Vardar Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Η ομάδα μας έκανε το καθήκον της μέσα στα Σκόπια της Vardar εξασφαλίζοντας την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Champions League. Ο αγώνας ήταν τόσο δύσκολος όσο υπολογίζαμε αφού η Vardar αμύνθηκε καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο υστερήσαμε αλλά το γκολ του Ντε Βινσέτι στην επανάληψη αποδείχτηκε αρκετό αφού η ισοφάριση από τη Vardar στις καθυστερήσεις δεν ήταν αρκετή.

Ο ΑΠΟΕΛ έστω και ανέτοιμος επιβεβαίωσε την ανωτερότητα βασιζόμενος ουσιαστικά στις εκλάμψεις συγκεκριμένων παικτών με τον Βάντερ να είναι αυτός που έδωσε έτοιμο γκολ στον Αργεντινό ενώ με την όλη παρουσία του έδειξε πόσο χρήσιμος θα είναι.

Το πλάνο του Πασιένσια

Ο προπονητής μας επιβεβαίωσε την πίστη του στον Πιέρο Σωτηρίου αφού ο νεαρός επιθετικός ήταν και πάλι στην κορυφή της επίθεσης στο 4-3-3 έχοντας ως στηρίγματα στα άκρα τους Λεάλ και τον Βάντερ που πήρε θέση βασικού για πρώτη φορά. Ο Καρλάο έμεινε εκτός γεγονός που έφερε την μετατόπιση του Μοράις στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Αστιθ με τους του Βινίσιους και Μακρίδη να είναι τα δυο αμυντικά χαφ.

Ο Ντε Βινσέτι σε αντίθεση με τις προβλέψεις αρκετών ήταν και πάλι βασικός αλλά μετακινήθηκε στον κεντρικό άξονα σε ρόλο οργανωτή σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουμε καλύτερα με την μπάλα κάτω.

Ο αγώνας

Ο αγώνας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που ήθελαν τη Vardar να ακολουθεί την ίδια τακτική όπως και στον πρώτο αγώνα αφού αμυνόταν μαζικά και περίμενε κάποιες στατικές φάσεις για να επιτεθεί. Η ομάδα μας από την άλλη προσπάθησε να οργανωθεί σωστά αλλά στην πορεία έδειξε να δυσκολεύεται να διασπάσει την αμυντική διάταξη των Σκοπιανών.

Η μοναδική αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου για την ομάδα μας έγινε στο 13 όταν ο Πακόφσκι απέκρουσε σε κόρνερ το καλό σουτ του Σωτηρίου. Σταδιακά η καλή κυκλοφορία της μπάλας χάθηκε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε με κανέναν τρόπο να γίνουμε απειλητικοί αφού οι μακρινές μπαλιές προς την αντίπαλη περιοχή ήταν εύκολη υπόθεση για τους γηπεδούχους.

Οι Ντε Βινσέτι και Μακρίδης από τον άξονα δεν μπόρεσαν να μοιράσουν παιχνίδι ενώ ούτε και οι εναλλαγές θέσεων των Λεάλ και Βάντερ στα δυο άκρα δεν άλλαξαν την προβληματική ανάπτυξη του ΑΠΟΕΛ.

Αναπόφευκτα η παρουσία μας επέτρεψε στη Vardar να πιστέψει και να επιτεθεί φτιάχνοντας 1-2 ευκαιρίες εκμεταλλευόμενη τις στατικές φάσεις . Στην πιο καλή ευκαιρία στο 30 ο Γκριτσάροφ βρέθηκε σε καλή θέση αλλά η προσπάθεια του ήτα άστοχη.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ομάδα μας να μπαίνει με περισσότερες απαιτήσεις στον αγώνα και τον Πασιένσια να κάνει έγκαιρα την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Στίλιτς να περνά στη θέση του Σωτηρίου στο 57.

Η αλλαγή έφερε τον Λεάλ στην κορυφή της επίθεσης και τον Ντε Βινσέτι στο δεξί άκρο. Ο αγώνας άνοιξε με τους Σκοπιανούς να προσπαθούν για το γκολ και να τιμωρούνται με γκολ στο 60. Ήταν μια φάση όπου ο Βάντερ έδωσε άψογη πάσα στον Ντε Βινσέτι ο οποίος πλάσαρε τον Πακόφσκι που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο.

Το 0-1 έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα μας και στα εναπομείναντα λεπτά έγινε σωστή διαχείριση του αποτελέσματος. Στο 72 ο Αλεξάνδρου πέρασε στη θέση του Βάντερ ο οποίος κουράστηκε από την υπερπροσπάθεια στο ντεμπούτο του.

Στο 84 χάθηκε μοναδική ευκαιρία για το 0-2 όταν ο Λεάλ βρέθηκε απέναντι από τον Πακόφσκι αλλά απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα στοχεύοντας πάνω στον Σκοπιανό.

Κίτρινες: Βινίσιους, Σωτηρίου, Βάντερ, Αλεξάνδρου

ΑΠΟΕΛ
Βάτερμαν, Αρτίθ, Μοράις, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Μακρίδης, Ντε Βινσέντι (86΄ Ιωάννου), Λεάλ, Βάντερ (72΄ Αλεξάνδρου), Σωτηρίου (57΄ Στίλιτς)

Δηλώσεις προπονητή

Στιγμιότυπα

Φωτογραφίες Αγώνα

Φωτογραφίες Οπαδών

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!