Δικαιολογίες ΤΕΛΟΣ

“Ο Ακροβολιστής θα κτυπά αλύπητα σε ανύποπτο χρόνο, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε και οτιδήποτε πλήττει ή προσπαθεί να πλήξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό καλά κάνουν να προσέξουν όλοι οι αντιΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να μη νιώσουν τα πυρά του Ακροβολιστή.”

 Παρά τις συνεχόμενες προειδοποιήσεις προς όλους, όχι μόνο δεν βελτιώθηκαν τα πράγματα αλλά έχουν χειροτερέψει κιόλας σε επικίνδυνο βαθμό. Ψες, στο παρά ένα, παραμείναμε στον αναπνευστήρα αλλά η κατάσταση πλέον είναι τόσο οριακή που προφανώς δεν θα αργήσει να σκάσει η βόμβα.

Εσκεμμένα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα τεκτενόμενα στο τσίρειο και την καλοσχεδιασμένη παγίδα που μας έστησαν οι λεμεσιανοί, διότι δεν ήθελα να δώσω άλλοθι στην ομάδα και τα χάλια της και να μετατοπιστεί αλλού η προσοχή μας. Αγωνιστικά γίνονται εγκλήματα στο γήπεδο από όλους και κάθε φορά ακούμε και μια δικαιολογία. Δικαιολογίες λοιπόν ΤΕΛΟΣ από όλους!

Πρόδρομε Πετρίδη, ξεκινώ από εσένα διότι το ψάρι πάντα από την κεφαλή βρωμά. Θα μου πεις τι φταις εσύ αν η ομάδα δεν παίζει μπάλα. Το αν φταις και ποιες είναι οι δικές σου ευθύνες (και του Δ.Σ. σου) νομίζω τις γνωρίζεις καλύτερα από μένα. Η ουσία δεν είναι να παρελθοντολογήσω (Κρίστιανσεν, Μπέιν, Δώνης, στελέχωση ομάδας, κλπ) αλλά τι πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα πριν αποχαιρετήσουμε το 27ο από τον Ιανουάριο. Στον Αρχάγγελο κάτι δεν πάει καλά και είναι δική σου ευθύνη (και του Δ.Σ. σου) να το βρεις και να το διορθώσεις.

Φαίνεται με γυμνό μάτι ότι Κίρζης, Καραπατάκης και Παντελή σε πιάνουν κορόιδο πλέον. Κοινώς μας πιάνουν τον κ**ο μας και εκτός γηπέδου και εντός γηπέδου. Και εκτός έδρας και εντός έδρας. Η προστασία της ομάδας είναι μεγάλη και καθημερινή υπόθεση και σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά της χάλια, η κατάσταση διογκώνεται και χειροτερεύει. Αγνοούνται εσκεμμένα εξόφθαλμες παραβάσεις υπέρ μας και με το ένα και μοναδικό σφύριγμα που παίρνουμε εμφανίζεται ο κάθε αποτυχημένος καραγκιόζης παράγοντας ή δημοσιογράφος να βγάλει την πίκρα του. Παράλληλα οι άλλοι παίρνουν ανύπαρκτα πέναλτι, βάζουν γκολ οφσάιντ και δεν ακούγεται κουβέντα.

Σε 3 μέρες πάμε στο κοτέτσι με όλους τους οιωνούς συντριπτικά εναντίον μας. Τη στιγμή που εσύ υποτιμούσες τον Παντελή (δεν νομίζω να ισχύει πλέον αυτό) αυτός προετοιμαζόταν ήδη για το παιχνίδι της Τετάρτης! Οι λυκοφιλίες μαζί τους θα λάβουν τέλος και θα ζήσεις και πάλι εσύ και όλοι μας την εξαιρετική φιλοξενία των φίλων από το Βαρώσι. Ο δήθεν απένταρος Παντελή, ο οποίος δεν πληρώνει τις χιλιάδες των προστίμων στην ΚΟΠ φυλάγοντας τα για άλλους σκοπούς, έχει ήδη ενεργήσει κατάλληλα.

Γιώργο Δώνη, εσύ και το team σου είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το έκτρωμα που παρουσιάζεται στο γήπεδο. Δικαιολογίες τύπου Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχουν πλέον. Ούτε υποτιθέμενες παραιτήσεις ούτε τίποτα άλλο. Μας αναγκάζεις να κρίνουμε τις επιλογές σου διότι όντως συμβαίνουν αλλοπρόσαλλα πράγματα στο γήπεδο. Πάμε στο τσίρειο χωρίς αριστερό εξτρέμ και με τη σαλαμίνα έχεις και τους 2 μέσα να κουτουλούνε μεταξύ τους. Παίζεις με την αέλ με αμυντικογενή προσανατολισμό για 1 ημίχρονο ενώ έκανες ακριβώς το αντίθετο με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Δεν θα αναφερθώ για λανθασμένες αλλαγές παικτών κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών διότι δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Τελοσπάντων όλα αυτά είναι δική σου ευθύνη και κρίνεσαι εκ του αποτελέσματος. Μην μου πεις τώρα ότι γυρίσαμε το παιχνίδι με τους αναπληρωματικούς της σαλαμίνας διότι εμείς δεν είμαστε ανόρθωση να κάνουμε όλε όλε με τέτοιες νίκες στο 90’!

Είναι ολοφάνερο στα παιχνίδια ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα και σωστή προετοιμασία. Αν αυτό ονομάζεται υποτίμηση αντιπάλου ή κακός σχεδιασμός του παιχνιδιού ουδόλως μας ενδιαφέρει διότι ούτε το ένα ούτε το άλλο έπρεπε να συμβαίνει. Ούτε δικαιολογίες για κούραση και τραυματισμούς στέκουν πλέον διότι το ρόστερ που έχεις είναι μεγάλο και το θέμα είναι πώς το αξιοποιείς.

Θα αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα για να αντιληφθείς ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά μέσα στο team σου. Στο παιχνίδι δόξα-αέλ, κάποιος παίκτης της δόξας τραυματίστηκε στο 23’. Ζήτησε αλλαγή αλλά πριν βγει ζήτησε και πήρε κίτρινη κάρτα που ήταν η 3η του. Αφού έτσι και αλλιώς δεν θα έπαιζε στο επόμενο παιχνίδι, κάποιος από τον πάγκο του είπε να πάρει και την κάρτα να την εκτίσει παράλληλα. Από όλους εκεί στο δικό μας πάγκο στο τσίρειο δεν βρέθηκε ένας να πει το ίδιο στον Carlao και να έχανε τη σαλαμίνα, που δεν θα έπαιζε έτσι και αλλιώς;

Μπορώ να γράφω πολλές ώρες για τις αλχημείες που βλέπουν τα μάτια μας. Σκοπός μας όμως δεν είναι ούτε να σε κριτικάρουμε ούτε να σε διώξουμε. Εκτιμούμε αφάνταστα ότι ήρθες ξανά, παρέλαβες ένα χάος και μας έβαλες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούμε όμως να στεκόμαστε σε αυτά. Εμείς είμαστε ο ΑΠΟΕΛ. Έπρεπε να γυρίσεις σοφότερος αφού κάποτε είπες ότι τα DNA μας μοιάζουν.

Δεν έχουν πολλοί την ευκαιρία να επιστρέφουν για 2η φορά στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη 2η του θητεία μεγαλούργησε διότι γύρισε σοφότερος. Και ήταν αυτός που άκουσε χειρότερα από εσένα πίσω από τον πάγκο. Γι’ αυτό πρέπει να συγκεντρωθείς αποκλειστικά στο στόχο που είναι το 27ο πρωτάθλημα και να διορθώσεις άμεσα ότι χρειάζεται να διορθωθεί. Άλλωστε ότι ζητήσεις από τη διοίκηση το έχεις και με το παραπάνω. Δηλώσεις διαχωρισμού των οπαδών σε οργανωμένους και άλλους δεν μπορούν να γίνονται ανεχτές. ΟΛΟΙ μας είμαστε ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ και ζούμε γι’ αυτό!

Η κριτική δεν είναι αυτοσκοπός και ούτε μας αρέσει να μπλεκόμαστε στα χωράφια άλλων. Γίνεται αναγκαστικά όποτε πρέπει να γίνει με σκοπό να ξυπνήσουμε το θηρίο που λέγεται ΑΠΟΕΛ. Αν πιστεύετε (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες) ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε και το φετινό πρωτάθλημα, τότε ας επιχειρηθεί ανανέωση στο ρόστερ ειδικά φέτος που υπάρχει και πλεόνασμα στο οικονομικό, και να επανέλθουμε την επόμενη χρονιά δριμύτεροι.

Εμείς όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε και θα πιστεύουμε μέχρι να δούμε και πάλι τον ΑΠΟΕΛ μας στην κορυφή και το 6ο συνεχόμενο και 27ο τον Μάιο στον εξώστη.

 

“Δύο μαγικές λέξεις, δύο υπέροχες ιδεολογίες, δύο μεγάλες περηφάνιες, δύο δόξες και εν κατακλείδι, μια δεύτερη και τρίτη θρησκεία για μένα και όσους πίστεψαν στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και κατ’ επέκταση στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X