Ακόμα ενα συν…

Η ομάδα μας, μετά από πολλά χρόνια αγωνίζεται την φετινή χρονιά με μόνο έναν εξ Ελλάδος ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της, τον Διονύση Χιώτη. Όπως είχαμε επισημάνει και σε παλιότερο άρθρο μας (Μόνος εκπρόσωπος ο Χιώτης), ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη το Ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του , ειδικά μετά και την φυγή πολλών αγαπημένων και ικανότατων ποδοσφαιριστών του κόσμου. Ο ΑΠΟΕΛ, την τελευταία δεκαετία και κυρίως τα τελευταία πέντε χρόνια επέλεγε συνειδητά να διατηρεί στην ομάδα Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατάφεραν μέσα από την αγάπη του κόσμου να δώσουν πίσω στον ΑΠΟΕΛ τον καλύτερο τους.

Η επιλογή πρόσληψης ενός προπονητή εξ Ελλάδος, προσθέτει στον ΑΠΟΕΛ ακόμα ένα κομμάτι Ελλάδας, που μας το έχει στερήσει η φυγή πολλών αδερφών από την Μητέρα Πατρίδα.  Ο Δώνης, όσο πιο σύντομα αντιληφθεί τι εστί ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τον Ελληνισμό, θα μπορέσει να καταλάβει γιατί η δική του επιλογή έχει θετικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τον ίδιο και κατ΄επέκταση την ομάδα μας.

Η επιλογή ενός εξ Ελλάδος προπονητή, στην περίοδο κρίσης  που διανύει το ΑΠΟΕΛ κουβαλά πολλά προνόμια. Ο προπονητής μας θα μπορέσει πιο εύκολα να εγκλιματιστεί στην ομάδα και να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας, συμπεριφοράς και κουλτούρας. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα για έναν προπονητή να καταφέρει να «μπει» στο πετσί της ομάδας και να συνειδητοποιήσει έγκαιρα τις απαιτήσεις και τους προβληματισμούς του κόσμου της ομάδας.

Το επικοινωνιακό είναι αδιαμφισβήτητα ένα κομμάτι στο οποίο πάσχει ο ΑΠΟΕΛ. Ένα από τα πολλά που χάσαμε με την φυγή Γιοβάνοβιτς είναι ότι ο πρώην προπονητής μας μπορούσε να μιλήσει στον κόσμο, γνωρίζοντας το τι τον απασχολεί και κατάφερνε σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο να μας καθησυχάζει όταν μας έπιαναν τα ψυχολογικά μας, αλλά να μας δίνει και το στίγμα του πώς να προχωρήσουμε . Το πόσο επικοινωνιακός είναι ένας προπονητής δεν είναι θέμα γλώσσας, όμως κακά τα ψέματα το να μπορεί να διαβάζει και να μιλά Ελληνικά είναι κάτι που βοηθά στα μέγιστα.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ αγαπά παθολογικά την ομάδα του όμως ταυτόχρονα αγαπά βιολογικά την Ελλάδα. Ο Γιώργος Δώνης ξεκινά την καρίερα του στην ομάδα με ένα επιπλέον πλεονέκτημα και θα πρέπει να το «χρησιμοποιήσει» έξυπνα και μεθοδικά.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!