ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 2-0

Το πάθος και η ικανότητα των ποδοσφαιριστών μας μίλησε και έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις στα παράσιτα που νόμισαν ότι μπορούν να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε ότι θέλουν. Τι και αν μας κέρδισαν στον πρώτο αγώνα; T ι και αν ο Μγκούνι σακάτεψε τον Σατσιά και όλοι μας σταματήσαμε προς στιγμή να σκεφτόμαστε τη σημασία του αγώνα; Παίζοντας μυαλωμένα και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των κινέζων πετύχαμε όχι ένα αλλά δύο γκολ που μας στέλνουν στον μεγάλο τελικό με την Ανόρθωση. Η Ομόνοια δεν μπόρεσε σε καμία φάση του αγώνα να απειλήσει αφού η μεσοαμυντική μας γραμμή λειτούργησε άψογα σε όλο τον αγώνα.

Οι δυο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες αφού ο Κασναφέρης έστειλε στα αποδυτήρια πρώτα τον Βασκονσέλος για χτύπημα πάνω στον Μακρίδη και ενώ το σκορ ήταν 0-0 ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Χρύσης είδε αντίκρισε μια ακόμα πιο αυστηρή κάρτα όταν συγκρούστηκε με τον Κασέκε.

Χωρίς τον Μαχλά που τελικά έμεινε εκτός αποστολής ο Γιοβάνοβιτς διαφοροποίησε το πλάνο του και το 4-5-1 είχε τον Μιροσάβλιεβιτς στην κορυφή της επίθεσης και τους Χαραλαμπίδη και Μακρίδη να δίνουν βοήθειες από τα άκρα. Η ομάδα μας μπήκε στον αγώνα πολύ δυνατά και κατάφερε να κερδίσει την μάχη του κέντρου σχετικά εύκολα αφού η Ομόνοια έδειχνε να θέλει να δώσει χώρους. Στο 11′ δημιουργήθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία όταν ο Σεγκιρί βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του αποκρούστηκε.

>

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά αλλά στο 19′ σε μια φάση στο κέντρο του γηπέδου ο Μγκούνι πήγε με δύναμη πάνω στον Σατσιά με τον αρχηγό μας να πέφτει στο έδαφος και να σφαδάζει από τον πόνο. Η ζημία όπως προέκυψε ήταν τεράστια και αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις των συμπαικτών του. Ο Κασναφέρης δεν πήρε είδηση τι έγινε και δεν έδωσε καν φάουλ γεγονός που έφερε εκνευρισμό ενώ η απώλεια του αρχηγού φάνηκε προς στιγμή να επηρεάζει τους πάντες.

Ο Μοραίς που μπήκε στη θέση του ήταν καλός και η πλάστιγγα έγειρε πάλι υπέρ μας όταν στο 32′ ο αντίπαλος έμεινες με 10 παίκτες. Ο Μακρίδης εκνεύρισε τον Βασκονσέλος ο οποίος προσεγμένα αλλά φανερά επιχείρησε να τον απώθησε με το πόδι του. Ο διαιτητής είδε αυτή τη φορά τη φάση και έδειξε την κόκκινη στο επιθετικό του παραρτήματος.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα επέτρεψε στην ομάδα μας να ανασυνταχτεί και στο 40′ ήρθε το γκολ όταν μετά από σέντρα του Μοραίς ο Γιωργαλλίδης έκανε άστοχη έξοδο και ο Μιροσάβλιεβιτς με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιχαήλ. Το 1-0 ήταν γεγονός και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Η ομάδας μας μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα επικράτησε πλήρως και πίεσε την Ομόνοια. Στο 58′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για δεύτερο γκολ όταν ο Μακρίδης έδωσε έτοιμο γκολ στον Μιροσάβλιεβιτς αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Κασναφέρης σε μια αψυχολόγητη ενέργεια του στο 62′ άφησε την ομάδα μας με 10 παίκτες όταν ο Χρύσης συγκρούστηκε με τον Κασέκε, με το διαιτητή να σκαρφίζεται πρόθεση. Η αλλαγή δεδομένων επηρέασε προσωρινά την ομάδα μας ενώ οι πράσινοι κράτησαν περισσότερο την μπάλα χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι καλό.

Η αμυντική γραμμή του παραρτήματος είχε τα χάλια της και στο 72′ ο Μακρίδης φορώντας πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία του Γεωργίου, κλέβοντας του μπάλα και δίνοντας την κατάλληλη στιγμή πάσα. Ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν εύστοχος αυτή τη φορά και το 2-0 γεγονός.

Το προβάδισμα πλέον ήταν μεγάλο και δεν μπορούσε να χαθεί η πρόκριση. Η ομάδα μας στο διάστημα που απέμεινε έδειξε να θέλει να προσέξει να μη δεχτεί γκολ ενώ χάθηκε μια ακόμα ευκαιρία για να τρίτο γκολ. Η αντίδραση των αντιπάλων ήταν σπασμωδική και ήρθε στο 82′ όταν η κεφαλιά του Ντοπρασίνοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στην εξέλιξη της φάσης σημείωσαν γκολ το οποίο δεν μέτρησε λόγω οφ σαιτ.

Το τελικό σφύριγμα του μέτριου Κασναφέρη βρήκε την ομάδα μας νικήτρια και όλους να πανηγυρίζουν τη δίκαιη πρόκριση στον τελικό.

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Μπρόερς, Σεγκιρί, Κόντης, Φλορέα, Χαραλαμπίδης (89΄ Δασκαλάκης), Σατσιάς (22΄ Μοραΐς), Μιχαήλ, Πίντο, Μακρίδης, Μιροσάβλιεβιτς (85΄ Ζε Κάρλος)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!