Η ακτινογραφία του καλαθοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ

Μετά από επτά φιλικά στη περίοδο προετοιμασίας μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα όσον αφορά τη νέα καλαθοσφαιρική ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα δυνατό σύνολο που έχει τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων ομάδων που είχε υπό την ευθύνη του ο Αντώνης Κωνσταντινίδης. Σκληρή άμυνα και ομαδικότητα, full court press και οργανωμένες επιθέσεις αποφεύγοντας το γρήγορο και άναρχο παιχνίδι. Είναι μόλις η δεύτερη φορά σε πολλά χρόνια (η προηγούμενη ήταν επί Χριστόπουλου) που οι παίχτες που έφερε ο ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνουν την προετοιμασία χωρίς αλλαγή. Αυτό ήταν όπως γνωρίζουμε όρος που έθεσαν οι Ποταμίτης και Κληρίδης στο προπονητικό δίδυμο από τον Ιούνιο όταν και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μαζί τους, βάζοντας πίεση για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές.

Η άλλη σημαντική παράμετρος είναι το μπάτζετ της ομάδας. Είναι στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά και αυτό δείχνει την φιλοσοφία του Δ.Σ. του Σωματείου που δεν είναι άλλη από τη διεκδίκηση των τίτλων με έμφαση όμως στην σωστή οικονομική πολιτική και εξόφληση παλαιών χρεών.

Επιχειρώντας μια πρώτη αξιολόγηση των παιχτών μπορούμε να διακρίνουμε τα ακόλουθα:

Porter Troupe – Δείχνει πολύ καλά στοιχεία βοηθώντας τόσο στην άμυνα όσο και επιθετικά. Δυνατός παίχτης, πιέζει πολύ αλλά αρέσκεται και στο να ξεμαρκάρεται και να  σκοράρει από μέσες και μακρινές αποστάσεις.

Michael Mokongo – Ποιοτικός παίχτης με άριστες οργανωτικές ικανότητες και πολύ καλή άμυνα. Με το που βλέπει ανοιχτό διάδρομο το καλάθι είναι σίγουρο.

Γιώργος Νεοφύτου – Αναγεννημένος, εργατικός και φιλότιμος. Στα πρώτα φιλικά έδειξε πως φέτος είναι αποφασισμένος να έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και ουσιαστική συμμετοχή. Μια θλάση τον κράτησε εκτός από το Ζιβανάρειο αλλά σύντομα θα επιστρέψει με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Ales Chan – Ανίκητος κάτω από τα καλάθια βοήθησε πάρα πολύ στο σκοράρισμα δείχνοντας όμως ο πιο καταπονημένος από τις σκληρές και πολύωρες προπονήσεις της τεχνικής ηγεσίας.

Michal Kremen – Ο δεύτερος Τσέχος της ομάδας είναι ένας παίχτης από τον οποίο αναμένονται περισσότερα αφού το σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν έδειξε τις αρετές του που είναι η έφεση στο σκοράρισμα και τα ριμπάουντ. Με την πάροδο του χρόνου δείχνει καλύτερα στοιχεία και απομένει να επιβεβαιώσει αυτά που είδαν οι προπονητές για να πάρουν την απόφαση τους.

Dante Stiggers – Ο πολιτογραφημένος Λευκορώσσος είναι ο πιο έτοιμος παίχτης της ομάδας λόγω της συμμετοχής του στα παιχνίδια της εθνικής του. Έξυπνος παίχτης με καλή ντρίπλα και καλό σουτ. Μαζί με τον Mokongo αποτελούν ένα ισχυρό δίδυμο στη θέση 1.

Mike Morisson – Δείχνει πολύ καλά στοιχεία και θα μπορέσει να συμπληρώσει τον Chan στη θέση του σέντερ. Είναι ακόμη άπειρος αλλά η βελτίωση του όσο περνά ο καιρός είναι ενθαρρυντική.

Isaac Wells – Τα κάνει όλα. Κλεψίματα, τρίποντα, διεισδύσεις, τάπες και ότι άλλο μπορεί να ενθουσιάσει τους θεατές. Στη μέρα του θα είναι σίγουρα ο MVP. Το θέμα είναι να παραμένει συγκεντρωμένος και να μην παρασύρεται από τον αυθόρμητο και εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Malcolm Grant – Ο ρούκι της ομάδας έδειξε στην αρχή να μην μπορεί να εγκλιματιστεί και σε συνδυασμό με ένα ιατρικό πρόβλημα, είχε μείνει σαν ερωτηματικό στην ομάδα. Η απόδοση του στο Ζιβανάρειο ήταν ικανοποιητική και απέδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως το σκοράρισμα και στις ασσίστ. Ο χρόνος θα λειτουργεί μόνο υπέρ του αφού οι ικανότητες του είναι δεδομένες.

Οι νεαροί Δημητρίου και Παπακώστας παρόλο που δεν είχαν ακόμη ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής βοηθούν αρκετά στις προπονήσεις και στο χέρι τους είναι να αρπάξουν τις ευκαιρίες όταν τους δοθούν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!