ΑΠΟΕΛ Vs Ομόνοια 1-0

Επιστροφή στις νίκες για την ομαδας που με χρυσό σκόρερ τον Εφραίμ επικράτησε δύσκολα αλλά δίκαια της Ομόνοιας με 1-0. Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ κυμάνθηκε και πάλι σε μέτρια επίπεδα αλλά η θέληση για τη νίκη και η ριστη αμυντική συμπεριφορά ήταν τα στοιχεία που μας επέτρεψαν να φύγουμε νικητές. Ο διαιτητής δικαιολογημένα απέβαλε ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας γεγονός που θα αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για τον Σεραφείμ και την παρέα του να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.

Το πλάνο του Δώνη

Μια νέα μεσοεπιθετική γραμμή παρέταξε ο Δώνης στην προσπάθεια του να βρει λύσεις στο μεσοεπιθετικό πρόβλημα της ομάδας μας. Ο Βινίσιους έμεινε εκτός με τον Τζιμπούρ να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Μαντούκα. Στο αρχικό σχήμα όμως ήταν και ο Σιέρινταν όχι όμως ο Αλωνεύτης με τον Ιρλανδό να αρχίζει τον αγώνα στο αριτερό άκρο και τον Εφραίμ δεξιά.

Ο αγώνας

Παρά το καλό ξεκίνημα για την ομάδα μας που έφερε την κατοχή της μπάλας επιβεβαιώθηκε η αδυναμία μας να γίνουμε απειλητικοί αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με προϋποθέσεις μεσα στην περιοχή του αντιπάλου.

Η επιλογή του Δώνη να τοποθετήσει τον Σιερινταν στο αριστερο άκρο της μεσαίας γραμμής δεν βοήθησε την ομαδα μα αναπτυχθεί σωστά και οι οποίες επιθετικές ενέργειες ξεκινούσαν από τον δαιμονισμένο Εφραιμ.

Με την ομάδα μας να δυσκολεύεται και την Πμόνοια σταδιακά να κερδίζει το κέντρο ο Δώνης αναγκάστηκε μα μεταφέρει τον Σιερινταν στη φυσική του θεση με τους Εφραίμ και Μαντούκα να καλύπτουν τα άκρα.

Η κίνηση άπραγη σε να καρποφορήσει γεγονός που επέστρεψε στην Ομόνοια να πιέσει και να δημιουργήσει στο 30 την πιο μεγάλη ευκαιρία οταν ο Κίρμ από το ύψος του πέναλτι εστειλες πλασε την μπάλα μόλις έξω.

Ενάντια στη ροή του αγώνα ηρθε το γκολ που θέλαμε με πρωταγωνιστή τον Εφραιμ ο οποίος αξιοποίησε την πάσα τακουνάκι του Μαντούκα και με ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπαλα στα δίκτυα. Το 1-0 ηταν οτι καλύτερο για την ομαδα μας αφού ήρθε σε ενα χρονικό σημείο που η Ομονοια έδειχνε να εχει το πάνω χέρι.

Πριν το ημίχρονο χάθηκε και μια σπουδαία ευκαιρία όταν ο Τζιμπουρ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε εξω.

Το δευτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε καλα για την ομάδα μας αφού ηταν ασύνδετη γεγονός που εδωσε την ευκαιρία στην Ομονοια να κρατα αρκετα την μπάλα και να γύρο φέρνει εξω από την περιοχή μας, χωρίς ομως να μπορεί να απειλήσει.

Η προβληματική εικόνα ανάγκασε τον Δώνη να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 62 με τον Βινίσιους να πέρκα στη θεση του Τζιμπούρ, ενω στο ίδιο λεπτο έγινε και αναγκαστικη αλλαγή με τον Κακά να αντικαθιστά τον τραυματία Καρλάο.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε σε ουσιαστικό βαθμό ετσι στο 75 ο Δώνης έκανε τη δεύτερη κίνηση με τον Αλωνεύτη να περνα στη θέση του Εφραίμ, ενώ στην προηγούμενη φαση η Ομόνοια έμεινε με δέκα οταν ο Κυριάκου δέχτηκε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στα λεπτά που απέμεναν η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας μας ήταν άριστη γεγονός που μας επέτρεψε να φύγουμε με τη νίκη αφού το γκολ δεν ήρθε ποτέ μιας και στην μοναδική κλασσική ευκαιρία με το σουτ του Αντωνιάδη η μπάλα πέρασε έξω.

 

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Καρλάο (63΄ Κακά), Αμορίν, Μοράις, Γκόμες, Μαντούκα, Εφραίμ (75΄ Αλωνεύτης), Σέρινταν, Τζιμπούρ (63΄ Βινίσιους)

Κίτρινες: Αμοριν, Αντωνιαδης, Μοράις

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!