Για Κριστιάν Ομπότο το 7ο SMS

Παίκτης του ΑΠΟΕΛ πρέπει να θεωρείται ο Κριστιάν Ομπότο, νοουμένου ότι θα πάνε όλα καλά και με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο παίκτης με το που θα έρθει στην Κύπρο. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών ήταν έντονες τις τελευταίες μέρες και στο τέλος επήλθε συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις έτσι ο Νιγηριανός μέσος θα φορέσει τη γαλαζοκίτρινη φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια. Πρόκειται για μια σημαντική προσθήκη που ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής με έναν παίκτη, ο οποίος βάσει βιογραφικού θα θεωρηθεί εντεκαδάτος. Αρχίσαμε με τη διευκρίνιση των ιατρικών εξετάσεων η οποία παρόλο που ισχύει σε κάθε μεταγραφή στην προκειμένη έχει ιδιαίτερη σημασία. Και αυτό γιατί ο 28χρονος (11/05/1984) μέσος με μεγάλη καριέρα στο Καμπιονάτο ταλαιπωρήθηκε προ ετών με τραυματισμούς στους χιαστούς. Πιο συγκεκριμένα χρειάστηκε να υποβληθεί σε επεμβάσεις δυο φορές με αποτέλεσμα να χάσει την αγωνιστική χρονιά 2007 και 2009. Το γεγονός ότι επανήλθε και τους τελευταίους 18 μήνες έβαλε αρκετούς αγώνες στα πόδια σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και σκληρά πρωταθλήματα στον κόσμο, στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Το αγωνιστικό προφίλ του ΟμπότοO Κριστιάν Ομπότο είναι ένας ολοκληρωμένος μέσος με οργανωτικές ικανότητες που μπορεί όμως και να αμυνθεί πολύ καλά. Σπάνια σκοράρει αλλά μπορεί να κινηθεί με άνεση εντός και εκτός αντίπαλης περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποια παιχνίδια με την Εθνική Νιγηρίας αγωνίστηκε και ως επιθετικός. Ο Γιοβάνοβιτς όπως γράψαμε και προ ημερών ήθελε να προσθέσει στο ρόστερ ένα παίκτη επιπέδου Πίντο και Μοράις και με την απόκτηση του Ομπότο αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει αφού ο Νιγηριανός είναι ικανότητας στον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα αλλά και τη διαρκή του κίνηση με ή χωρίς την μπάλα. Έχει καλή κοντινή και μακρινή πάσα και είναι ο παίκτης που θα ζητήσει  να πάρει πρωτοβουλίες όταν η ομάδα «ψάχνεται».

Με την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ εικάζεται ότι θα περιοριστεί η εξάρτηση στον Μπεναχούρ αφού πλέον και Ομπότο θα μπορεί να θεωρηθεί απειλή ενώ και το δίδυμο Πίντο-Μοραίς ενδεχόμενος να «απειληθεί». Το πώς θα χειριστεί τον τεράστιο ανταγωνισμό ο προπονητής αλλά και οι παίκτες δεν είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα αφού αυτή η παράμετρος μόνο θετικά μπορεί να φέρει.

Μια δεκαετία στο καμπιονάτοΔεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Ομπότο έμαθε μπάλα σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα αφού σε ηλικία 18 χρονών βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία. Το καλό του όνομα το έχτισε την πενταετία (2005-2010) με την Ουντινέζε με την οποία αγωνίστηκε μάλιστα και στο Champions League.

Τα τελευταία 2 χρόνια πήγε δανεικός σε Τορίνο και Λέτσε ενώ για να έρθει στον ΑΠΟΕΛ υπήρξε διακανονισμός μεταξύ του ίδιου και την Ουντινέζε στην οποία ανήκε για ακόμα ένα χρόνο.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!