ΑΠΟΕΛ Vs Απόλλων 2-1

Θρίαμβος τεραστίων διαστάσεων για την ομάδα μας που κέρδισε και τον Απόλλωνα ολοκληρώνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τα ντέρμπι. Η δεύτερη θέση είναι πλεόν γεγονός και το ηφαίστειο έχει ενεργοποιηθεί για τα καλά. Ο ΑΠΟΕΛ του δευτέρου ημιχρόνου έλιωσε κυριολεκτικά τον Απόλλωνα που είχε παθητικό ρόλο και συμβιβάστηκε με το μοιραίο. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε να καταβάλουμε τέραστια προσπάθεια αφού τα λάθη του Δώνη και όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο μας έφεραν πίσω στο σκορ. Στη επανάληψη οι αλλαγές και το ανέβασμα της ομάδας έφεραν την ολική ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ντε Βινσέτι που σκόραρε δυο φορές.

Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές προσώπων σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, διατηρώντας όμως τη διάταξη 4-4-2, έτσι στο αριστερό άκρο της άμυνας προτιμήθηκε ο Αντωνιάδης έτσι ώστε να παραμείνει στο δεξί ο Σέρτζιο. Έκπληξη θεωρήθηκε και η επιστροφή του Μαντούκα στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Ντε Βινσέτι αφού έκανε αγώνα δρόμου να προλάβει τον αγώνα και οι εκτιμήσεις ήταν ότι θα έμενε στον πάγκο.

Η άλλη διαφοροποίηση ήταν η επιστροφή του Μπενασούρ στο αρχικό σχήμα αντί του Χαραλαμπίδη σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια του Δώνη να προσδώσει στην ομάδα τη δημιουργικότητα και την επιθετικότητα που χρειαζόταν.

Κατά τα άλλα οι Μοράις και Βινίσιους ήταν στον κεντρικό άξονα ενώ και το αμυντικό δίδυμο (Αμορίν και Ολιβέιρα) παρέμεινε το ίδιο με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια.

O αγώνας

Το πολύ κακό ξεκίνημα της ομάδας μας ηταν τόσο προβληματικό που εδωσε την ευκαιρία στον Απόλλωνα να επιβάλει το ρυθμό του και πολύ νωρίς να παρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 10 μετα από λάθος του Μπενασουρ η μπαλα κατέληξε στον Σαγκοι ο οποίος αφου πέρασε τον Ολιβειρα με σουτ εκτος της περιοχής έστειλε την μπαλα στα δίκτυα.

Το 0-1 βραχυκύκλωσε για τα καλα την ομαδα μας που δεν μπορούσε με τίποτε με κρατήσει την μπαλα αφού η νευρικότητα ηταν το κύριο χαρακτηριστικό των παικτών του Δώνη. Παρά την τρομερή αδυναμία να εχουμε σωστή ανάπτυξη στο 19 χάθηκε η πρωτη μεγάλη ευκαιρία οταν η εκ επαφής κεφαλια του Μπενασουρ πέρασε έξω.

Σταδιακά ο έλεγχος του αγωνα πέρασε στην ομαδα μας αφου ο Απόλλων άρχισε να δίνει χώρους και να προσπαθει να απειλήσει με αντεπιθέσεις και να λειτουργει καλύτερα από τα άκρα. Στο 35 χάθηκε η πιο ξεκάθαρη ευκαιρία οταν μετα από μελε η μπάλα κατέληξε στον Ολιβειρα το πλασέ του οποίου αποκρουστηκε πάνω στη γραμμη.

Με τον Μαντούκα να δείχνει ανετοιμός και τον Ντε Βινσετι στενά μαρκαρισμένο το βάρος έπεσε πάνω στον Αλωνευτη που προσπάθησε με τις γνωστές του κούρσες να δημιουργήσει ρήγματα.

Η φάση που θα συζητηθεί έγινε στο 44 οταν ο Αλωνευτης ανατράπηκε μεσα στην περιοχή με τον Μασιά να δείχνει κίτρινη στον παίκτη μας για θέατρο.

Το δευτερο ημίχρονο άρχισε με δυο αλλαγες αφού οι Σιερινταν και Σαντίν πέρασαν στη θεση των Μαντουκα και Μπενασουρ σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να διορθωθούν τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Απόλλων ηταν η ομαδα που έχασε την πρωτη κλασική ευκαιρία στο 48 οταν μετα απο ασταθη απόκρουση του Παρντο η μπαλα στρώθηκε στον Σαγκοι το εξ επαφής πλασέ του οποίου σταμάτησε στο κορμί του Παρντο.

Η συνέχεια ανήκε στην ομάδα μας που άρχισε να ανεβάζει στροφές και με ορθόδοξο πλάνο και επιθετικούς που τους ένιωθε η αντίπαλη άμυνα άρχισε να πιέζει. Αφού χάθηκε μια ευκαιρία με τον Σιέρινταν στο 65 ήρθε η ισοφάριση με πέναλτι που κέρδισε ο Σαντίν όταν ο Μερκής απέκρουσε αντικανονικά την μπάλα με το χέρι.

Ο Ντε Βινσέτι ήταν έυστοχος και το 1-1 γεγονός. Στη συνέχεια η πίεση έγινε ακόμα πιο έντονη με τις ευκαιρίες να διαδέονται η μια την άλλη και στο 75 έγινε ή έκρηξη. Ο Ντε Βινσέτι με μαγική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να γίνει πανικός.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος η ομάδα μας κράτησε το υπερ της σκορ.

 

Κίτρινες: Αλωνεύτης, Oλιβέιρα, Ντε Βινσέντι, Αμορίν (4η), Σέρτζιο (4η)

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Ολιβέιρα,  Αμορίν, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης (84΄ Κακά), Μαντούκα (46΄ Σαντίν), Μπενασούρ (46΄ Σέριντάν), Ντε Βινσέντι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!