Αμυντικοί προβληματισμοί και ο Κόντης

Αν και μέρα χαλάρωσης η σημερινή και γιορτινή για τον Γιοβάνοβιτς που έχει τα πεντηκοστά του γενέθλια, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αμυντικούς προβληματισμούς. Πρόκειται για προβληματισμούς γιατί καταρχάς το ρόστερ παραμένει ημιτελές. Όπως είναι γνωστό υπολείπεται η προσθήκη ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού και ενός αριστερού μπακ. Υπάρχει και η σκέψη του Γιοβάνοβιτς για απόκτηση μόνο ενός παίκτη που θα παίζει και τις δυο θέσεις αλλά σε αυτό θα ασχοληθούμε ξέχωρα. Ο ΑΠΟΕΛ όπως γράψαμε και πριν μια εβδομάδα θα ριχθεί στην μάχη του 2ου προκριματικού του Europa League με το υπάρχον ρόστερ. Αυτό σημαίνει ότι η αμυντική τετράδα στις 19 Ιουλίου θα αποτελείται από τους Σέρχιο, Ζουέλα, Μπόρδα και Αλεξάνδρου. Εννοείται ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για τραυματισμούς και αυτή είναι μια άλλη πτυχή που έπρεπε να αποτελέσει αφορμή για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες.

Δεν μπορούμε όμως να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Πέραν της ποσότητας υπάρχει και το άγχος όλων μας για την ποιότητα της νέας αμυντικής γραμμής. Οι ανησυχίες όλων περιστρέφονται ουσιαστικά γύρω από τον Μπόρδα τον οποίο μερίδα οπαδών μας καταδίκασε πριν ακόμα τον δει. Το τελευταίο φιλικό για όσους είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν μέσω live streaming ήταν αρκετό για να βάλουν ταφόπλακα και το ζητούμενο είναι να διαψευστούν οι εκτιμήσεις τους!

Ο Γιοβάνοβιτς και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ είδαν τα στοιχεία που ήθελαν στον Ισπανό και το ζητούμενο είναι να αρχίσει να τα δείχνει και στο γήπεδο αρχίζοντας από το βράδυ της 19ης Ιουλίου.

Η παράμετρος ΚόντηΜια πτυχή που μας προβληματίζει είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 5 χρόνια και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011 είχε στο ρόστερ του τον Κόντη.  Αυτό σήμαινε ότι παρά τις όποιες αλλαγές στο ρόστερ η αμυντική γραμμή διατηρούσε στο κέντρο της τον παίκτη ηγέτη ο οποίος θα σήκωνε το βάρος και θα βοηθούσε τους υπόλοιπους. Η παρουσία του Κόντη ήταν καταλυτική αφού έδινε διαχρονικά τη δυνατότητα στους Γκριτσάροφ, Ζόρζ και Ολιβειρα να προσαρμοστούν χωρίς αυτό να λειτουργεί εις βάρος των αποτελεσμάτων.

Τέτοιος παίκτης δεν υπάρχει στο ρόστερ αυτή τη στιγμή και είναι μια παράμετρος  της μεγάλης πρόκλησης του να χτιστεί εκ νέου η αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ. Μιας γραμμής από την οποία φαίνεται να λείπει ο παίκτης με τις ηγετικές ικανότητες εντός και εκτός γηπέδου.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!