Τα συμπεράσματα από το αχρείαστο μάθημα

Το χτεσινό 0-0 με την Αλκή στον πρώτο από τους τρεις συνεχόμενους μεταξύ μας αγώνες θύμισε ότι δεν μπορούν να γίνουν θαύματα από την μια μέρα στην άλλη, ιδιαίτερα όταν ο προπονητής μας θέλει να πειραματιστεί και κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίνονται στα όσα αναμένονται από αυτούς. Ο Δώνης έκανε λόγο για μάθημα που πρέπει να πάρουν οι παίκτες σε σχέση με την σοβαρότητα που πρέπει να δείχνουν σε κάθε αγώνα. Μάθημα που ιδανικά δεν έπρεπε να πάρουν αφού ένα από τα ζητούμενα ήταν να παρουσιαστούν σοβαροί. Σε κάθε περίπτωση προκύπτουν συμπεράσματα με τα όσα είδαμε στο ΓΣΖ τα οποία αφορούν τόσο τον προπονητή όσο και τους παίκτες:

Καταδικασμένο το 4-3-3 με Σιέρινταν κορυφή

Ο Δώνης επέλεξε μετά από καιρό τη διάταξη με έναν προωθημένο επιθετικό και στο ρόλο αυτό ήταν ο Σιέρινταν. Πρόκειται για κάτι που δοκιμάστηκε ξανά και έδειξε ότι δεν μπορεί να δώσει στην ομάδα λύσεις. Δεν ξένισε κανέναν που είδαμε τον Ιρλανδό ξεκομμένο από τους περιφερειακούς επιθετικούς και να μην μπορεί να γίνει απειλητικός μέσα στην περιοχή αφού δεν είχε ουσιαστικά στηρίγματα.

Ο Σιέρινταν αρέσκεται στο να κινείται εκτός περιοχής και να κάνει τις γνωστές του πλέον κούρσες από τα άκρα κάτι που έγινε και σήμερα. Το πρόβλημα ήταν όμως ότι δεν υπήρχαν παίκτες εντός περιοχής για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν και να τελειώσουν φάσεις.

Ο μόνιμα ανέτοιμος Γκόμες

Ο Γκόμες επανήλθε στο αρχικό σχήμα μετά από τέσσερις μήνες. Ο πήχης των προσδοκιών δεν ήταν ψηλά και ο Πορτογάλος έδειξε πόσο του λείπουν οι αγώνες. Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς και το να λέμε ότι ο παίκτης χρειάζεται ακόμα χρόνο για να αναδείξει κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα καταντά γραφικό. Η ουσία είναι ότι ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος του Γκόμες ενώ θα πρέπει να απασχολήσει έντονα το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες που έχει συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά.

Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδης

Το restart των συγκεκριμένων παικτών και ιδιαίτερα του Μπίδη δεν φαίνεται να είναι εφικτό και σαν φυσικό επακόλουθο σε αρκετούς αγώνες υποφέρει όλη η ομάδα. Πρόκειται για δυο παίκτες που μπορούν να δώσουν βοήθειες κάτι όμως που σπάνια έχει συμβεί φέτος με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των απαιτητικών οπαδών μας.

Επιβεβαιώθηκε η εξάρτηση

Η ομάδα βελτιώθηκε μετά και τις μεταγραφικές προσθήκες απέκτησε καλή ψυχολογία και δυναμική αλλά εξακολουθεί να εξαρτάται πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες. Αλωνεύτης, Μαντούκα, Ντε Βινσέτι είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις και η απουσία τους ήταν εμφανής στο ΓΣΖ. To γεγονός ότι ο Δώνης αναγκάστηκε να περάσει τον Αργεντινο στον αγώνα επιβεβαιώνει την εξάρτηση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!