Περί “κάλπικου” πρωταθλήματος

Μετά την βαρβάτη νίκη της ομάδας μας στη Λεμεσό και την διατήρηση των τεσσάρων βαθμών ασφαλείας από την δεύτερη ΑΕΚ , οι απανταχού αντί – ΑΠΟΕΛίστες άρχισαν το γνωστό τροπάριο περί “κάλπικου” πρωταθλήματος…

Το μόνιμο άγχος τους τα τελευταία χρόνια δεν είναι αν η ομάδα τους θα πάει καλά. Αυτό που τους “καίει” πραγματικά είναι αν ο Α.Π.Ο.Ε.Λ θα κατακτήσει και πάλι τον τίτλο.

Βλέπετε, τα 7 πρωταθλήματα μέσα σε 10 χρόνια και οι αδιανόητες πορείες μας στην Ευρώπη, τους έχουν δημιουργήσει ένα απίστευτο αίσθημα κατωτερότητας και κομπλεξισμού. 

Ο Α.Π.Ο.Ε.Λ κατάφερε να καταστεί η πιο δημοφιλής αλλά και η πιο αντιπαθητική ομάδα στην Κύπρο ακριβώς λόγω αυτών των μεγάλων επιτυχιών. Η ζήλια, η μεμψιμοιρία, τα ψέματα και η προπαγάνδα επιστρατεύονται για να υποβαθμίζουν τα όσα η ομάδα μας έχει επιτύχει.

Υποστηρίζουν κάθε φορά ότι το πρωτάθλημα μας είναι κάλπικο, πουλημένο, αγορασμένο και βρώμικο. Στο ραδιόφωνο, στο facebook, στις καφετέριες.

Έχουν και επιχειρήματα. Οι κόκκινες, τα πέναλτι, οι ασυλίες…

Τι ΔΕΝ λένε όμως ποτέ μα ποτέ;  “Εμείς είχαμε καλύτερη ομάδα τζιαί επιάσετε το εσείς λόγω της διαιτησίας”. Δεν θα τους ακούσετε ΠΟΤΕ όλους αυτούς να λένε ολόκληρη την πρόταση αυτή, παρά μόνο το δεύτερο μισό της.

Ο λόγος είναι ξεκάθαρος. Καμία ομάδα στον πλανήτη δεν μπορεί να κατακτά τα πρωταθλήματα επειδή και μόνον ευνοείται από την διαιτησία και όλοι αυτοί το ξέρουν.

Ακόμη όμως κι αν αυτό γίνει κατορθωτό, δηλαδή μια χειρότερη ομάδα κατακτά τα πρωταθλήματα με τις κόκκινες, τα πέναλτι και τις ασυλίες, υπάρχει ένας αδιαμφισβήτητος καθρέφτης που τα επαληθεύει και τα επιβεβαιώνει όλα. Κι αυτός ο λέγεται ΕΥΡΩΠΗ.

Πώς λοιπόν όλοι αυτοί που λασπολογούν τον Α.Π.Ο.Ε.Λ να τολμήσουν εκστομίσουν ολόκληρη την πρόταση, όταν η “βρώμικη” μας ομάδα διαπρέπει στην Ευρώπη πετυχαίνοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Κυπριακού ποδοσφαίρου και οι δικές τους οι “καθαρές” και “αδικημένες” διασύρονται σχεδόν κάθε χρόνο από τα προκριματικά;

Μέσα τους λοιπόν γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Α.Π.Ο.Ε.Λ είναι μακράν εδώ και χρόνια η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Δεν μπορούν όμως να το πουν, δεν μπορούν να το παραδεχτούν, δεν μπορούν να το χωνέψουν, δεν το αντέχει βρε παιδί μου ο οργανισμός τους!

Αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα και επιλέγουν να ζουν μέσα στην δική τους πλάνη για να δικαιολογήσουν την ποδοσφαιρική ανυπαρξία των ομάδων τους επικαλύπτοντας έτσι τα εγκληματικά λάθη των διοικήσεων τους.

Ως εκ τούτου, όταν τους ακούτε να μιλούν για “κάλπικα” πρωταθλήματα μην ανησυχείτε σημαίνει πως ακόμη κοιμούνται ύπνον βαθύ.

Όταν θα μας δώσουν συγχαρητήρια για την δίκαιη κατάκτηση του πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε…

Υ.Γ: Ο αγώνας με την ΑΕΚ την Κυριακή 7/5 στο ΓΣΠ είναι εκ των πραγμάτων ένας τελικός και σε ένα τελικό κανείς δεν πρέπει να απουσιάζει!

Ο Πορτοκαλί Ψυχίατρος

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X