Τρεις στην άμυνα και μετά βλέπουμε

Τα δεδομένα είναι λίγο πολύ γνωστά όσον αφορά το μεταγραφικό πλάνο του Γιοβάναβιτς, ο οποίος θα επιχειρήσει να χτίσει την αμυντική γραμμή ξεκινώντας από μηδενική βάση ενώ ψάχνει και για προσθήκες στη μεσοεπιθετική γραμμή που θα του δώσουν τα στοιχεία που του έλειψαν τη χρονιά που πέρασε με σημαντικότερα το εύκολο γκολ και τη δημιουργικότητα. Παρά την ονοματολογία που σε πολλές περιπτώσεις καταντά και παπαρολογία θεωρούμε πιο σημαντικό να ασχοληθούμε τις προτεραιότητες που θέτει ο προπονητής. Η πρώτη φάση του μεταγραφικού πλάνου είναι αυτή με χρονικό ορίζονται την 12η Ιουνίου τότε που ξεκινά και η προετοιμασία της ομάδας στην Κύπρο. Μέχρι τότε ο Γιοβάνοβιτς θέλει να κλείσει οπωσδήποτε ακόμα τρεις μεταγραφές έτσι ώστε να συμπληρωθεί το πάζλ της αμυντικής γραμμής.Δύο καλής ποιότητας στόπερ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι αφού για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, ούτε και ο Νούνο Μοραίς δεν θα μπορέσει στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος να μετατεθεί εκεί ενώ ο Ολιβέιρα καλό Οκτώβρη αν θα δηλώσει έτοιμος. Κανένας άλλος από τους υφιστάμενους ακραίους αμυντικούς (Αλεξάνδρου, Ηλία, Σολωμού, Σέρτζιο) δεν έχει ικανότητα να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, ούτε ακόμα και κάποιος από τη μεσαία γραμμή.

Ολοταχώς επομένως για να βρούμε τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που πρέπει να συνοδεύονται από πολύ καλή ποδοσφαιρική ποιότητα. Μαζί με αυτούς ένας αριστερός αμυντικός για να συμπληρώσει τη θέση μαζί με τον Αλεξάνδρου. Αν έχουμε τους τρεις ποδοσφαιριστές στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, τότε θα είναι ελάχιστες οι εκκρεμότητες. Εκτός αν προκύψουν κάποιες απρόοπτες αποχωρήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο αλλά θα θελήσουν να παίξουν σε άλλη ομάδα εκτός Κύπρου.

Στο κέντρο, η ομάδα είναι σχεδόν συμπληρωμένη και ειδικά για τον πρώτο ευρωπαϊκό της αγώνα δεν καίγεται. Ο Γιοβάνοβιτς θέλει να βρει τον αντί-Μαρσίνιο για να συμπληρώσει ξανά μια τετράδα-φόβητρο ( θυμίζουμε τους Μοράις-Πίντο, Σόουζα).

Στα επιθετικά άκρα θα είναι πολύ καλύτερα αν βρεθεί κάτι καλύτερο από τον Ατόρνο και μαζί με τους Μαντούκα, Μπίδη, Τρισκόφσκι να δημιουργήσουν πολύ μεγάλο συναγωνισμό και βέβαια να δώσουν τη γνωστή μεγάλη δυναμική.Το ίδιο και με την επίθεση. Θέλουμε ένα κυνηγό-φωτιά, ελπίζοντας πρώτα σε παραμονή του Αλμέιδα αλλά και με την ευχή όπως ο Βραζιλιάνος θυμηθεί να δείξει τον καλό του εαυτό στο πρωτάθλημα. Η φετινή χρονιά έδειξε ότι ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται κάτι καλύτερο από το Σολάρι για να ξαναφτάσει στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ακόμα και με πρώτο σκόρερ τον Αργεντινό, χωρίς τα γκολ του Αλμέιδα και με άλλη προσθήκη θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για του χρόνου.

Άρα η προσοχή στρέφεται στο να κλείσουν το συντομότερο οι τρεις αμυντικοί ενόψει και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, στη συνέχεια θα ψάξουμε για τον αντι Μαρσίνιο όπως επίσης και για έναν ακραίο μέσο που θα δώσει το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα όσα είδαμε από τον Ατόρνο φέτος.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!