ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 0-0

Το νικηφόρο σερί της ομάδας μας τελείωσε σήμερα αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε τις λύσεις απέναντι στο παράρτημα το οποίο δυστυχώς παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένο. Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ δεν ηταν αυτή που έπρεπε αφου η νευρικότητα και τα πολλά λαθη ηταν το κύριο χαρακτηριστικο των παικτών του Δώνη, έχοντας ένα κακό πρωτο ημίχρονο και μέτρια παρουσία στην επανάληψη. Το πλάνο του Δώνη

Ο Δώνης προχώρησε στις αναμενόμενες αλλαγες στο αρχικό σχήμα αφού επανήλθαν όσοι απουσίασαν στον τελευταίο αγώνα για διάφορους λόγους. Ετσι στο γνωστό 4-4-2 οι Μαντούκα και Ντε Βινσετι ηταν το επιθετικό δίδυμο έχοντας στα δυο άκρα τους Αλωνεύτη και Χαραλαμπίδη. Στον κεντρικό άξονα επανήλθαν οι Μοράις και Βινίσιους ενω η αμυντική τετράδα είχε τους Σέρτζιο, Αντωνίαδη, Αμορίν και Ολιβέιρα, ενώ κάτω από το δοκάρια ήταν ο Πάρντο.

Το νικηφόρο σερί της ομάδας μας τελείωσε σήμερα αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε τις λύσεις απέναντι στο παράρτημα το οποίο δυστυχώς παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένο. Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ δεν ηταν αυτή που έπρεπε αφου η νευρικότητα και τα πολλά λαθη ηταν το κύριο χαρακτηριστικο των παικτών του Δώνη, έχοντας ένα κακό πρωτο ημίχρονο και μέτρια παρουσία στην επανάληψη.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα ηταν το χειρότερο δυνατο για την ομάδας που μπήκε στον αγώνα με πολυ νευρικότητα και έδειξε τρομερή δυσκολία να προσαρμοστεί στις συνθήκες. Η Ομόνοια επιστράτευσε το πάθος που αναμενόταν και σε συνδυασμό με τη δικη μας εικόνα ήταν η ομαδα που έφτιαξε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ.

Η πρωτη έγινε στο 11 οταν ο Πάρντο απέκρουσε σωτηρία το εξεπαφης πλασέ του Σκέμπρι. Η Ομόνοια συνέχισε να φτανει με σχετικη ευκολία μπροστα στην εστία μας και η επομενη τους ευκαιρία ηταν στο 20 οταν ο Παρντο ειπε και πάλι οχι σε κεφαλια του Σερτζίνιο.

Η ομαδα μας έπρεπε να βασιστεί στις ατομικές ενέργειες κάποιων παικτών ετσι το βάρος έπεσε στον Ντε Βινσετι που στο 23 ανατράπηκε αντικανονικά από αμυντικό αλλά ο Μασιάς φοβήθηκε να δώσει το πέναλτι. Η καλύτερη στιγμή για την ομαδα μας έγινε στο 27 οταν ο Αλωνεύτης από πλάγια θεση έστειλε την μπάλα έξω.

Η απάντηση του παραρτήματος ηταν μια ακόμα κλασική ευκαιρία οταν μετά από απευθείας κόρνερ του Φερνάντες ο Σέρτζιο έδιωξε πάνω στη γραμμή με την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι.

Με τους Βινίσιους και Μοράις να μην μπορούν να ανακόψουν και μα κρατήσουν την μπάλα, η ομάδα μας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά ενώ και οι ακραίοι μέσοι είχαν εξουδετερωθεί από την αντίπαλη άμυνα.

Πριν το ημίχρονο ο Δώνης αναγκάστηκε να κανει την πρωτη αλλαγή με τον Αλεξάνδρου να αντικαθιστά τον τραυματία Αντωνιάδη.

Το δευτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλύτερα για την ομαδα μας που έδειξε να εχει περισσότερη διάθεση και καλή κυκλοφορία της μπάλας ετσι στο 52 χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μαντούκα να στέλνει την μπάλα έξω.

Σταδιακά η Ομόνοια ισοζύγισε και άρχισε να απειλεί εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντικη λειτουργία της ομάδας μας ετσι στο 61 ο Αλεξάνδρου επαιξε με τη φωτιά οταν φάνηκε να κρατά τον Σκέμπρι.

Με την ομαδα μας να μην μπορει να αποκτήσει ρυθμό και να απειλήσει ηταν φυσικό να ερθει και η πρωτη αλλαγή τακτικής με τον Σιέρινταν να αντικαθιστά στο 67 τον Αλωνεύτη που φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Η τελευταία κίνηση από τον Δώνη έγινε στο 82 με τον Σαντίν να αντικαθιστά τον Χαραλαμπίδη και στο επόμενο λεπτο χάθηκε η καλή ευκαιρία οταν η μπαλα πέρασε έξω στο απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαντούκα.

Στο έκτο λεπτό της δεκάλεπτης καθυστέρησης ο Σιέρινταν έχασε μοναδικη ευκαιρία οταν από εξαιρετική θέση έπιασε μια άτσαλη κεφάλια για να τελειώσει ο αγώνας στο 0-0.

Κίτρινες: Βινισιους, Μαντούκα, Μοραίς, Αμορίν.

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης (42΄ Αλεξάνδρου), Αμορίν, Ολιβέιρα, Μοράις, Βινίσιους, Χαραλαμπίδης (83΄ Σαντίν), Αλωνεύτης (68΄ Σέρινταν), Ντε Βινσέντι, Μαντούκα

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!