ΑΠΟΕΛ Vs Εθνικός Άχνας 3-0

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το 2008 η ομάδα μας αφού φιλοδώρησε τον αήττητο για έντεκα αγώνες Εθνικό Άχνας με τρία γκολ. Η δύναμη της έδρας μίλησε και πάλι έστω και αν το πρώτο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ δεν βλεπόταν αφού δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στην αμυντικογενή τακτική των φιλοξενουμένων. Στην επανάληψη παίκτες-κλειδιά έκαναν το κάτι παραπάνω και από τη στιγμή που μπήκε το πρώτο γκολ όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο λίγος κόσμος που αψήφησε το τσουχτερό κρύο έφυγε από το γήπεδο σχετικά ικανοποιημένος και αναμένει πλέον τυχόν απώλειες των πρωτοπόρων.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιφύλαξε την έκπληξη του όσον αφορά το αρχικό σχήμα αφού έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον Χατζί αφήνοντας στον πάγκο τους Ηλία και Φλορέα. Κατά τα άλλα έγιναν αυτά που ανέμεναν οι περισσότεροι με τους Μπρούσερ και Μιχάηλ να παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα.

Από την αρχή του αγώνα έγινε ξεκάθαρο ότι ο Εθνικός θα έδινε χώρο στην ομάδα μας αφού ολόκληρη η ομάδα τους αμυνόταν στο μισό γήπεδο. Αναπόφευκτα οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύοντας αφάνταστα να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Παρά τις προσπάθειες των Χαραλαμπίδη και Αλεξάνδρου από τα άκρα δεν μπόρεσαν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι κάλο. Μοιραία η μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Μιχαήλ το οποίο εξουδετέρωσε το Σιτιμπέ.

Η επανάληψη βρήκε την ομάδα μας αποφασισμένη να βάλει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους και παρά το ότι υπήρχαν προβλήματα στην ανάπτυξη φαινόταν ότι η αλλαγή στη διάθεση των παικτών. Ο προπονητής απέσυρε τον Σατσιά και έβαλε στη θέση του τον Μοραίς σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την ομάδα ακόμα περισσότερο οργανωτικά. Ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν ο παίκτης που έδωσε και πάλι τη λύση στο 63′ όταν μετά από συνδυασμό των Αλεξάνδρου-Χαραλαμπίδη με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.

Ο Εθνικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο τέρμα που δέχτηκε αφού η μεσοαμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ ήταν τέτοια που δεν το επέτρεψε. Στο 72′ ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε αφού ο Μιροσάβλιεβιτς καλά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Χαραλαμπίδη και με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Το ανέβασμα της απόδοσης του τρίο Μπίδης, Μιροσάβλιεβιτς και Αλεξάνδρου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονου αφού η ομάδα μας αναπτύχθηκε πιο σωστά ενώ ήταν και αποτελεσματική. Ο τελευταίος μάλιστα χρήστηκε σκόρερ όταν στο 83′ με ένα κεραυνοβόλο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Χατζί, Πουρσαϊτίδης, Μπρούσερ, Κόντης, Σατσιάς (60′ Μοραίς) , Μιχαήλ, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Ζεβλάκοφ (78′ Πίντο), Μιροσάβλιεβιτς (89′ Ονουάτσι)

Κίτρινες:

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!