Χειρότερα δεν μπορούσαμε

Δεν μπορούσε να υπάρξει χειρότερη συνέχεια από την μέρα που ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Αελ μέσα στο ΓΣΠ με 3-0. Η πρώτη φορά μετά την πρώτη αγωνιστική που η ομάδα μας κατάφερε να ξανασκαρφαλώσει στην κορυφή και η πρώτη φορά στην ιστορία των πλέι οφ που μια ομάδα ανατρέπει την πρωτοπόρο, δεν έμελλε να έχει την αναμενόμενη συνέχεα. Η δήλωση του Δώνη ότι μας κυρίευσε το άγχος και ότι κλωτσήσαμε ότι κτίσαμε, είναι μια απλή παραδοχή ότι δεν προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και ότι δεν ήμασταν ικανοί να δείξουμε χαρακτήρα πρωταθλητή. Η προετοιμασία, το αγωνιστικό πλάνο καθώς και η διαχείριση των τελευταίων αγώνων δεν έδειξε να είναι αυτά μιας ομάδας που μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα και που γνωρίζει τι απαιτείται για να συμβεί αυτό. Μετά την μεγαλειώδη νίκη πάνω στην Αελ, ο ΑΠΟΕΛ είχε για πρώτη φορά το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα. Όμως η ομάδα μας στους τελευταίους 2 αγώνες παρουσιάστηκε αγνώριστη. Οι πολλές αλλαγές, το λάθος αγωνιστικό πλάνο, το ανύπαρκτο πάθος και οι λανθασμένες αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα, έφεραν την ολοκληρωτική κατάρρευση σε σημείο που να υπάρχει πλεον άγχος και για τη δεύτερη θέση.

Στον χτεσινό αγώνα ο προπονητής ολοκλήρωσε τις αλλαγές που δικαιούταν από το 55 λεπτό κλειδώνοντας την ομάδα για την συνέχεια. Η απουσία καθαρόαιμου επιθετικού ήταν εξόφθαλμη ενώ η οπισθοχώρηση μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ σε τόσο μεγάλο βαθμό ήταν αδιανόητη. Το λανθασμένο πλάνο και την ήττα από τον Ερμή διαδέχτηκε άλλη μια τραγική ήττα που στην αντίληψη των περισσοτέρων μας θέτει εκτός πρωταθλήματος έστω και αν αυτό δεν έχει γίνει και βαθμολογικά.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έδειξε οτι ήταν έτοιμος να αγωνιστεί ως πρωταθλητής και παραχωρεί με σχετική ευκολία το πρωτάθλημα στην ομάδα που κέρδισε πριν 10 μέρες στην Λευκωσία. Ο ενθουσιασμός των οπαδών μας μετά την τριάρα στο ΓΣΠ έχει μετατραπεί σε λύπη, θυμό και απογοήτευση. Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να παρουσιάζεται τόσο επιπόλαιος και απροετοίμαστος σε μια τόσο σημαντική καμπή του πρωταθλήματος.

Οι προεκτάσεις της απώλειας του πρωταθλήματος

Είναι όμως οι προεκτάσεις της απώλειας του πρωταθλήματος που προβληματίζουν όσους έχουν αντίληψη των όσων συμβαίνουν. Η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελούσε ή αποτελεί για αυτούς που ακόμα πιστεύουν θέμα επιβίωσης της ομάδας μας. Η παρακαταθήκη της βαθμολογίας στην Ευρώπη που άφησαν οι ομάδες του Γιοβάνοβιτς είναι το εισιτήριο για συμμετοχή σε ομίλους, νοουμένου ότι κατακτούμε το πρωτάθλημα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τα τρομερά οικονομικά αδιέξοδα.

Ο τρόπος που διαχειριστήκαμε στρατηγικά το παρών και το μέλλον του ΑΠΟΕΛ από τον περασμένο Μαϊο, επιβεβαιώνει ότι ίσως βαδίσουμε σε μονοπάτια που όχι έμοιαζαν αδιανόητα για τους οπαδούς μας. Είναι αδιανόητα και ανησυχητικά γιατί ο κόσμος αρνείται να δεχτεί ότι αφορούν την  ομάδα των 8 του Champions League και των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το ενδεχόμενο ενός επανασχεδιασμού έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις τομές που πρέπει και δεν έγιναν ποτέ ίσως επανέλθει αφού το θέμα δεν περιορίζεται απλά στο ποιος θα είναι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ σε μια εβδομάδα ή του χρόνου.  Η διοίκηση Πετρίδη βρίσκεται προ τεράστιων ευθυνών και ίσως διλημμάτων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δείξει καλά αντανακλαστικά και κυρίως την ικανότητα να κάνει σωστή εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!