Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Δικαιοσύνη. Η καλύτερη ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και στο γήπεδο. Το χρυσό γκολ του Σιέρινταν έδωσε στον ΑΠΟΕΛ το 23ο πρωτάθλημα και απόψε η Λευκωσία θα καεί. Το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι γεγονός. Το πλάνο του Δώνη

Με τους Μοράις και Μαντούκα να μένουν στον πάγκο, ο Δώνης έκανε την αναμενόμενη κίνηση βάζοντας τον Γκόμεζ δίπλα από τον Βινίσιους στο κεντρικό άξονα ενώ ο Αλεξάνδρου ήταν αυτός που πήρε θέση στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Το γνωστό 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο του Ντε Βινσέτι και Σιέρινταν ενώ ο Χαραλαμπίδης ήταν στο δεξί άκρο.

Η αμυντική τετράδα ήταν οι γνωστοί τέσσερις με τoυς Αμορίν και Ολιβέιρα στο κέντρο της άμυνας και τους Σέρτζιο με τον Αντωνιάδη στα δυο άκρα.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα μεγάλη δυσκολία στο να κρατήσει την μπάλα με τρόπο δημιουργικό αφού δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην αμυντικογενή τακτική της Αελ. Η νευρικότητα ήταν ο κύριο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών μας αφού δεν μπορούσαν με τίποτε να κάνουν σωστή δεύτερη μπαλιά.

Με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη ο ΑΠΟΕΛ κόπηκε στα δυο αφού η μπάλα δε μπορούσε να φτάσει στους Ντε Βινσέτι και Σιέρινταν, ενώ η αριστερή πλευράς ήταν ουσιαστικά νεκρή. Με αυτά τα δεδομένα η Αελ ήταν αυτή που μπόρεσε να δημιουργήσει δυο καλές προϋποθέσεις με πιο επικίνδυνη τη φάση με τον Ινταμπντελάι στο 20.

Ο Δώνης βλέποντας τους παίκτες να μην μπορούν καν να δημιουργήσουν ευκαιρία, σήκωσε παίκτες αλλά δεν προχώρησε σε αλλαγή και για καλή μας τύχη στις καθυστερήσεις ήρθε το γκολ! Ήταν η φάση όπου ο Βινίσιους έπιασε έξω από την περιοχή ένα δυνατό σουτ το οποίο ανάγκασε τον Φεγκρούζ να διώξει ασταθώς και στην επιστροφή ο Σιέρινταν με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Οι παίκτες της Αελ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφασαιτ αλλά ο Ιρλανδός καλυπτόταν από δύο παίκτες!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Αελ να μπαίνει πιο δυνατά και να δείχνει ότι θα είχε τον πρώτο λόγο όσον αφορά την πρωτοβουλία των κινήσεων κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη. Η δυσκολία στο να αμυνθούμε σωστά και να κρατήσουμε μπάλα ανάγκασε τον Δώνη να κάνει την πρώτη κίνηση στο 63 με τον Μοράις να περνά στη θέση του Χαραλαμπίδη.

Η διάταξη του ΑΠΟΕΛ άλλαξε σε 4-5-1 όταν αμυνόταν σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια του Δώνη να γεμίσει το κέντρο προκειμένου να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Αυτό δεν έγινε εφικτό και παρά το ότι δημιουργήσαμε μια καλή φάση με τον Σιέρινταν η Αελ ήταν αυτή που κρατούσε περισσότερο την μπάλα χωρίς όμως να μπορεί να απειλεί.

Η δεύτερη κίνηση ήταν αναγκαστική και έγινε στο 73 με τον Μαντούκα να περνά στη θέση του Σιέρινταν που έδειξε να έχει πρόβλημα. Στα τελευταία λεπτά η Αελ προσπάθησε να αντιδράσει με τον Πάρντο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 93′.

Κίτρινες: Ολιβέιρα, Αλεξάνδρου, Αμορίν, Σέρτζιο

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Ολιβέιρα, Αμορίν, Βινίσιους, Γκόμεζ, Χαραλαμπίδης (63 Μοράις), Αλεξάνδρου, Ντε Βινσέτι (87 Μπόρδα), Σιέρινταν (73 Μαντούκα)

 

Σχετικά Άρθρα

Champions League: οι πιθανοί αντίπαλοι

Άδικα περίμεναν τον Σιέρινταν!

Η σπουδαιότερη ανατροπή όλων των εποχών

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!