Ερμής Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Ένα ψυχωμένο και με τάσεις αυτοκτονίας ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε χρυσή νίκη που ήθελε. Επιπόλαιο και μέτριο στο πρώτο ημίχρονο και κατά διαστήματα καλό στην επανάληψη μπόρεσε να ανατρέψει το άδικο 1-0 με πρωταγωνιστή τον Παπαθανασίου που σημείωσε την ισοφάριση και είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ. Χρυσός σκόρερ ο Μιχαήλ που σε έναν ακόμα καθοριστικό αγώνα έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά.

Οι πολλές απουσίες προκαθόρισαν την εντεκάδα που παράταξε ο Γιοβάνοβιτς με τον Μοράις να βαφτίζεται κεντρικός αμυντικός ελλείψει άλλων επιλογών. Αυτό έφερε τους Σατσιά και Μιχαήλ στο χώρο του κέντρου ενώ ο Ηλία κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας. Ο αγώνα άρχισε με την ομάδα μας να μπαίνει πολύ δυνατά και να χάνει με το καλημέρα δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν τα σουτ των Πίντο και Χάτζι αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα.

 

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν διάστημα στο οποί κρατήσαμε την μπάλα και επιτεθήκαμε σωστά εκμεταλλευόμενοι τα άκρα και τις βοήθειες που έδιναν οι Πίντο και Χάτζι. Στη συνέχεια ο ρυθμός μας έπεσε και παρά την κατοχή δεν μπορούσαμε να γίνουμε απειλητικοί. Ο Ερμής αν και ακίνδυνος επιθετικά ευτύχησε στο 28′ να δημιουργήσει την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν μετά από λάθος του Κόντη ο Ζοεράνο πλάσαρε και ο Χιώτης με υπερένταση έδιωξε με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Η εδαφική υπεροχή δεν είχε αποτέλεσμα αφού με το πέρασμα του χρόνου οι επιλογές των παικτών μας δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ο Μιροσάβλιεβιτς δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός ενώ ο Κοσόφσκι έστω και αν άλλαξε πολλές φορές θέσεις με τον Χαραλαμπίδη δεν μπόρεσε να γίνει δημιουργικός. Μοιραία οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια αφού ούτε και η κεφαλιά του Χαραλαμπίδη λίγο πριν το τέλος μπόρεσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια αλλαγή αφού ο Παπαθανασίου πέρασε στη θέση του τραγικού Σατσιά και σαν αποτέλεσμα ο Πίντο μετακινήθηκε δίπλα από τον Μιχαήλ. Ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής στην πιο μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας στο 47′ όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του πέρασε έξω. Η απάντηση του Ερμή ήρθε άμεσα με μια καλή ευκαιρία ενώ με το πέρασμα του χρόνου η πίεση της ομάδας μας αλλά και το άγχος γινόταν εντονότερη.

Η ανούσια υπεροχή όχι μόνο δεν είχε αποτέλεσμα αλλά στο 61′ πληρώσαμε τα αμυντικά μας κενά όταν ο Ζοεράνο βρέθηκε και πάλι μόνος του απέναντι από τον Χιώτη και με πλασέ έκανε το 1-0. Το γκολ ήταν ένα ηχηρό χαστούκι για τους παίκτες μας οι οποίοι ξύπνησαν και προ του φάσματος της ήττας ξύπνησαν. Η είσοδος των Μπρέσκα και Παουλίστα βοήθησε και όταν στο 73′ ήρθε η ισοφάριση όλοι πίστεψαν στην ανατροπή. Ο Παπαθανασίου ήταν ο σκόρερ όταν με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 83′ όταν μετά από σέντρα του Παουλίστα η κεφαλιά του Παπαθανασίου τράνταξε το δοκάρι και στην επιστροφή και μετά από απόκρουση αμυντικού ο Χρύσης μπήκε έξυπνα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 1-2. Στα εναπομείναντα λεπτά και με τον Κόντη μοναδικό καθαρόαιμο αμυντικό η ομάδα μας προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και παρά το άγχος τα κατάφερε.

Το τελικό σφύριγμα του Τρύφωνος βρήκε παίκτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν μια πελώριας σημασίας νίκης. Πρέπει να κάνουμε αναφορά στη διαιτησία του αγώνα η οποία ήταν προσεγμένα προκλητική. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τρύφωνος έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι σε παράβαση πάνω στον Παπαθανασίου, ενώ και μετά το 1-2 επιχείρησε να στήσει τον Ερμή σε θέση βολής καταλογίζοντας ανύπαρκτο φαουλ και κίτρινη στον Μπρέσκα. Ο βοηθός του επίσης ακύρωσε λανθασμένα γκολ του Μιροσάβλιεβιτς σαν οφσαιτ όταν το σκορ ήταν 1-2.

Από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Χάτζι, Μιχαήλ και Παπαθανασίου. Προβλημάτισαν οι Πίντο, Σατσιάς και Χαραλαμπίδης από τους οποίους όλοι αναμένουν περισσότερα ενώ ανέτοιμος δείχνει να είναι και ο Μίρο.

Κίτρινες: Xάτζι, Ηλία, Μοράις, Μπρέσκα

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Χάτζι, Ηλία (72′ Παουλίστα), Μοράις, Κόντης, Μιχαήλ, Σατσιάς (46′ Παπαθανασίου), Κοσόφσκι, Χαραλαμπίδης (62′ Μπρέσκα), Πίντο, Μιροσάβλιεβιτς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!