Ο ανέτοιμος ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί

Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι έτοιμος να διαχειριστεί το ενδεχόμενο του πρόωρου αποκλεισμού, οπότε πρέπει να βρει τον τρόπο να προκριθεί. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα το άγχος των οπαδών και όσων βρίσκονται κοντά στην ομάδα είναι παραπάνω από ευδιάκριτο. Ελπίζω το άγχος αυτό να μην έχει μεταφερθεί και στους παίκτες γιατί θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους απόψε.

Οι υπεύθυνοι ήξεραν ότι η ομάδα δεν μπορούσε να είναι έτοιμη τόσο νωρίς και είναι για αυτό που από την ημέρα της κλήρωσης υπήρξε μια παγωμάρα στο άκουσμα της Βαρντάρ. Η καλοκαιρινή παγωμάρα εξελίχθηκε σε άγχος μετά τον πρώτο αγώνα και σήμερα πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε τον τρόπο να πάρουμε το ζητούμενο.

Ο προπονητής μας σε αντίθεση με την άποψη πολλών πιστεύει ότι η ομάδα έκανε τα πάντα στον πρώτο αγώνα και απλά δεν σκόραρε παρά τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκε. Μπαίνοντας στο δικό του μυαλό και τρόπο προσέγγισης ίσως να είναι κατανοητή η άποψη του αφού η ομάδα σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας μπορεί να έκανε πράγματι τα πάντα.

Εκεί που ξεκινά η μουρμούρα και το άγχος είναι στο ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να ήταν πιο έτοιμος και με τους νεοφερμένους σε θέση να έχουν ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια για πρόκριση. Ο κόσμος ξέροντας τις περσινές χτυπητές αδυναμίες ανέμενε ότι παίκτες όπως οι Βάντερ και Στίλιτς θα έπαιρναν χρόνο συμμετοχής.

Οι εκτιμήσεις λένε πως ο Πασιένσια θα κάνει 1-2 αλλαγές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι στην προσπάθεια του να δώσει στην ομάδα αυτό που της έλειψε στον πρώτο αγώνα. Έλειψε η δημιουργικότητα και η ικανότητα να ξεκλειδώσει η αντίπαλη άμυνα με κάθετες πάσες ή και μετωπικές επιθέσεις κάτι που μπορεί να κάνει ο Στίλιτς. Έλειψε και η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, κάτι που λέγεται ότι μπορεί να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε ο Πιατκόφσκι.

Έχει δίκαιο ο προπονητής που δηλώνει ότι η έκβαση του αγώνα εξαρτάται από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ. Αναπόφευκτα η 11αδα που θα παρατάξει ο Πασιένσια θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μαζί και είναι για αυτό που θα πρέπει να λειτουργήσει η κλάση ορισμένων παικτών αφού το σύνολο δεν είναι καλοδουλεμένο. Είναι για αυτό που αν καταφέρουμε να περάσουμε το εμπόδιο της Vardar στη συνέχεια ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.

Υπάρχει η εντύπωση ανάμεσα σε αρκετούς ότι εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε. Η άποψη αυτή βασίζεται στο ότι οι Σκοπιανοί δεν έδειξαν το παραμικρό στον πρώτο αγώνα. Πρόκειται για προσέγγιση ομάδας που μάλλον θα αποκλειστεί αυτή οπότε να προσέξουμε..

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!