Τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο

Προβληματισμό και όχι μόνο προκαλεί σε όσους ασχολούνται με την οικονομική πτυχή της εταιρίας ΑΠΟΕΛ η δήλωση του Φοίβου Ερωτοκρίτου ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι ελλειμματικός κατά 2 εκατομμύρια ευρώ. Μπορεί λοιπόν ο νυν πρόεδρος να ευχαρίστησε τον πρώην για την πολύ καλή δουλεία που έγινε στον αγωνιστικό προγραμματισμό επί θητείας του αλλά κανείς δε φαίνεται διαθετημένος να σηκώσει το βάρος των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Για πρώτη φορά υπήρξε παραδοχή ότι για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας αυξήσαμε τα έξοδα, έστω και αν τόσο ο Ζιβανάρης όσο και ο Ερωτοκρίτου δήλωναν εμφαντικά κατά καιρούς ότι δεν θα γίνουν υπερβάσεις που θα οδηγήσουν την ομάδα μας σε οικονομικές περιπέτειες.

Άστοχη για όσους γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα μας μπορεί να θεωρηθεί και η άποψη ή καλύτερα ελπίδα των διοικούντων ότι μεγάλο ποσοστό του ελλείμματος θα καλυφθεί από λαχνούς εισφορών και από εισπράξεις αγώνων ( play offs , κύπελλο). Και αυτό γιατί οι εισπράξεις αυτές θα διατεθούν για την καταβολή των μηνιαίων μισθών (το μισθολόγιο κυμαίνεται στις 400 χιλιάδες ευρώ).

Ευσεβείς πόθος που δεν μπορεί να υλοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα είναι και η τοποθέτηση του προέδρου ότι το οικονομικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ θα λυθεί αν η ομάδα μας μπει στους ομίλους μια εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Με αυτά τα δεδομένα επιβάλλεται να επαναξιολογηθεί η οικονομική κατάσταση της εταιρίας και πως αυτή μπορεί να βελτιωθεί με τρόπο αποτελεσματικό, αποδεκτό και διαχρονικό. Είναι αστείο να συζητάμε για προπονητικό κέντρο που θα κοστίσει εκατομμύρια όταν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας υποχρεώσεις, εκτός και αν οι δηλώσεις αυτές γίνονται για σκοπούς εντυπώσεων.

Η διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου καλείται να βρει τις λύσεις γιατί πολύ σύντομα η έλλειψη ρευστότητας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!