ΑΠΟΕΛ Vs Vardar 0-0

Ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε οτι η ανετοιμότητα του είναι τετοια που τον βάζει σε μπελάδες όσον αφορά τη προσπάθεια του για πρόκριση στον τρίτο προκριματικό. Η ανωτερότητα της ομάδας μας δεν εξαργυρώθηκε με το ζητούμενο που ηταν η νίκη αφού η υπεροχή μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ηταν φλύαρη. Από τη αλλη οι Λεάλ και Ντε Βινσέτι ηταν άστοχοι στις δυο ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκαν με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα να βρει τις δυο ομάδες στο 0-0.

Ο επαναληπτικός θα ειναι διαφορετικός και σαφώς πιο δύσκολος αφου πήραμε από σημερα ενα δείγμα γραφής των συνθηκών που θα αντιμετωπίσουμε.

Το πλάνο του Πασιένσια

Ο προπονητής μας σε αντίθεση με τις προβλέψεις ορισμένων προτίμησε την εντακάδα που παρέταξε και στο φιλικό με τη Δόξα . Αυτό έφερε τον Σωτηρίου στην κορυφή της επίθεσης ενώ ο Πιατκόφσκι έμεινε στον πάγκο. Το 4-3-3 είχε ως στηρίγματα στα επιθετικά άκρα τους Ντε Βινσέτι και Λεάλ ενώ στον κεντρικό άξονα ήταν οι Μακρίδης, Βινίσιους και Μοράις με τον πρώτο να έχει περισσότερο συνδετικού κρίκου μεσαίας και επιθετικής γραμμής.

Η αμυντική τετράδα δεν είχε εκπλήξεις αφού στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Καρλάο και Αστιθ με τους Σέρτζιο και Αντωνιάδη στα δυο άκρα, ενώ ο Βάτερμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια.

Ο αγώνας

Από τα πρωτα λεπτά επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν την Βαρνταρ να αμύνεται στο δικό της μισό και την ομάδα μας να έχει την κατοχή προσπαθώντας να βρει τον τροπο να γίνει απειλητική. Ο Μακρίδης κατα κύριο λόγο και σε μικρότερο βαθμό ο Ντε Βινσέτι ηταν οι παίκτες που επερναν τις περισσότερες πρωτοβουλίες χωρις ομως να μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 9 ο Σωτηρίου βρέθηκε σε πλεονεκτική θεση αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ηταν καλή ενώ στη συνέχεια η κατοχή της μπάλας ηταν φλύαρη με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ των Σκοπιανών που χωρις να πιεστούν καταφεραν να διατηρήσουν το 0-0.

Η πρώτη αλλαγή του Πασιένσια ηταν αναγκαστική οταν στο 37 ο Καρλαο δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει για να περάσει στη θεση του Αμορίν.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η καλή κυκλοφορία της μπάλας έφερε μεσα σε ενα λεπτό δυο κλασικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λεάλ. Στο 42 η βολίδα του αποκρούστηκε σωτηρία από τον τερματοφύλακα σε κόρνερ και με τη εκτέλεση του η κεφαλιά του ίδιου αποκρούστηκε και πάλι με υπερένταση.

Με αυτά τα δεδομένα και με τους Σκοπιανούς να κάνουν καθυστέρηση όποτε τους το επέτρεπαν οι περιστάσεις οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το αγχωτικό για εμάς 0-0.

Τα πρωτα δέκα λεπτά της επανάληψης βρήκαν την ομάδαας να κλείνει τον αντίπαλο στο δικο του μισό και να προσπαθεί να βρει τον τροπο να σκοράρει κατι που δεν έγινε αφου στην μοναδική φάση στο 53 το καλό σουτ του Λεάλ πέρασε έξω.

Με την ομάδα μας να δυσκολεύεται αφου δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις στο 60 ο Πασιενσια απέσυρε τον Μακρίδη για να περάσει στη θεση του τον Εφραιμ, μια αλλαγή που εφερε τον Ντε Βινσέτι σε ρόλο οργανωτή στον κεντρικό άξονα.

Στο 62 χάθηκε μοναδική ευκαιρια οταν ο Ντε Βινσέτι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα και από πλαγιά θεση αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε.

Η ανάγκη για ακόμα περισσότερη πιεση εφερε στο 65 τον Πιατκόφσκι στη θεση του Σωτηρίου ενώ ο χρόνος πλεον λειτουργούσε εις βάρος μας γεγονός που φαινόταν και στις κινήσεις των παικτών.Η συνέχεια ήταν απογοητευτική αφού αντί να αυξηθεί η πίεση το άγχος και η κούραση έκαναν τον ΑΠΟΕΛ ακίνδυνο έτσι η Βαρντάρ με σχετική ευκολία είδε τον αγώνα να τελειώνει στο 0-0.

Κίτρινες: Μακρίδης, Εφραίμ

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αρτίθ, Καρλάο (41΄ Αμορίν), Αντωνιάδης, Μοράις, Μακρίδης (60΄ Εφραίμ), Βινίσιους, Λεάλ, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (65΄ Πιατκόφσκι)

Δηλώσεις προπονητή

Στιγμιότυπα

Φωτογραφίες Αγώνα

Φωτογραφίες Οπαδών

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!