ΑΠΟΕΛ Vs Αλκή 3-0

Η ομάδα μας πέτυχε όλα αυτά που ήθελε στο σημερινό αγώνα αφού πέραν της νίκης ήρθαν και τα επιμέρους οφέλη. Ο Μπουντιμίρ πέτυχε δυο τέρματα με το δεύτερο να είναι και άψογο σε εκτέλεση ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν οι Σωτηρίου, Αρτυματάς και Σολωμού. Η απόδοση δεν ήταν σπουδαία αλλά ήταν αυτή που έπρεπε για να έρθει η νίκη που πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για το σερί νικών που θέλουμε. Ο Δώνης προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές αλλά όχι πολλές ή τουλάχιστον όσες λεγόταν ότι θα γίνουν. Η μεσοαμυντική γραμμή παρέμεινε ουσιαστικά η ίδια αφού μόνο ο Καπράλ πήρε θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σέρτζιο προτιμήθηκε και πάλι για το δεξί άκρο όπως επίσης οι Ολιβειρα και Μπόρδα στο κέντρο της άμυνας. Σε ρόλο αμυντικών χαφ ήταν οι Μοράις και Βινίσιους ενώ λίγο πιο μπροστά σε ρόλο οργανωτή ο Μπενασούρ. Στα δυο άκρα ως ακραίοι επιθετικοί πήραν θέση οι Μαντούκα και Σωτηρίου με τον Μπουντιμίρ να είναι στην κορυφή.

Οι παίκτες του Δώνη μπήκαν απο την αρχή πιο δυνατα και σε συνδυασμό με το οτι η Αλκή έδωσε χώρο, μπορέσαμε να έχουμε την κατοχή και να ελέγχουμε το ρυθμο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς ενω αναλάβει διαστήματα πίεζαν από ψηλα σε μια προσπάθεια να μας κόψουν στην μέση.

Παρόλο που δεν καταφέραμε να εξασκήσουμε ασφυκτική πιεση που θα έφερνε το λάθος δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις απο τη δεξια κυρίως πλευρά με τον Σερτζιο να προωθείται και να εχει ουσιαστικό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι. Ο Πορτογάλος Ηταν αυτός που στο 8 βρέθηκε σε καλη θέση αλλά προτίμησε το σουτ αντι την πάσα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 16 όταν η πάσα του Σερτζιο κατέληξε στον Σωτηριου ο οποίος απο πολυ καλη θέση πλάσαρε πάνω στον Στυλιανου.

Η υπέροχη μας καρποφόρησε στο 25 όταν ήρθε το γκολ που θέλαμε.  Ο Βινίσιους με πολυ καλη ενέργεια απο δεξια έκανε τη σέντρα και ο Μπούντιμιρ με κεφαλια έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Το πρωτο γκολ απο επιθετικό του ΑΠΟΕΛ στη φετινή χρονικά ηταν γεγονός.

Η συνεχεια δεν ηταν η αναμενόμενη για την ομαδα μας αφού ο ρυθμός με την πάροδο του χρόνου έπεφτε με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να φτάσουμε με αξιώσεις στη αντίπαλη περιοχή. Η Αλκή από τη πλευρά της συνέχισε να έχει περισσοτερο την προσοχη της στην άμυνα αλλά ηταν αυτή που στο 44 έφτασε πολυ κοντα στο γκολ όταν μετα από λάθος αποκρουση του Μαντουκα η μπαλα κατέληξε στον Λαιφη το πλασέ του οποίου πέρασε μόλις έξω.

Το δευτερο ημίχρονο άρχισε με την Αλκή να δείχνει διάθεση να επιτεθεί και να τα καταφέρνει ως ένα βαθμό εκμεταλλευόμενη και το νωθρό ξεκίνημα μας. Η ομαδα μας συνέχισε να δυσκολεύεται να οργανωθεί σωστά γεγονός που με το πέρασμα του χρόνου δημιούργησε και νευρικότητα στις κινήσεις των παικτών.

Ο Δώνης επιχείρησε να τονώσει την μεσοεπιθετική γραμμή όταν στο 62 πέρασε στον αγώνα τον Χαραλαμπίδη στη θέση του Μπενασουρ που δεν μπόρεσε να κανει αυτη τη φορα αισθητή την παρουσία του.

Ο αγώνας ουσιαστικές κρίθηκε στο 66 όταν ο Μπουντιμιρ πέτυχε το δευτερο του γκολ. Στο λεπτο αυτό ο Βινίσιους με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Μπουντιμιρ ο οποίος με ωραία κίνηση πλάσαρε τον Στυλιανού στέλνοντας την μπαλα στα δίκτυα.

Η ομαδα μας έφτασε πολυ κοντά και σε τρίτο γκολ όταν στο 69 ο Σωτηριου από εξαιρετική θεση δεν πλάσαρε σωστα με αποτέλεσμα να αποκρουσει ο Στυλιανού. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 77 με αυτογκόλ του Λαϊφα.

 

Κίτρινες: Σέρτζιο

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Καμπράλ, Βινίσιους, Μοράις (80′ Αρτυματάς), Μπενασούρ (62′ Χαραλαμπίδης), Σωτηρίου (73′ Σολωμού), Μαντούκα, Μπούντιμιρ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X