Οθέλλος Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Η πιο ανέλπιστη νίκη της ομάδα μας είναι γεγονός. Ο τραγικός ΑΠΟΕΛ γλύτωσε κυριολεκτικά από τα χειρότερα αφού δεν του στοίχησε η νέα προβληματική εμφάνιση. Ο Οθέλλος έμεινε και πάλι με τις εντυπώσεις γιατί η κλάση του Μαντούκα και η εκτελεστική δεινότητα του και πάλι ανέτοιμου Τζιμπούρ μας έφεραν τη νίκη. Πέραν της τραγικής εμφάνισης που δεν στοίχησε μελανό σημείο του αγώνα ήταν και ο τραυματισμός του Καρλάο.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας δεν έκανε τις μαζικές αλλαγές όπως σε προηγούμενους αγώνες αφού κράτησε στο αρχικό σχήμα τους Μοράις και Βινίσιους όπως επίσης και τον Μαντούκα. Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν όμως οι Ρίισε, Τζιμπούρ και Εφραίμ όπως επίσης και ο Ντε Βινσέτι.

Το 4-4-2 είχε σαν επιθετικό δίδυμο τους Τζιμπούρ και Ντε Βινσέτι με τους Μαντούκα και Εφραίμ να κινούνται στη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα.

Ο αγώνας

Για ακόμα μια φορά το ξεκίνημα της ομάδας μας ήταν υποτονικό και το πιο ανησυχητικό από όλα ήταν πως με το πέρασμα του χρόνου τα πράγματα και χειρότερα. Η ομάδα στο σύνολο της έδειχνε νευρική αφού τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό γεγονός που έκανε πιο εύκολο και το έργο του Οθέλλου που αμυνόταν σωστά.

Με τους Μαντούκα και Εφραίμ να μην μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από τα άκρα ήταν αναπόφευκτο να «κοπούμε» στα δυο με τους Τζιμπούρ και Ντε Βινσέτι να αναλώνονται σε ανούσιες κινήσεις πολύ μακριά από την αντίπαλη περιοχή.

Η επιθετική ανυπαρξία και η παντελής απουσία ενός πλάνου ανάπτυξης έφερε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα έτσι άρχισαν και τα αβίαστα λάθη στην άμυνα που έδωσαν την ευκαιρία στον Οθέλλο να δημιουργήσει τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες για τέρμα. Η πιο μεγάλη ήταν αυτή στο 41 όταν μετά από λάθος του Αμορίν ο Βέρα έκανε το πλασέ σε κενή εστία αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Παρά την τραγική εμφάνιση φτιάξαμε δυο καλές ευκαιρίες αρχικά στο 10 με μακρινό σουτ του Μαντούκα και στο 32 όταν μετά από σουτ του Τζιμπούρ η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Γκόμες να περνά στη θέση του Εφραίμ που ένιωσε ενοχλήσεις κα έμεινε στα αποδυτήρια ενώ τα πράγματα πήραν ακόμα πιο αρνητική τροπή όταν στο 48 ο Καρλάο αποχώρησε με φορείο για τα αποδυτήρια με πρόβλημα στο γόνατο.

Η αναγκαστική αλλαγή έφερε τον Σιέρινταν στον αγώνα και τον Μοράις να παίρνει θέση δίπλα από τον Αμορίν. Η ομάδα μας συνέχισε να είναι ανύπαρκτη και το νέο λάθος έφερε το γκολ για τον Οθέλλο. Αυτό έγινε στο 54 όταν ένα τραγικό λάθος του Ρίισε έδωσε την ευκαιρία στον Οθέλλο να βρει την άμυνας μας εκτός ισορροπίας και ο Τιάγκο που βρέθηκε απέναντι από τον Πάρντο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 1-0 έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα μας αλλά στο 64 ο Μαντούκα έκανε πάλι το καθήκον του βάζοντας μας στο παιχνίδι όταν μετά από σέντρα του Ρίισε ο Βραζιλιάνος απέφυγε άψογο αμυντικό και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Παρά τη γρήγορη ισοφάριση το παιχνίδι της ομάδας μας συνέχισε να είναι άναρχο κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Οθέλλο να μην επηρεαστεί από την αρνητική για αυτόν εξέλιξη. Ήταν μάλιστα η ομάδα που έφτιαξε την επόμενη τεράστια ευκαιρία στο 70 όταν ο Ευθυμίου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του σταμάτησε σωτήρια πάνω στον Πάρντο.

Στο 75 ο Δώνης έκανε την 3η αλλαγή με τον Αλεξάνδρου να περνά στη θέση του Ρίισε. Παρά το ότι η ομάδα δυσκολεύτηκε και πάλι να εξασκήσει την πίεση που θα έφερνε το λάθος από πλευράς αντιπάλου η ολική ανατροπή ήρθε στο 86.

Μετά από σέντρα του Σιέρινταν ο Τζιμπούρ με ασύλληπτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στα λεπτά που απέμειναν η ομάδα μας κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της σκορ για να έρθει η ανέλπιστη νίκη.

Κίτρινες: Πάρντο, Αμορίν

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Ρίισε (75 Αλεξάνδρου), Σερτζιο, Αμορίν, Καρλάο (50 Σιέρινταν), Μοράις, Βινίσιους, Μαντούκα, Εφραίμ (46 Γκόμες), Ντε Βινσέντι, Tζιμπούρ

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!