14ος σε όλη την Ευρώπη – oι προεκτάσεις

Η συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ στο Champions League και η ονειρική του πορεία έχουν φέρει την ομάδα μας στη 14η θέση της σχετικής κατάταξης της UEFA. Όπως είναι γνωστή η κατάταξη καθορίζει το κατά πόσο θα είμαστε στο γκρουπ των δυνατών ή όχι στις επόμενες κληρώσεις. Ο ΑΠΟΕΛ σε σύνολο 10 αγώνων έχει συγκεντρώσει 19.000 βαθμούς με συντελεστή 20.285. και όπως μπορεί να δείτε στο σχετικό πίνακα που ακολουθεί αυτό μας φέρει πιο ψηλά από παραδοσιακές ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις όπως η Ίντερ, η Πόρτο και ο Άγιαξ.

Τα οφέλη είναι τεράστια αφού ήδη στη φετινή μας παρουσία στο Europa League θα τοποθετηθούμε στο γκρουπ των δυνατών σε όλες τις κληρώσεις της προκριματικής φάσης. Αυτό δίνει στον ΑΠΟΕΛ τη δυνατότητα να κυνηγήσει με καλές πιθανότητες την είσοδο τους στους ομίλους του Europa, κάτι που αν γίνει θα βοηθήσει επίσης στο να διατηρηθεί ο συντελεστής της ομάδας σε ψηλά επίπεδα.

Ο καθορισμός του αν μια ομάδα ανήκει στο γκρουπ των δυνατών σε κάθε κλήρωση καθορίζεται από κατάταξη της σε σχέση με του βαθμούς που μάζεψε τα τελευταία 4 χρόνια. Όπως γίνεται αντιληπτό στην περίπτωση μας πλέον θα υπολογίζονται οι βαθμοί και από τις δυο συμμετοχές που είχαμε στους ομίλους του CL (2009-10 και 2011-12).

Αυτό ουσιαστικά θα μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια να κυνηγούμε με αξιώσεις την είσοδο μας στους ομίλους της διοργάνωσης που θα συμμετέχουμε. Πρόκειται λοιπόν για μας τεράστια παρακαταθήκη που άφησαν οι συγκεκριμένες ομάδες του Γιοβάνοβιτς και την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!