Η δική μας υπερηφάνεια

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να χαρείς μια νίκη, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πανηγυρίσεις την κατάκτηση ενός τροπαίου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαχειριστείς μια ήττα, αλλά υπάρχουν και διάφοροι τρόποι διαχείρισης ενός χαμένου πρωταθλήματος.

Η δική μας ομάδα καλώς ή κακώς δεν μας έχει συνηθίσει σε αποτυχίες στα τελευταία 10 χρόνια. Αντιθέτως μας προσφέρει μόνο επιτυχίες και συνεχείς υπερβάσεις. Ο τρόπος διαχείρισης αυτών των επιτυχιών από τον τελευταίο οπαδό μέχρι και τον καλύτερο μας ποδοσφαιριστή, είναι το διαβατήριο που κρατάμε στα χέρια μας για την αμέσως επόμενη μεγάλη επιτυχία. Έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε σωστά την ήττα, σχεδόν πάντα μας φταίει ο εαυτός μας επειδή ξέρουμε ποιοί είμαστε, γιαυτό και οι επιτυχίες μας είναι εδώ.

Το φετινό πρωτάθλημα, το 27ο στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και 6ο συνεχόμενο, είναι το επιστέγασμα όλων των πιο πάνω που ανέφερα. Σωστή αντίδραση μετά από 2 τεράστιες ήττες από τον συνδιεκδικητή του τίτλου, συσπείρωση την κατάλληλη στιγμή και τα πόδια στο έδαφος μέχρι το τελικό σφύρισμα του τελευταίου αγώνα της χρονιάς. Εμείς δεν κάναμε ποτέ φιέστα μετά από κάποια νίκη.

Η δική μας λοιπόν υπερηφάνεια είναι όταν ο αντίπαλος συνδιεκδικητής δεν έχει τη δύναμη να σου πει συγχαρητήρια αλλά ψάχνει προφάσεις και φαντάσματα για να δικαιολογήσει την αποτυχία του. Υπερηφάνεια λέγεται αυτό, επειδή σημαίνει ότι κάτι κακό τους έχουμε κάνει. Προσπαθούν να μειώσουν την επιτυχία μας, δείγμα μικρής ομάδας, που στην καλύτερη τους φετινή χρονιά έχασαν ένα πρωτάθλημα που ίσως και να το άξιζαν επειδή αγωνιστικά ήταν αρκετά καλοί. Όμως το διαβατήριο που ψάχνουν για την επόμενη χρονιά, δεν το κρατάνε στα χέρια τους, επειδή ακριβώς δεν ξέρουν να διαχειριστούν μια αποτυχία. Για 2 βδομάδες μας έλεγαν ότι το μυαλό τους δεν είναι στην τελευταία αγωνιστική αλλά μόνο στον τελικό κυπέλλου. Το γκολ στο 88ο λεπτό τους διέψευσε πανηγυρικά με το παραλήρημα του επίσημου Απόλλωνα και κάποιου Κροάτη ποδοσφαιριστή την Ανόρθωσης μετά το τέλος του αγώνα. Ψέματα να λέτε μεταξύ σας, όχι να προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε το ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Το πρωτάθλημα τελείωσε. Έχουμε όμως πολλά να βελτιώσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και πολλά λάθη να διορθώσουμε που γίνονται επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια, για να μην χρειαστεί του χρόνου να περιμένουμε το 88ο λεπτό του τελευταίου αγώνα για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια σε όλους για το φετινό πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι είναι το πιο γλυκό από τα 6 συνεχόμενα.

ΑΠΟΕΛΑΡΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ!

Νικόλας Παυλίδης.
Αθήνα,

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X