85 χρόνια και τα καλύτερα έπονται (videos)

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για αυτή την μέρα και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα σε μια προσπάθεια να μπει σε λίγες γραμμές το μεγαλείο του ΑΠΟΕΛ. Η 8η Νοεμβρίου είναι μέρα χαράς και περηφάνιας για τους απανταχού οπαδούς της αρρώστιας που δεν έχει ιατρεία. Ο ΑΠΟΕΛ μας συμπληρώνει σήμερα 85 χρόνια από την ημέρα που 40 άτομα μαζεύτηκαν στο μικρό ζαχαροπλαστείο του Xαράλαμπου X’Iωάνου στην οδό Λήδρας, με ένα και μοναδικό σκοπό: Nα είναι μάρτυρες της γέννησης του A Π OE Λ, της ομάδας που δικαίως στην πορεία του χρόνου θα αποκτούσε τον τίτλο του Θρύλου! Tου μικρού, τότε, A Π O E Λ, αλλά τον οποίον ο χρόνος θα μετέτρεπε σε Mεγάλο. Τα 85α γενέθλια βρίσκουν τον ΑΠΟΕΛ στην καλύτερη και σπουδαιότερη φάση της ιστορίας του. Τα επιτεύγματα της ποδοσφαιρική ομάδας την τελευταία τριετία είναι μοναδικά όχι μόνο εμάς αλλά για οποιανδήποτε ομάδα στην Κύπρο. Η ευρωπαϊκή καταξίωση είναι γεγονός και η συμμετοχή στη φάση των ομίλων του champions league δυο φορές είναι κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλη ομάδα. Αν μάλιστα φέτος καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση θα πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού σε επίπεδο ομαδικού αθλήματος.

Οι οπαδοί μας ζουν τα τελευταία χρόνια μοναδικές στιγμές και παράλληλα αποτελούν την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη της ομάδας. Τα ρεκόρ προσέλευσης και διάθεσης εισιτηρίων διαρκείας σπάζουν κάθε χρόνο με σχετική ευκολία έστω και αν ζούμε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταιών 30 χρόνων.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων, κάτι που επισης έχει τη δική του σημειολογική και όχι μόνο αξία. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα αφού η όποια ευρωπαϊκή πορεία προϋποθέτει να είσαι ο καλύτερος στην Κύπρο..

Λένε πολλοί τον τελευταίο καιρό ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει ξεφύγει σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες στην Κύπρο. Είναι αλήθεια ότι πετύχαμε πράγματα που κάνουν τους άλλους να παθαίνουν κατάθλιψη αλλά δεν έχουμε ξεφύγει. Η κατάσταση παραμένει ρευστή αφού μια κακή αγωνιστικά χρονιά μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό.

Οι προκλήσεις για όλους μας και κυρίως για τη διοίκηση που χαράσσει γραμμή είναι τεράστιες. Ο πήχης για πάρα πολλά πράγματα έχει τοποθετηθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Η οικονομική ευρωστία κινεί τα πάντα στο ποδόσφαιρο σήμερα και τα δεκάδες εκατομμύρια που έφερε το champions league τα τελευταία χρόνια επέτρεψαν να κινηθούμε πιο άνετα από ποτέ.

Μπορούν όμως και πρέπει να γίνουν πολλά σε όλους τους τομείς έτσι ώστε ο ΑΠΟΕΛ να καταστεί πραγματικά μια επαγγελματική ομάδα που να μπορεί να κεφαλαιοποιεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό την τεράστια του απήχηση.

Δεν μπορούμε να μην αγγίξουμε με αφορμή τα γενέθλια μας και το πονεμένο κεφάλαιο αυτού που αποκαλείται σήμερα «σωματείο ΑΠΟΕΛ». Η δημιουργία της εταιρείας ΑΠΟΕΛ το 1997 πρκειμένου να διασωθεί το πδοσφαιρικό τμήμα από τα χρέη οδήγησε τα υπόλοιπα τμήματα στην αφάνεια και την απαξιώση.

Με εξαίρεση τις επιτυχίες του καλαθοσφαιρικού τμήματος οι οποίες έρχονταν με τεράστια οικονομικά ανοίγματα, όλα τα τμήματα υπολειτουργούν ή έκλεισαν. Το σωματείο σήμερα αντιμετωπίζει ξεκάθαρα πρόβλημα επιβίωσης και είναι η συνεισφορά της εταιρείας ΑΠΟΕΛ λογω champions league που το κρατά ζωντανό.

Πρακτικά δεν είμαστε ΑΠΟΕΛ αλλά ΠΟΕΛ και επειδή αυτό δεν τιμά κανέναν και δείχνει ασέβεια προς την ένδοξη ιστορία μας θα πρέπει να προβληματιστούν όλοι και ιδιαίτερα οι εκάστοτε διοικούντες.Αξίζει να διαβάσετε:

8 Νοεμβρίου 1926

Εθνική προσφορά

 Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές της τελευταίας 5ετίας

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!