Χρειάζεται να παίξουμε καλύτερα;

Η ευφορία που δημιούργησε η σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη επί της Αεκ επισκίασε την απόδοση της ομάδας μας, η οποία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν μέτρια. Με τον ΑΠΟΕΛ να μετρά ένα σερί πέντε νικών που τον έφερε από το -6 στο -1 από την κορυφή, πολλοί άρχισαν να διερωτούνται κατά πόσο χρειάζεται να ανεβάσει η ομάδα την απόδοση της. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ήταν πέντε αγώνες όπου παρά το μηδέν παθητικό η ομάδα μας δυσκολεύτηκε αφάνταστα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι ανεξαρτήτως τακτικής και παικτών που αγωνίστηκαν. Ήταν επίσης πέντε αγώνες μετά από τους οποίους ο Γιοβάνοβιτς ως ο πλέον αρμοδιότερος τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί η ομάδα. Η ανάγκη να μπορέσει η ομάδα μας να σταθεροποιήσει την απόδοση της σε καλύτερα επίπεδα δεν είναι μόνο επιβεβλημένη αλλά και εφικτή.

Το σερί νικών και ευφορία του -1 δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Μακάρι να συνεχίσουμε να κερδίζουμε έστω και να αυτό γίνεται με έναν ασυνήθιστο και μερικές φορές αταίριαστο στο προφίλ της ομάδας μας τρόπο αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι εφικτό. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι δεδομένα και είναι για αυτό που δεν πρέπει να αρκεστούμε με αυτά που βλέπουμε.

Στη πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος τα δεδομένα στην ομάδα μας είναι τα καλύτερα δυνατά. Με εξαίρεση τον Ατόρνο, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών τα οποία ταλαιπώρησαν και στέρησαν από τον προπονητή να δουλέψει στο βαθμό και τον τρόπο που ήθελε. Οι προσθήκες των Μπέκμαν και Μπιτόν έδωσαν στην ομάδα τις ποιοτικές επιλογές που της έλειπαν. Το ότι ακόμα δεν φάνηκε η απουσία του πρώτου μας σκόρερ αλλά και του Αλώνευτη είναι στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν επιλογές σε συγκεκριμένες θέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς καλείται να βρει τους τρόπους με τους οποίος οι προτροπές του για βελτίωση της απόδοσης της ομάδας θα γίνουν πράξη.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!