Ψάχνοντας τον αντι Τσόροβιτς

Τον αντί Τσόροβιτς φαίνεται να αναζητά στη Λατινική Αμερική η επιτροπή προγραμματισμού αν είναι βάσιμες οι πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα ότι ο 29χρονός Αργεντινός, Αλεχάντρο Ντάριο Ντελόρτε είναι ένας από τους παίκτες που αξιολογείται σοβαρά από τον Μιχάλη Χατζηπιερή. Πρόκειται για ένα γίγαντα ύψους 1.99 που αγωνίζεται στην επίθεση και θεωρείται κλασσικός σέντερ φορ. Στη φετινή χρονιά αγωνίζεται στην Αρχεντίνα Τζούνιορς η οποία βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της επίλεκτης κατηγορίας ενώ την πενταετία 2000-2005 αγωνιζόταν στην Ολίμπο την οποία βοήθησε να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια του Αργεντινικού πρωταθλήματος. Το 2003-04 ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά αφού σε 34 αγώνες σημείωσε 11 τέρματα, ενώ την περσινή χρονιά βρέθηκε στην Ουρουγουάη όπου αγωνιζόμενος στην Πεναρόλ είχε 15 συμμετοχές και 5 τέρματα. Στα μέσα της χρονιάς έκανε το πρώτο του μεγάλο βήμα ταξιδεύοντας τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει τη τύχη του στην Ιταλική Μπρέσια αλλά χωρίς καμία συμμετοχή, η επιστροφή στα πάτρια εδάφη ήταν αναπόφευκτη.

Φέτος στην Αργεντίνος έχει 23 συμμετοχές και 4 τέρματα έχοντας κάνει πολύ καλή αρχή στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας σε πολλούς αγώνες τη θέση του βασικού. Ξεχώρισε στον αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς όπου σημείωσε και το πρώτο τέρμα στη νίκη της ομάδας του. Δώσαμε το χαρακτηρισμό αντί Τσόροβιτς αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτιμά πολύ τις ικανότητες του συγκεκριμένου παίκτη και παρόλο που δε συνεχίζει στην ομάδα μας θα ήθελε πολύ να έχει στο νέο ρόστερ έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει στην ομάδα ύψος, καλή τεχνική, γκολ και τη δυνατότητα να τον νιώθει πραγματικά η αντίπαλη άμυνα.

Ανεξαρτήτως του αν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η τεχνική ηγεσία ψάχνει για έναν επιθετικό με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και ας ελπίσουμε ότι θα τον βρει. Όπως έχουμε γράψει ξανά το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην αναζήτηση τουλάχιστον δυο επιθετικών που θα μπορούν να δώσουν αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα. Αυτό είναι το ζητούμενο αφού και η τελευταία μας ήττα ήρθε να θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε παίκτες που να μπορούν να μετατρέψουν και την πιο μικρή ευκαιρία σε γκολ.

Video: Ο Ντελόρτε ισοφαρίζει…(Αρχεντίνος – Μπόκα Τζούνιορς)

Season

Club

Games

Goals

2000/01

Olimpo

16

7

2001/02

Olimpo

13

2

2002/03

Olimpo

23

1

2003/04

Olimpo

34

11

2004/05

Olimpo

36

8

2005/06

Gimnasia (LP)

18

4

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!