Τιμούρ, έχουμε θέμα

“Ο Ακροβολιστής θα κτυπά αλύπητα σε ανύποπτο χρόνο, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε και οτιδήποτε πλήττει ή προσπαθεί να πλήξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω απ’ όλα, γι’ αυτό καλά κάνουν να προσέξουν όλοι οι αντιΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ για να μη νιώσουν τα πυρά του Ακροβολιστή.”

Ο στόχος μας έχει επιτευχθεί πλήρως με το τέλος του πρώτου γύρου. Καταφέραμε να αναστήσουμε την ανόρθωση, τον απόλλωνα και να κρατήσουμε ζωντανή την ομόνοια, χάνοντας παράλληλα και την κορυφή. Αυτό φυσικά είναι το τελευταίο που πρέπει να μας ανησυχεί διότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Κανένας δεν κατακτά πρωτάθλημα το Δεκέμβριο.

Η δική μας ανικανότητα σε συνδυασμό με το ασταμάτητο κούντημα που δέχεται η ανόρθωση, μας αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους. Ο Πουλλαίδης παίζει πολύ καλά το δικό του παιχνίδι σχετικά με τη διαιτησία και υπογείως αλλά και διαβάζοντας ομιλίες στα ΜΜΕ που του γράφει ο αισχρός Μήτρου. Έχει καταφέρει να περάσει την άποψη στην κοινή γνώμη του διαχρονικά αδικημένου αφήνοντας παράλληλα υπονοούμενα εναντίον του ΑΠΟΕΛ, τακτική που ακολουθούν πολλά χρόνια τώρα.

Για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική η διαιτησία αλλοιώνει αποτέλεσμα υπέρ της ανόρθωσης, με ένα πέναλτι το λιγότερο αυστηρό που της δόθηκε και ένα πιο καθαρό που δεν δόθηκε στο παραλίμνι προηγουμένως. Τα ΜΜΕ κάνουν γαργάρα ως συνήθως τέτοιες φάσεις που ευνοούν καταφανέστατα την ανόρθωση, όπως έκαναν και με τη δεύτερη κίτρινη/κόκκινη που εσκεμμένα δεν έδωσε ο Βασίλης στον Αγγελή στο 30’.

Φυσικά πρώτα ας δούμε τι θα κάνουμε εμείς για να βελτιωθούμε. Δικαιολογίες λέχθηκαν πολλές και από πολλούς, σχετικούς και άσχετους. Κάποιοι αρέσκονται μάλιστα να βγαίνουν σαν μετά Χριστό προφήτες και να κριτικάρουν, ενώ όταν η ομάδα έριχνε τις 9άρες κρύβονταν στα πετσιά τους. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ναι το ρόστερ έχει μια ανισορροπία, ναι η ομάδα είναι κουρασμένη, ναι οι τραυματισμοί θερίζουν, ναι η διαιτησία μας κατατρέχει, ναι η τύχη δεν μας χαμογελά, αλλά και ο ίδιος ο Τιμούρ δεν βοηθά με τις επιλογές του και τον τρόπο που προσεγγίζει τα δύσκολα παιχνίδια.

Αγαπητέ Τιμούρ, να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου με κάποιες από τις επιλογές σου είτε αυτές αφορούν παίκτες είτε συστήματα και αλλαγές. Δεν θα σου υποδείξω όμως εγώ αν ο Στίλιτς πρέπει να παίζει περισσότερο, ούτε αν ο Μακρίδης έπρεπε να ξεκινήσει με τον απόλλωνα, ούτε οτιδήποτε άλλο αφορά τα αγωνιστικά. Όλα αυτά είναι δική σου ευθύνη και εσύ με τη σειρά σου κρίνεσαι από τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών σου.

Όμως, αγαπητέ Τιμούρ, είναι πλέον φανερό ότι αυτά τα αποτελέσματα δεν σε δικαίωσαν. Κάτι πρέπει να αλλάξεις. Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι οι γνωστές υπεραισιόδοξες δηλώσεις σου ότι η ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα στην Κύπρο, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το τι εμφανίζει στο γήπεδο και τον τρόπο που προσεγγίζει τα δύσκολα παιχνίδια. Ένας τρόπος ο οποίος είναι σχετικά αμυντικογενής και μάλλον φοβισμένος μη χάσουμε, αντί να επιβληθούμε από την αρχή. Πρέπει να αντιληφθείς ότι πλέον δεν προπονείς ούτε την ανόρθωση ούτε την Εθνική Γεωργίας, οι οποίες πρώτα θέλουν να μη χάσουν και μετά αν κερδίσουν καλώς.

Δεν φτάνει που σε καταριούνται όλοι οι ξιμαρισμένοι μέρα νύχτα, τους δίνεις και εσύ το δικαίωμα να γελούν εις βάρος σου και κατ’ επέκταση εις βάρος του ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να αντιληφθείς ότι προπονείς τον ΑΠΟΕΛ και ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει πάντα στο γήπεδο για να επιβληθεί και να κερδίσει. Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις το κλίμα. Κάνε ότι πρέπει για να επιστρέψουμε στις νίκες και να στεφθείς πρωταθλητής.

Αλλαγή προπονητή δεν πρέπει να περνά ούτε καν σαν σκέψη από το μυαλό μας! Δεν θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Αυτό να το έχουμε πάντα υπόψη μας. Αν κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι από τον Τιμούρ, είτε αυτοί είναι παίκτες είτε παράγοντες είτε οπαδοί, να σιωπήσουν όλοι και να κάνει ο καθένας τη δουλειά του. Το μόνο που χρειάζεται τώρα ο ΑΠΟΕΛ είναι στήριξη και βοήθεια στον προπονητή και όλα μπορούν να αλλάξουν.

“Δύο μαγικές λέξεις, δύο υπέροχες ιδεολογίες, δύο μεγάλες περηφάνιες, δύο δόξες και εν κατακλείδι, μια δεύτερη και τρίτη θρησκεία για μένα και όσους πίστεψαν στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και κατ’ επέκταση στον ΑΠΟΕΛΙΣΜΟ”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X