Η λύση στην κατάθλιψη

Είναι γεγονός ότι προκαλεί κατάθλιψη η άψυχη πλέον κερκίδα μας. Δεν φτάνει που είμαστε «άφωνοι» έχουμε και την ατυχία να ακούμε πλέον πεντακάθαρα την μουρμούρα και τις ηλιθιότητες του καθενός στην κερκίδα! Και δόξα το Θεό έχουμε πολλούς τέτοιους!

Για να μπω στο θέμα για το οποίο γράφω. Ο Παν.Συ.Φι δεν χρειαζόταν ούτε χρειάζεται να μας αποδείξει ότι ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς δεν είναι ποδόσφαιρο. Χρειάζεται όμως να αποδείξει ότι η αγάπη μας για τον ΑΠΟΕΛ είναι πάνω από εγωισμούς, προβολές στο youtube και άλλα κολλήματα-εμμονές! Στην αρχή θεώρησα το φακέλωμα σαν το κύριο πρόβλημα και κατ επέκταση τον κύριο λόγο της αποχής. Για εμένα αυτό πλέον είναι αναγκαίο κακό! Έτσι και αλλιώς είμαστε φακελωμένοι, τι αλλάζει τώρα;

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ πλέον δεν δέχεται από κανέναν να αυτοπροβάλλεται, να εκτονώνεται ή γενικά να κάνει οποιανδήποτε άλλη πράξη που να έχει αρνητικές συνέπειες για τον ΑΠΟΕΛ. Και ο σύνδεσμος δεν πρέπει αλλά και δεν μπορεί σε βάθος χρόνου να αναλάβει την ευθύνη επιτήρησης της κερκίδας. Θα πηγαίνουμε 100-500-2000 όπως παλιά αλλά αυτή τη φορά πρέπει από πριν να έχουν κάποιοι την λίστα με τα 2000 ονόματα. Ε και; Τι αλλάζει;

Σε αυτό που συμφωνώ με τον σύνδεσμο είναι στο θέμα της κάρτας Λόγιαλ και κυρίως των βαθμών. Αυτό καταλαβαίνω να είναι και το κυρίως πλέον πρόβλημα των περισσοτέρων μας οπαδών. Αυτή η σύνδεση της κάθε κίνησης που έχει σχέση με ΑΠΟΕΛ, με βαθμούς λόγιαλ! Κατανοώ την ανάγκη να επιβραβεύονται οι πιστοί οπαδοί αλλά και να βρεθεί δίκαιος και αξιοκρατικός τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων. Όμως εγώ που είμαι «λόγιαλ» και σε καλή θέση μάλιστα, ξενερώνω σε γήπεδα χωρίς οργανωμένους. Ξενερώνω να με αναγκάζουν να παρκάρω στο παρκινγκ αεροδρομίου εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη μου να πάρω πόντους. Ξενερώνω το ποδόσφαιρο να είναι πρώτα από όλα Μάρκετινγκ. Κατανοώ ότι στην σύγχρονη εποχή ποδόσφαιρο και μάρκετινγκ (χρήμα) πάνε μαζί αλλά κρατήστε και λίγο ρομαντισμό! Παν μέτρο άριστο!

Για να μην μακρηγορώ θα προτείνω λύση γιατί λύση πρέπει να βρεθεί πριν το παιχνίδι με τον Απόλλων για να μην ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις όπως με την ανόρθωση.

Ο Παν.συ.φί να παίρνει την αναλογία των εισιτηρίων που έπαιρνε και πριν ασχέτως πόντων που θα έχουν τα μέλη του. Τα μέλη του όμως θα πρέπει να εγγραφούν σαν οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Παράδειγμα: Σε ένα γήπεδο που ο ΑΠΟΕΛ δικαιούται 2000 εισιτήρια, ο Παν.Συ.Φι να παίρνει 200-400 για τα οποία να δίνει λίστα με ονόματα που θα δικαιούνται τα εισιτήρια. Απλά πράγματα και απλές υποχωρήσεις εκατέρωθεν για το καλό της ομάδας.

Υγ. Δεν χρειάζεται να μπαίνουν φωτογραφίες σύγκρισης που είναι τραβηγμένες αρκετή ώρα πριν μαζέψουμε τον τελικό αριθμό φιλάθλων στις κερκίδες για να δείξουμε ότι δεν πάει χαβάς με αυτή την κατάσταση.

Υγ.2. Δεν χρειάζεται να μειώνονται με διάφορους τρόπους οι οπαδοί μας που δεν απέχουν.

Υγ.3. Δεν χρειάζεται υπενθύμιση το μέγεθος του εγκλήματος των τελευταίων διοικήσεων που εξανέμισαν 100 εκατομμύρια και έχουμε το ρόστερ που έχουμε σήμερα αλλά και καμία άλλη παρακαταθήκη. Πρέπει όμως να παλέψουμε για κάτι καλύτερο από δω και μπρος και όχι απλά να μεμψιμοιρούμε και να κλαιγόμαστε. Ούτε άλλοθι για να κάνουμε κακό στην ομάδα μπορεί να θεωρηθεί αυτό.

Υγ.4. ΑΠΟΕΛ θα υπάρχει και μετά από αυτή την κρίση, με ή χωρίς Πρόδρομο Πετρίδη, με ή χωρίς Παν.Συ.Φι! Ας επιλέξει ο καθένας αν θέλει να είναι κομμάτι στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα να νιώθει ότι έχει συνεισφέρει στο να γραφτούν χρυσές σελίδες!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ –ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΕΛ

Μιχάλης Νότια

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X