωβρίου). Τότε υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος και θα δοθεί ένα διάστημα 15 ημερών στον νέο προπονητή και το επιτελείο του να δουλέψουν με τους παίκτες.

Πέραν της όποια επιλογής όμως θα επανέρχεται συνεχώς το γνωστό θέμα των εξουσιών που ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να εκχωρεί στον εκάστοτε προπονητή του.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!