Στα χαρτιά θα επιβεβαιωθεί η στέψη

Μια κροτίδα που έσκασε μπροστά από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ στο 50 ήταν η αιτία να διακοπεί ο αγώνας. Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Κακά ο οποίος αποχώρησε αιμόφυρτος με φορείο σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ήταν η δεύτερη κροτίδα που έριξαν οπαδοί της Αελ αφού προηγήθηκε και μια πριν την έναρξη του αγώνα η οποία έσκασε μπροστά από τους διαιτητές. Για ένα 40λεπτο οι διαιτητές ήταν κλεισμένοι στα αποδυτήρια και στη συνέχεια ανακοίνωσαν την απόφαση τους στους αρχηγούς των δυο ομάδων. Είναι δεδομένο και θα το επιβεβαιώσει η έκθεση της αστυνομίας ότι η κροτίδα έπεσε από την κερκίδα της Αελ, οπότε η δικαστική επιτροπή δεν θα έχει δύσκολο έργο.

Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε και επίσημα εως ότου ληφθεί η σχετική απόφαση.

O αγώνας

Μια αλλαγή είχε το αρχικό πλάνο του Δώνη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα αφού ο Ολιβέιρα προτιμήθηκε αντί του Κακά. Στο 4-4-2 οι Ντε Βινσέτι και Σιέρινταν ήταν το επιθετικό δίδυμο με τους Χαραλαμπίδη και Γκόμες να λειτουργούν ως στηρίγματα από τα άκρα αλλά και με τον Πορτογάλο να κινείται στον κεντρικό άξονα. Οι Μοράις και Βινίσιους είχαν το γνωστό τους ρόλο στο κέντρο του γηπέδου, ενώ η αμυντική τετράδα ήταν οι Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν και Ολιβέιρα με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια.

Από την αρχή επιβεβαιώθηκε ότι η Αελ δεν είχε καμία διάθεση να επιτεθεί μαζικά και πως το ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ θα ήταν να βρει τις λύσεις απέναντι στην αμυντικογενή τακτική των γηπεδούχων. Η νευρικότητα των πρώτων λεπτών γενικεύτηκε με την πάροδο του χρόνου αφού η ομάδα μας δυσκολευόταν αφάνταστα να οργανωθεί σωστά. Η αρχική προσπάθεια για να τους «τρυπήσουμε» από τον άξονα δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η Αελ αμύνθηκε σωστά και έκλεισε τους διαδρόμους.

Τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και τα άστοχα γεμίσματα από την αμυντική γραμμή έκοψαν την ομάδα μας στη μέση επιβεβαιώνοντας ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως θέλαμε. Η πρώτη και μοναδική καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 19 όταν ο Σέρτζιο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το πλάγιο σουτ του χτύπησε σε αμυντικό με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Η Αελ βλέποντας τον αγώνα να εξελίσσεται όπως θα ήθελε αρκέστηκε σε αντεπιθέσεις χωρίς όπως να μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικές εκτός από μια φάση στο 40 όταν ένα από τα γνωστά αδικαιολόγητα λάθη του Ολιβέιρα λίγο έλειψε να στοιχίσει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!