Σαλαμίνα Vs ΑΠΟΕΛ 0-3

Αποστολή εξετελέσθη. Το μοναδικό ζητούμενο αυτή τη φορά ήταν η νίκη και αυτό κάναμε σε μια έδρα που παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες. Το ίδιο έγινε και σήμερα αφού το 0-3 δεν αποτυπώνει κάποια νεκρά διαστήματα. Σε αυτό οφείλεται η καταλυτική παρουσία των Αλωνεύτη και Χαραλαμπίδη που πέρασαν σαν αλλαγή και ήταν οι πρωταγωνιστές των γκολ που έκριναν τον αγώνα. Η ομάδα είχε κάποια καλά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο αλλά έδειξε και την προβληματική της πλευρά στο διάστημα 45-65 όταν χάθηκε η μάχη του κέντρου. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε το αναμενόμενο παρατάσσοντας την ομάδα με τους έντεκα που άρχισαν και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, προτιμώντας με αυτό τον τρόπο και τη διάταξη με ενισχυμένο κέντρο. Ο Μπουντιμίρ είχε ρόλο οργανωτή με τον Μπουντιμίρ στην κορυφή της επίθεσης και στα πλευρά στηρίγματα τους Ατόρνο και Μαντούκα.

Με εξαίρεση τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να κερδίσει την μάχη του κέντρου και να έχει την κατοχή της μπάλας. Με τον Ατόρνο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες και τους υπόλοιπους να τον ψάχνουν η ομάδα μας επιδίωξε το γκολ εκδηλώνοντας τις περισσότερες επιθέσεις από δεξιά.

Ο Μπουντιμιρ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν στο 15 βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Παρά το ότι δεν πιέσαμε ιδιαίτερα η εδαφική υπεροχή ήταν αρκετή για να φέρει το γκολ στο 27. Ο Μαντούκα με εξαιρετική ενέργεια έδωσε στον Πίντο το σουτ του οποίου κατέληξε στα δίκτυα.

Το 0-1 έδωσε στην ομάδα μας την επιπλέον ώθηση την οποία όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με ένα δεύτερο γκολ. Και αυτό γιατί στο 31 χάθηκε διπλή ευκαιρία με τους Μαντούκα και Μπουντιμίρ να μην καταφέρνουν να νικήσουν τον Κόβατς.

Σταδιακά ο ρυθμός της ομάδας έπεσε και στα τελευταία λεπτά η Σαλαμίνα βρήκε χώρους και μπόρεσε να επιτεθεί χωρίς όμως να απειλήσει.

Παρά το ότι ο Πίντο έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 49 η ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά αφού η Σαλαμίνα κέρδισε την μάχη του κέντρου με αποτέλεσμα να εκδηλώνει επιθέσεις και να φτάνει με αφύσικη ευκολία μπροστά στα καρέ μας. Η πίεση έφερε τη φάση στο 54 όπου ο Καρυπίδης ανέτρεψε τον Όπερ με τον Τσαγγάρη να μη υποδεικνύει την παράβαση. Δυο λεπτά αργότερα έκανε λάθος και όταν δεν είδε νέο τράβηγμα πάνω στον Μπουντιμίρ που ήταν μέσα στην μιρκή περιοχή της Σαλαμίνας.

Η προβληματική εικόνα της ομάδας ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να κάνει δυο αλλαγές οι οποίες αποδείχτηκαν καθοριστικές. Στο 61 και στο 67 πέρασαν στον αγώνα οι Αλωνεύτης και Χαραλαμπίδης αντικαθιστώντας τους Μαντούκα και Μπουντιμίρ αντίστοιχα. Οι προσωπικές ενέργειες και συνεργασία των δυο έφερε δυο γκολ που έκριναν τον αγώνα και διασκέδασαν τις εντυπώσεις του κακού εικοσαλέπτου.

Στο 73 ο Χαραλαμπίδης έδωσε ασίστ στον Αλωνεύτη ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τον Κόβατς στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα. Το 0-2 ήρθε με ανακούφιση για όλους μας αφού μέχρι τότε η Σαλαμίνα η ομάδα που έλεγχε τον αγώνα.

Στο 78 ο Αλωνεύτης πέτυχε και δεύτερο γκολ όταν μετά από νέα πάσα του Χαραλαμπίδη ο Μουστάκας δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο παίκτης μας με μακρινό πλασέ έκανε το 0-3. Με αυτά τα δεδομένα η συνέχεια είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα με μοναδική αξιόλογη φάση το διπλό δοκάρι του Ατόρνο στο 89.

 

Κίτρινες: Κλουκόφσκι

ΑΠΟΕΛ
Πάρντο, Σέρχιο, Κλουκόφσκι, Καρυπίδης, Μπόρδα, Μοράις, Πίντο, Μπεναχούρ (78 Τζιόλης), Ατόρνο, Μαντούκα (61 Αλωνεύτης), Μπουντιμίρ (67 Χαραλαμπίδης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!