FK Pelister Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Κάθε άλλο παρά αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί η λευκή ισοπαλία που έφερε το ΑΠΟΕΛ στα Σκόπια, έστω και αν ο κόσμος και το τεχνικό τιμ περίμεναν πολύ περισσότερα. Το ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή σε ολόκληρο το παιχνίδι, κρατούσε την μπάλα και δεν κινδύνευσε καθόλου. Είναι σίγουρα νωρίς για βγουν τα οποιαδήποτε συμπεράσματα και για να κρίνουμε την ομάδα και της νέες προσθήκες. Από την άλλη πλευρά όμως, η επιθετική αφλογιστία, έστω και αν δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες ενισχύει την άποψη ότι το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση τουλάχιστον επιθετικά.

Το ΑΠΟΕΛ έδειξε από την αρχή ότι θα υπερίσχυε της Pelister και στο 8′ ο Μοραΐς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σκοπιανό τερματοφύλακα όμως το σουτ ήταν χλιαρό και αποκρούσθηκε εύκολα. Στη συνέχεια ο Παουλίστα στο 20′ και ο Χαραλαμπίδης στο 26′ βρέθηκαν σε θέση βολή αλλά αστόχησαν στην τελική τους προσπάθεια. Η υπεροχή του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε και μέχρι το ημίχρονο χάθηκαν άλλα δύο ευκαιρίες με το Χαραλαμπίδη να πιάνει συρτό σουτ δίπλα από το δοκάρι στο 41′, και το τερματοφύλακα των Σκοπιανών να αποκρούει τη κεφαλιά του Κόντη στις καθυστερήσεις.

>

Στο 50′ το ΑΠΟΕΛ βρήκε την πιο κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Χρύσης συνδυάστηκε ωραία με τον Παουλίστα ο οποίος έδωσε στο Χαραλαμπίδη. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα που απόκρουσε ασταθές. Ο Ζεβλάκοφ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αλλά ο επόπτης τον υπόδειξε σε θέση οφσαιτ.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού το ΑΠΟΕΛ είχε φλύαρη υπεροχή και οι φάσεις που ξεχώρισαν ήταν στο δίλεπτο 61-62′ από κεφαλιές του Σεγκιρι και του Ζεβλάκοφ που πέρασαν έξω από την εστία της Pelister .

Από τους διακριθέντες του παιχνιδιού ήταν ο Σεγκιρί, που ενέπνεε εμπιστοσύνη και σιγουριά στα μετόπισθεν και ο Χαραλαμπίδης. Σίγουρα, με την προσθήκη του Κοσόφσκι στην αριστερή πλευρά, θα ελευθερωθεί o Χαραλαμπίδης για να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Αυτό θα βοηθήσει πολύ την ομάδα αφού θα αυξηθούν και οι κάθετες πάσες προς την αντίπαλη εστία, πράγμα που δεν είδαμε σχεδόν καθόλου στο χθεσινό παιχνίδι. Είναι άδικο να κρίνουμε την απόδοση των δύο επιθετικών, αφού εκτός του ότι χρειάστηκε πολλές φορές να ανεβούν ψηλά για να πάρουν μπάλα, δεν τροφοδοτήθηκαν αρκετά από τις πλαγιοκοπήσεις. Ο Παουλίστα ήταν μέσα στις φάσεις και είχε καλές ενέργειες, φάνηκε όμως μόνο στο Α’ ημίχρονο. Αναμένεται με την πάροδο του χρόνου να δέσει περισσότερο με την ομάδα και να προσφέρει περισσότερο.

Το κεφάλαιο πρόκριση μπορεί να μένει ανοικτό μέχρι τις 31 Αυγούστου, αλλά το ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι θα έχει το πάνω χέρι. Θεωρείτε αδύνατο ένα σοβαρό ΑΠΟΕΛ να μην προκριθεί μέσα στο ΓΣΠ, με τη συμπαράσταση του κόσμου του. Πάνω από όλα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Τίποτα όμως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο και είναι για αυτό που πρέπει οι οπαδοί μας να δώσουν το παρόν τους στις 31 Ιουλίου.

ΑΠΟΕΛ:
Χιώτης, Φλορέα, Σεγκιρί, Μπρούρσε, Κόντης, Χαραλαμπίδης, Παουλίστα (80΄ Παπαθανασίου), Μιχαήλ (86΄ Πουρσαΐτίδης), Μοραίς, Μιροσάβλιεβιτς (58΄ Χατζί), Ζεβλάκοφ.

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς
«Το παιχνίδι πήγε όπως το περιμέναμε. Ήμασταν καλύτερη ομάδα είχαμε κατοχή

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!