Πόσες φορές θα πάει η κούζα στη βρύση;

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τέτοιες μέρες άρχισα να ανησυχώ για την πορεία της αγαπημένης μας ομάδας. Μη θέλοντας να μακρηγορήσω θα αφήσω την κρητική για τους παίκτες τη προπονητική ομάδα και τις μεταγραφές και θα επικεντρωθώ στο παρασκήνιο.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που καταγράφεται μια περίεργη «αδυναμία»  να δώσουν στην ομάδα μας τα σφυρίγματα που δικαιούται ειδικά στον πρώτο γύρο. Είδαμε μέχρι τώρα να σφυρίζονται 2 εύκολα πέναλτι εναντίων μας με της ομάδες της Λεμεσού ενώ πανόμοια δικά μας τα έκαναν γαργάρα. Πλην το «ντέρμπι» με τους χόχους σε όλα τα υπόλοιπα που χάσαμε και βαθμούς αυτό έγινε με την βοήθεια της διαιτησίας.

Με σκοπό να γίνω πιο συγκεκριμένος είναι απορίας άξιο με πιο σκεπτικό ανέχονται οι διοικούντες  διαιτησίες σαν και αυτές του Τράτου. Ο κέλλης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να μας στερήσει το πρωτάθλημα στο περσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ φέτος επανήλθε δριμύτερος. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, με την ανοχή των διοικούντων μας πήρε ξανά σφυρίχτρα στο παιχνίδι μας εναντίων του Ερμή.  Πέρα από τα φάουλ που δεν μας έδωσε, τις κάρτες σε παίκτες του Ερμή που έπρεπε να βγάλει, τις καθυστερήσεις που ανέχτηκε και που μερικές φορές ο ίδιος δημιουργούσε υπήρξαν ακόμα και περιπτώσεις που «μάρκαρε» και τους παίκτες μας εμποδίζοντας τους να σεντράρουν.  Αποκορύφωμα της κακής του διαιτησίας μας στέρησε ακόμα ένα πέναλτι με το οποίο θα γυρίζαμε το παιχνίδι. Μπορεί κάποιος από ολόκληρο το παιχνίδι να βρει έστω και ένα σφύριγμα που έγινε υπέρ μας και δεν το δικαιούμασταν? Να μην ξεχνούμε ότι και με την ΑΕΚ ο Μάσσιας στο κοτέτσι τους προκάλεσε εκνευρισμό με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα του έχοντας ως αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό εμφανέστατου πέναλτι και κόκκινης κάρτας

Επανέρχομαι λοιπόν στο ερώτημα του τίτλου, πόσες φορές θα πάει η κούζα στη βρύση? Σήμερα είμαστε στην τρίτη θέση  και το ότι σε παρόμοια κατάσταση βρισκόμασταν και άλλες χρονιές που τελικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η κατάσταση είναι επιθυμία και επίτευγμα του πανούργου Κουτσοκούμνη ο οποίος με αυτό τον τρόπο τους έχει όλους στην πρίζα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να περηφανεύεται για την ανταγωνιστικότητα του δημιουργήματος του.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει εάν συμφωνούν και άλλοι με την πιο πάνω εκδοχή είναι το γιατί εμείς είμαστε υπόχρεοι κάθε χρόνο να ανεχόμαστε διαιτησίες που μας στερούν βαθμούς ειδικότερα στον πρώτο γύρο.  Μήπως αυτό γίνεται με την ανοχή μας για λόγους τους οποίους μόνο η διοίκηση γνωρίζει και για αυτό η αντίδραση μας είναι υποτονική? Είναι τόσο σίγουροι οι υπεύθυνοι επί αυτών των θεμάτων ότι και φέτος το ΑΠΟΕΛ θα κάνει την ανατροπή ώστε να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα?

Χωρίς να θέλω να φανώ αχάριστος αλλά επιτρέψετε μου να έχω αμφιβολίες -ειδικά για την φετινή χρονιά- ότι τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ προστατεύονται δεόντως.   Βλέποντας το σκηνικό το οποίο δημιουργείται με πρωτεργάτες τους μάστορες στην παραχάραξη της ιστορίας και της προπαγάνδας χόχους προβλέπω ότι χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις θα έχουμε πολλαπλά προβλήματα.

Μη θέλοντας να δώσω πιο μεγάλη έκταση στο θέμα αναφέροντας τα αυτονόητα αντί αυτού θέτω προς προβληματισμό μερικά ερωτήματα. Πόσο θα ανεχόμαστε τους χόχους (πράσινους, κίτρινους μπλε κτλ) να βγάζουν περίπατο την γλώσσα τους σπιλώνοντας το όνομα του ΘΡΥΛΟΥ?  Είναι προς συμφέρων μας να έχουμε πρωτάθλημα με 14 ομάδες? Τι μας ενδιαφέρει εμάς και ανεχόμαστε την παράτυπη διάσωση διάφορων ομάδων (οικονομικά και βαθμολογικά) ώστε τα αρνιά τους να παραμένουν στο μαντρί? Γιατί ο ΑΠΟΕΛ να μην ηγείται εάν του  αξίζει από νωρίς στο πρωτάθλημα? Πόσους παίκτες από τις ακαδημίες μας θα μπορούσαμε να προωθήσουμε σε περίπτωση που το πρωτάθλημα ξεκαθάριζε πιο νωρίς?

Τέλος ξαναρωτώ, μήπως κάποιοι εν άγνοια μας, αποφάσισαν ότι είναι καιρός να πάρει και καμία άλλη ομάδα πρωτάθλημα ώστε κάποιοι καρεκλοκένταυροι να διατηρήσουν τις προνομιακές θέσεις τους?

Γ.Μ.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!