Ίσως μικρύνουμε προσωρινά

Ο ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε το 1926 και από τότε πολλοί ήρθαν και έφυγαν από τη ζωή, πολλοί εμπλάκηκαν με τον ΑΠΟΕΛ και απενεπλάκησαν και ο ΑΠΟΕΛ είναι ακόμη εδώ, και θα είναι για πάρα πολλά χρόνια να μεγαλουργεί. Όταν έφυγε ο Γιοβάνοβιτς, πολλοί έβλεπαν σαν βουνό την συνέχιση της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ αλλά χωρίς αυτόν ξανά μπήκαμε ομίλους και χωρίς αυτόν πήραμε 2 συνεχόμενα νταμπλ!!

Το λέω αυτό για να έρθω στο δια ταύτα: Οι πορτοκαλί είναι η κύρια δύναμη του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 23 χρόνια ΑΛΛΑ ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να υπάρχει και να μεγαλουργεί και χωρίς αυτούς αν αυτοί δεν είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν στην νέα τάξη πραγμάτων και να θέσουν τον ΑΠΟΕΛ πάνω από οποιανδήποτε άλλη αντίληψη-ιδέα-βίδα-ναρκωτικό-νοοτροπία ultras κλπ.

Το ιδανικότερο είναι ο ΑΠΟΕΛ να εμπεδωθεί από όλους σαν μια ιδέα την οποία όλοι είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε και κανείς και τίποτα δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από αυτή την ιδέα. Όσοι θεωρούν ότι «κάτι άλλο» μπορεί να τεθεί υπεράνω του ΑΠΟΕΛ τότε δεν έχουν θέση ανάμεσα μας, όσο φίλοι μας και αν είναι!

Με αυτόν τον πρόλογο νομίζω δίνω το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κυμαίνεται ο οποιοσδήποτε θέλει να βρίσκεται στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ δίπλα μας.

Μέσα από τα πολλά χρόνια που ήμουν/είμαι, δίπλα/κοντά/σε κάποια απόσταση, από τον ΑΠΟΕΛ είδα πολλούς που αγαπούσαν παθολογικά τον ΑΠΟΕΛ και έδιναν το είναι τους για να μεγαλουργήσει ο ΑΠΟΕΛ! Θυσίαζαν αμέτρητες ώρες έτρεχαν σε όλες της γωνιές της Κύπρου, σε όλα τα αθλήματα, να υποστηρίξουν αυτή την ιδέα!

Είδα άλλους που είχαν στο μυαλό κάτι άλλο το οποίο έβαζαν πάνω από τον ΑΠΟΕΛ. Κάποιοι ήταν επιχειρηματίες και μέσα από τον ΑΠΟΕΛ έψαχναν τρόπους αύξησης εισοδημάτων, κάποιοι ήταν ανερχόμενοι πολιτικοί και έψαχναν να γίνουν δημοφιλής και αναγνωρίσιμοι και άλλα τόσα.

Κάποιοι μπέρδευαν την λεπτή γραμμή της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγνής αγάπης και από ένα σημείο και μετά θεωρούσαν ότι έχουν και δικαιώματα πάνω στον ΑΠΟΕΛ.

Κάτι τέτοιο έγινε στην Τρίπολη. Παιδιά δικά μας, με χρόνια προσφοράς, έχασαν το μέτρο!

Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την προ 3ετίας αλλαγή ηγεσίας στον σύνδεσμο και την μετέπειτα διάσπαση του σε πολλούς μικρότερους ημι-ανεξάρτητους συνδέσμους, εδραίωσαν την παρουσία τους και την υπόσταση τους και απέκτησαν δυναμική. Δυναμική που μπέρδεψαν και πλέον τα κίνητρα τους δεν ήταν καθαρά «ΑΠΟΕΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ».

Είχα μια συνομιλία με κάποιον από αυτούς πέρσι πριν το παιχνίδι με τον Απόλλων στο Τσίρειο, αφότου η εταιρεία είχε αποφασίσει να μην παραλάβει εισιτήρια. Υπήρχε τότε διάχυτη η πίκρα και η απογοήτευση στους οπαδούς μας δια τον λόγο ότι δεν θα πηγαίναμε στο Τσίρειο. Λέχθηκε από τον εν λόγο οπαδό μας η άποψη ότι αν κερδίζαμε τον Απόλλων (και ουσιαστικά τελείωνε το πρωτάθλημα) το επόμενο παιχνίδι με την αεκ στο ΓΣΠ έπρεπε να το διακόψουμε σαν αντίποινα προς την διοίκηση! Από αυτό καταλαβαίνετε πόσο λάθος πήγαινε το μυαλό κάποιων οπαδών μας! Φυσικά οι Πανσυφίδες του «το έκοψαν» αλλά όταν εγώ του είπα ότι άνθρωποι με έτσι σκεπτικό δεν έχουν θέση ούτε με τον σύνδεσμο αλλά ούτε γενικά με τον ΑΠΟΕΛ, νιώθοντας αυτός δύναμη γύρω του με απείλησε και ήθελε να βγει και από πάνω. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου όπως αποδείχτηκε να γίνουν παρόμοια με τα ρεζιλίκια της Τρίπολης.

Αν οι πληροφορίες για το ποιοι έκαναν τα αίσχη και τα ρεζιλίκια στην Τρίπολη επιβεβαιωθούν τότε η εν λόγο «παρέα» έχει υπογράψει την οριστική απομάκρυνση της από τις κερκίδες του ΑΠΟΕΛ, όσο και αν «πολεμήσαμε» δίπλα δίπλα κάποτε, όσο ομοϊδεάτες και αν είμαστε σε πολλά άλλα, η στάση τους να βλάψουν τον ΑΠΟΕΛ για οποιονδήποτε άλλο λόγο τους καταδίκασε!

Απειλές και μαγκιές δεν περνούν όταν πρόκειται για την Πατρίδα μας, την Θρησκεία μας, την οικογένεια μας και τον ΑΠΟΕΛ! Είμαστε όλοι υπηρέτες-στρατιώτες του ΑΠΟΕΛ!

Θα μικρύνουμε ίσως σαν οπαδοί αλλά η μαγκιά θα είναι να μεγαλουργήσουμε και πάλι! Να φέρουμε ξανά τον κόσμο στη Νότια με σωστές και υγιείς οπαδικές βάσεις!

ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΕΛ

Μιχάλης Νότια

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X