PSG Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Δυστυχώς ο Καβάνι ήταν και πάλι αυτός που έκανε τη διαφορά αφού το τέρμα του πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα ήταν αυτό που έκρινε την έκβαση του αγώνα. Το 1-0 όπως διαμορφώθηκε από το τότε έμελλε να είναι και το τελικό σκορ σε έναν αγώνα όπου η ομάδα μας προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κυνηγήσει με αξιώσεις την ισοφάριση. Οι επιθετικές αδυναμίες του ΑΠΟΕΛ ήταν πιο έντονες από τον αγώνα στο ΓΣΠ αφού και η Παρί παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη και περιόρισε στο ελάχιστο τις λιγοστές πρωτοβουλίες των παικτών μας. Η νίκη της Μπάρτσελόνα διατηρεί τις μαθηματικές μας ελπίδες για κατάληψη της 3ής θέσης αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ο βαθμός δυσκολίας του όλου εγχειρήματος είναι τεράστιος.

Το πλάνο του Δώνη

Η ανετοιμότητα του Αντωνιάδη οδήγησε τον Δώνη στο να πάρει την μεγάλη απόφαση και να ρίξει στα πολύ βαθιά νερά τον 19χρονο Νικόλα Ιωάννου που για πρώτη φορά χρίζεται βασικός. Από τους τέσσερις παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμούς μόνο οι Γκόμες και Μαντούκα προτιμήθηκαν για το αρχικό σχήμα με τον Βραζιλιάνο να αποτελεί το επιθετικό δίδυμο με τον Τζιμπούρ.

Το 4-4-2 είχε τους Γκόμες και Εφραίμ στα άκρα της μεσαίας γραμμής και τον Μοράις με τον Βινίσιους στον κεντρικό άξονα. Πέραν του Ιωάννου δεν υπήρξαν αλλαγές στην άμυνα με τους Σέρτζιο, Αμoρίν και Καρλάο να παρατάσσονται μπροστά από τον Πάρντο.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα αποδείχτηκε καταστροφικό για την ομάδα μας αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Καβάνι βρέθηκε σε θέση βολής και με ένα πλασέ κατάφερε να στείλει την μπάλα μέσα από τα πόδια του Πάρντο και στη συνέχεια στα δίκτυα. Το γκολ έκανε εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή των παικτών μας που αν και προσπάθησαν να αντιδράσουν βρήκαν απέναντι τους μια ομάδα που αμυνόταν σωστά έτσι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γκολ.

Η μοναδική φάση για την οποία έχουμε να λέμε ήταν αυτή στο     λεπτό όταν μετά από κεφαλιά του Βινίσιους και ασταθή απόκρουση του Σιγκιρού η μπάλα βρέθηκε μπροστά από τον Μοράις του οποόπυ το πλασέ ήταν πολύ άστοχο.

Η Παρί στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν κυρίαρχη της κατοχής έφτασε σε 32 τουλάχιστον περιπτώσεις μια ανάσα από το γκολ αλλά το δοκάρι και ο Πάρντο μας γλύτωσαν. Από την άλλη οι Γκόμες και Μαντούκα έδειξαν επηρεασμένοι από τους τραυματισμούς τους αφού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια για ανατροπή των αρνητικών για τον ΑΠΟΕΛ δεδομένων.

Με τον Λούκας σε πολύ καλή μέρα και την Παρί να εκμεταλλεύεται την απειρία του Ιωάννου η αριστερή μας πλευρά ήταν το αδύνατο σημείο το οποίο όμως δεν οδήγησε σε μεγαλύτερα προβλήματα αφού το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Παρί συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα αλλά έριξε το ρυθμό της δείχνοντας ικανοποιημένη με το υπέρ της σκορ. Ο Δώνης ξεκίνησε με αλλαγή τον αγώνα με τον ΣΙέρινταν να αντικαθιστά τον Γκόμες σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθετική γραμμή κάτι όμως που δεν βοήθησε.

Η επόμενη κίνηση από τον προπονητή μας ήταν να δώσει ακόμα περισσότερη ταχύτητα στην ομάδα με την είσοδο του Αλωνεύτη στο 63 στη θέση του Τζιμπούρ αλλά και πάλι το πλάνο δεν λειτούργησε αφού η Παρί κατάφερε να κρατήσει τους παίκτες μας μακριά παό την εστία της.

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Σέρτζιο, Ιωάννου, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Γκόμες (46΄ Σιέρινταν), Μαντούκα (57′ Ντε Βινσέντι), Τζιμπούρ (63΄ Αλωνεύτης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!