Δόξα Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Επιστροφής στις νίκες για την ομάδα μας αφού μετά από μεγάλη προσπάθεια ήρθε το μοναδικό ζητούμενο που ήταν η νίκη. Η νίκη δεν ήταν εύκολη αφού στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση ήταν κάτω του μετρίου αφού ούτε οι αλλαγές που επιχείρησε ο Γιοβάνοβιτς βοήθησαν. Στην επανάληψη η είσοδος του Χαραλαμπίδη ήταν καταλυτική και με δυο γκολ σε καθοριστικά σημεία μπορέσαμε να κάμψουμε την αντίσταση της Δόξας. Ο κόσμος έδωσε μαζικά το παρών του και γέμισε την κερκίδα της πρώην μας έδρας δείχνοντας ότι πιστεύει στην ομάδα και απαιτεί καλύτερη συνέχεια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε μια προσπάθεια να διορθώσει την προβληματική εικόνα της ομάδας στον τελευταίο αγώνα άλλαξε όσα πιο πολλά πράγματα μπορούσε. Με αφορμή τους παροπλισμένους Μπρούσερ και Κοσόφσκι και όχι μόνο είδαμε να παραμένει στο αρχικό σχήμα ο Πίντο, ενώ έκπληξη θεωρήθηκε η χρησιμοποίηση των Ζεβλάκοφ και Αλεξάνδρου αφού ο Χαραλαμπίδης έμεινε στον πάγκο. Όπως αναμενόταν ο Χρίστου πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας δίπλα από τον Κόντη ενώ ο Σατσιάς επανήλθε στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Κόντη.

 Παρά τις αλλαγές η ομάδα μας έδειξε να έχει την ίδια δυσκολία στο να οργανωθεί σωστά όπως σε όλους τους αγώνες όταν έχει απέναντι της κλειστές άμυνες. Η Δόξα μάλιστα πίεζε πολύ ψηλά με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στο να πάει η μπάλα μέχρι τη μεσαία γραμμή αφού σε πολλές φάσεις οι αμυντικοί μας έκαναν γεμίσματα στο πουθενά.

Οι Αλεξάνδρου και Πίντο από τα δυο άκρα δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρές τους δυο παίκτες σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι. Παρά την κατοχή της μπάλας η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία έγινε στο 20′ με μακρινό σουτ του Σατσιά, ενώ δυο τραγικά λάθη του Χρίστου δεν στοίχησαν στην ομάδα μας.

Με αυτά τα δεδομένα ήταν αναπόφευκτο να μην μπορέσουμε να απειλήσουμε αλλά και να πείσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στο 30′ ο κόσμος μας άρχισε να δυσανασχετεί με την εικόνα της ομάδας και οι φανατικοί καλούσαν ρυθμικά τους παίκτες να παίξουν μπάλα!

Η προβληματική εικόνα της ομάδας οδήγησε τον Γιοβάνοβιτς στο να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο με μια αλλαγή αφού ο Χαραλαμπίδης πέρασε στη θέση του αρνητικού Πίντο. Η ομάδα μας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ αφού με εξαίρεση τον Χαραλαμπίδη δεν υπήρχε άλλο παίκτης ή τρόπος για να δημιουργήσουμε κάτι καλό.

Όταν στο 53′ η Δόξα έχασε μια καλή ευκαιρία όταν το σουτ επιθετικού πέρασε έξω φάνηκε ότι το άγχος θα ήταν πλέον τα κυριότερο χαρακτηριστικό στις κινήσεις των παικτών μας. Η απάντηση ήρθε απρόσμενα 3 λεπτά μετά όταν ο Αλεξένδρου με ένα φοβερό σε δύναμη σουτ ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων. Προηγήθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σοάρες απόκρουσε σωτήρια κεφαλιά του Μιροσάβλιεβιτς.

Παρόλο που η αντίδραση της ομάδας μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή μετά την επίτευξη του γκολ, η παρουσία του Χαραλαμπίδη ήταν καταλυτική και οδήγησε στην επίτευξη του δεύτερου γκολ που τέλειωσε τον αγώνα. Στο 73′ ο Μπίδης ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Δόξας και ο Τρύφωνος έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μιροσάβλιεβιτς που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 0-2 ήταν γεγονός.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού η Δόξα δεν μπόρεσε να αντιδράσει ενώ οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς επιχείρησαν και κατάφεραν με σχετική άνεση να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Φλορέα, Κόντης, Χρίστου, Μοραίς, Σατσιάς, Αλεξάνδρου, Πίντο (46′ Χαραλαμπίδης) Μιροσάβλιεβιτς (90′ Μιχαήλ), Ζεβλάκοφ

Κίτρινες: Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!