Οι αριθμοί μιλούν

Δεν θα προσπαθήσω να αναλύσω τις κατά τη γνώμη μου σημερινές δυνατότητες/ικανότητες του οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, όμως, όπως γράφω και πιο πάνω, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Συγκεκριμένα, μετά από οκτώ (8) αγωνιστικές στο πρωτάθλημα οι δύο ποδοσφαιριστές μας που αγωνίστηκαν ως κορυφή στην επίθεση (Ρεζά και Ντελατόρε) πέτυχαν όλα και όλα δύο (2) !!!! τέρματα.

Χωρίς να έχω πρόθεση να τους μειώσω ή να τους αδικήσω, κυρίως το Ντελατόρε που αγωνίστηκε σε σαφώς λιγότερα λεπτά, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει σωστά ή τουλάχιστο όπως αναμέναμε. Είναι επίσης προφανές ότι οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές έχουν σχετικά παρόμοιο σωματότυπο και αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Φάνηκε επίσης ότι και οι δύο, και ειδικά ο Ρεζά, έχουν αδυναμίες στο ψηλό παιγνίδι, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τα σωματικά χαρακτηριστικά των πλείστων αμυντικών που είχαν να αντιμετωπίσουν.

Απορώ λοιπόν γιατί μέχρι τώρα δεν δοκιμάστηκε έστω και για λίγο ο νεαρός Ούγγρος επιθετικός Μπάλογκ, ο οποίος, αν μη τι άλλο διαφέρει τουλάχιστο στο ύψος, από τους άλλους δύο. Δεν γνωρίζω τον ποδοσφαιριστή ούτε θεωρώ ότι θα μπει στο γήπεδο και θα σκοράρει ακατάπαυστα. Είναι όμως στο ρόστερ μας. Εμείς τον επιλέξαμε. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία. Θυμάμαι επί Γιοβάνοβιτς που σε πάρα πολλές περιπτώσεις όταν η ομάδα έπρεπε να σκοράρει στα τελευταία λεπτά για να κερδίσουμε, προωθείτο ο πανύψηλος Γκριτσάροφ, συνήθως με θετικά αποτελέσματα.

Κλαίνοντας, και αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορεί να κριθεί σοβαρά η δουλειά ενός προπονητή σε λίγες βδομάδες παρά μόνο η φιλοσοφία την οποία προσπαθεί να μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του, θεωρώ πρέπον κάποιος αρμόδιος να βοηθήσει το νέο μας προπονητή να καταλάβει πως είμαστε ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. και ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Πρωτάθλημα δεν κερδίζει η ομάδα που δεν χάνει, αλλά η ομάδα που κερδίζει.

Γιώργος Καζαντζής

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!