Τι εξακολουθεί να λείπει στην άμυνα;

Η απόκτηση του Καρλάο έκλεισε μια σημαντική εκκρεμότητα όσον αφορά τη στελέχωση της αμυντικής γραμμής. Η προσθήκη του Βραζιλιάνου αμυντικού καλύπτει και με το παραπάνω το κενό που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση του Ολιβέιρα αφού η αρχική εκτίμηση είναι ότι ο Καρλάο θα είναι βασικός. Ποσοτικά υπάρχει το -1 στο κέντρο της άμυνας λόγω και του Μπόρδα αλλά το κενό θα καλυφθεί με τους υφιστάμενους παίκτες. Από την αμυντική γραμμή της ομάδα μας όμως εξακολουθούν να λείπουν παίκτες που θα προσδώσουν βάθος και ποιότητα. Αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο για να ανταποκριθούμε στις ευρωπαϊκές προκλήσεις αλλά και γιατί υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Με τον Μάριο Σέρτζιο για παράδειγμα δεν υπάρχει αξιόπιστη λύση στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο 33χρονος Πορτογάλος που προέρχεται από γεμάτες χρονιές δεν έχει back up μετά την εύκολη αποχώρηση του Σολωμού και τυχόν απουσία του θα δημιουργήσει μεγάλο κενό. Με τα σημερινά δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει περιθώριο για να αποκτήσει κάποιον που θα δώσει λύσεις στη συγκεκριμένη θέση. Από την άλλη κανείς από το υφιστάμενο ρόστερ δεν έχει την ποιότητα του Σέρτζιο ενώ μετακίνηση οποιουδήποτε βασικού στο δεξί άκρο ίσως δημιουργήσει ανισορροπίες.

Το άλλο θέμα που απασχολεί είναι οι επιλογές στο αριστερό άκρο της άμυνας. Την περσινή χρονιά οι λύσεις ήρθαν απρόσμενα από τον Αντωνιάδη ο οποίος και φέτος θα βάλει γερή υποψηφιότητα. Το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ είναι κατά πόσο θεωρεί τον Αντωνιάδη την πρώτη του επιλογή ή όχι και πως η απόκτηση ενός αριστερού μπακ συνδέεται με τις υπόλοιπες ανάγκες και περιορισμούς στις μεταγραφές.

Ο Καρλάο σκιαγραφείται σαν παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο αλλά αυτό μπορεί να γινεί μόνο όταν είναι απόλυτα αναγκαίο για να μην επηρεαστούν οι ισορροπίες στην ομάδα ενώ ο Αλεξάνδρου σύμφωνα με τον Δώνη δεν θεωρείται επιλογή εκτός και αν ξεμείνει από παίκτες.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πως θα λειτουργήσει με βάση τα πιο πάνω ο Δώνης όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής αλλά και στη συνέχεια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!