Τα κριτήρια ισοβαθμίας

Όσο περνούν οι αγωνιστικές γίνεται αντιληπτό ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, νοουμένου ότι δεν θα χάσουμε την Τρίτη του Πάσχα αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τελειώνουν όλα. Το ενδεχόμενο να κριθούν τα πάντα στη διαφορά τερμάτων είναι κάτι που συζητείται δειλά δειλά, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του Πετεβίνου προ ημερών όταν είχε πει ότι το ιδανικό σενάριο την Τρίτη είναι να κερδίσουμε με 2 γκολ διαφορά. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Οι βαθμοί στους μεταξύ των δυο ομάδων αγώνες
  2. Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ των δυο ομάδων αγώνες
  3. Τα εκτός έδρας γκολ στους μεταξύ των δυο ομάδων αγώνες
  4. Η συνολική διαφορά τερμάτων

Σε περίπτωση νίκης μας την Τρίτη με σκορ 1-0, τότε θα κλείσουμε τον πρώτο γύρο ισόβαθμοι με την Αελ έχοντας μάλιστα τους ίδιους βαθμούς (4) στα μεταξύ μας αγώνες. Μάλιστα με αυτό το σκορ έχουμε και τα ίδια γκολ στου μεταξύ μας αγώνες (από τέσσερα γκολ). Με βάση την προκήρυξη μετράνε και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ, οπόταν η ΑΕΛ θα έχει την κορυφή δική της αφού σκόραρε δυο στο ΓΣΠ και δέχθηκε ένα στο Τσίρειο.

Αν οι δυο ομάδες πάνε ισόβαθμες στο φινάλε, θα έχουμε θέμα καθώς η ισοπαλία 0-0 θα δίνει τον τίτλο στην ΑΕΛ, όμως το 1-1 θα φέρνει τις δυο ομάδες στα ίσα και στα εκτός έδρας γκολ! Σε τέτοια περίπτωση θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων που αυτή τη στιγμή είναι στο +41 για την ΑΕΛ και στο +43 για τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν σημασία και τα γκολ στα επόμενα τέσσερα ματς που είναι στο ενδιάμεσο των δυο ντέρμπι, έστω για αυτό το 1-1.

Αν η διαφορά τερμάτων ίδια στο τέλος, μετρά η επίθεση (62-58 υπέρ του ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή) και σε νέα ισοβαθμία ο τίτλος θα παιχτεί σε μπαράζ!

Εννοείται πως αν τα σκορ στα δυο ντέρμπι είναι διαφορετικά, τότε ανάλογα διαμορφώνονται τα δεδομένα. Αν. π.χ. κερδίσουμε με περισσότερα από δυο τέρματα διαφορά την ερχόμενη Τρίτη τότε θα μας αρκεί οποιαδήποτε ισοπαλία αν πάμε ισόβαθμοι στο φινάλε.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!