Αελ vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Πιο αποφασισμένοι, πιο διαβασμένοι και ανώτεροι από τον αντίπαλο οι παίκτες του Δώνη πέρασαν θριαμβευτικά από το Τσίρειο εξασφαλίζοντας την πρόκριση. Η δεύτερη νίκη επί της Αελ ήρθε δίκαια αφού η ομάδα μας έκανε όλα όσα έπρεπε για να κυριαρχήσει επί της γηπεδούχου. Ο Ντε Βινσέτι δεν ήταν απλά στο αρχικό σχήμα αλλά ο παίκτης που με τις ενέργειες του έκανε τη διαφορά σκορπώντας ενθουσιασμό σε όλους ενόψει της συνέχειας. Η ομάδα μας ήταν κυρίαρχη σε όλο το διάστημα και με σωστή τακτική κατάφερε να αμυνθεί σωστά και να πετύχει το γκολ σε μια από τις πολλές ευκαιρίες που βρήκε.

Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης πήρε ως ένα βαθμό το ρίσκο και έριξε στη φωτιά τον Ντε Βινσέτι έτσι η διάταξη 4-4-2 είχε τον Αργεντινό στην επίθεση με παρτνέρ του τον Μαντούκα. Στα δυο άκρα ήταν οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης με τους Μοράις και Βινίσιους να την ευθύνη της αναχαίτισης των επιθετικών προσπαθειών της Αελ. Η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή με τον Σέρτζιο, Αμορίν, Ολβέιρα και Πιπίνη ενώ κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Χιώτης.

Ο αγώνας

Η ομάδα μας έδειξε από την αρχή αρκετή διαβασμένη και με την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση γεγονός που της επέτρεψε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χιώτη. Με αυτά τα δεδομένα η εδαφική υπεροχή της Αελ ήταν εύκολα διαχειρίσιμη.

Στο οργανωτικό κομμάτι παρατηρήθηκαν δυσκολίες αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην περιοχή των γηπεδούχων με αποτέλεσμα οι δυο επιθετικοί να αναγκάζονται να επιστρέφουν στο χώρο του κέντρου προκειμένου να πάρουν μπάλα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις έτσι στο 36 χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ντε Βινσέτι με ωραία τρίπλα βρέθηκε απέναντι από τον Φέγκρους αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό.

Η απάντηση της Αελ ήρθε με απευθείας εκτέλεση φαουλ του Μοντέιρο αλλά ο Χιώτης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Η δεύτερη ξεκάθαρη ευκαιρία για την ομάδα μας έγινε στο 41 όταν μετά από εκτέλεση φαουλ η καρφωτή κεφαλιά του Αμορίν από πολύ καλή θέση δεν βρήκε το στόχο.

Το δεύτερο άρχισε εντυπωσιακά για την ομάδα μας αφού έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και τον Ντε Βινσέτι να κάνει μαγικά καταφέραμε να κλείσουμε την Αελ και να δημιουργήσουμε ξεκάθαρες ευκαιρίες. Το πεντάλεπτο 50-55 ήταν καταιγιστικό και σε αυτό χάθηκαν 3 συνολικά ευκαιρίες αλλά η δικαίωση ήρθε στο 64.

Ένας άψογος συνδυασμός των Μοραις, Ντε Βινσέτι και Μαντούκα έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής και το πλασέ του ήταν εύστοχο. Το 0-1 ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και το γκολ που έδωσε ουσιαστικά στην ομάδα μας την πρόκριση.

Στη συνέχεια η Αελ προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι παίκτες μας αμύνθηκαν σωστά και καλά. Στο 75 ο Δώνης έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο βάζοντας τον Σιέρινταν στη θέση του Μαντούκα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αλεξάνδρου αντικατέστησε τον Αλωνεύτη.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι έτσι το τελικό σφύριγμα του Μασιά βρήκε τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει τη νίκη-πρόκριση.

 

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Ντε Βινσέτι

ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν, Πιπίνης, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (75 Σιέρινταν), Αλωνεύτης (79 Αλεξάνδρου), Ντε Βινσέντι (86 Μπόρδα).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!