Η σημασία και το ζητούμενο της επιστροφής Μοράις

Ένα από τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα που έβγαλε η ομάδα στους έξι ευρωπαϊκούς αγώνες ήταν η αγωνιστική παρουσία των Πίντο και Μοράις. Οι δυο Πορτογάλοι δυσκολεύτηκαν αφάνταστα νας κάνουν όλα αυτά που μας συνήθισαν εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να οργανωθεί αλλά και να αμυνθεί σωστά. Η υπερβολική εξάρτηση στους δυο Πορτογάλους επιχειρήθηκε να αντιμετωπιστεί με την απόκτηση του Τζιόλη ενώ η τιμωρία του Μοράις για τρεις αγωνιστικές κρίθηκε «ωφέλιμη» αφού θα βοηθούσε τον παίκτη να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί. Πλέον ο Νούνο είναι έτοιμος και το πλάνο προβλέπει ότι θα είναι στο αρχικό σχήμα την Κυριακή. Θα ήταν έστω και αν δεν τραυματιζόταν ο Πίντο αφού και το έτερον του ήμισυ στο νευραλγικό χώρο του κέντρου διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Μια από τις προκλήσεις για  το δίδυμο Μοράις – Τζιόλη πρέπει να λειτουργήσει με το καλημέρα με την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια. Λέγεται και γράφεται ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του φετινού ΑΠΟΕΛ είναι ότι δεν έχει κατοχή της μπάλας όσο τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό είναι γεγονός αλλά δεν είναι κάτι που το επιδιώκει η ομάδα, αφού μέσα από την κατοχή περνά ο έλεγχος του αγώνα και η εκδήλωση επιθέσεων.

Ο προπονητής επιθυμεί την κατοχή της μπάλας αλλά αυτό μέχρι στιγμής δεν έγινε εφικτό στο βαθμό γιατί και το δίδυμο Πίντο – Τζιόλη είχε δυσκολίες που φάνηκαν ιδιαίτερα και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Αλκή.

Ο Μοράις λοιπόν επιστρέφει και στο πρόσωπο του βλέπουμε τον παίκτη που χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί να προσθέσει στη μεσαία γραμμή την ποιότητα και ικανότητα που χρειάζεται για να υπάρξει άμεση και έντονη βελτίωση σε όλους τους τομείς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!