Το τρίπτυχο επιτυχίας πάσχει

Το τρίπτυχο επιτυχίας σε κάθε ομάδα: Διοίκηση, Παίκτες/Τεχνική Ηγεσία, Κόσμος

Με σοβαρότατα προβλήματα και με ανάλογο μερίδιο ευθύνης από όλους:

Διοίκηση: Χιλιοειπωμένοι οι ερασιτεχνισμοί μιας διοίκησης που τα μέλη της βγάζουν εικόνα ότι ήρθαν στο ΑΠΟΕΛ για να επωφεληθούν οι ίδιοι και όχι για να προσφέρουν. Όταν κάθε μέρα που περνά κάποιος σκέφτεται πως θα κερδίσει ο ίδιος τότε ενεργεί ανάλογα. Κάνει βεβιασμένες κινήσεις (συχνές αλλαγές προπονητών, παικτών), κακές μεταγραφές και το σημαντικότερο δεν έχει στρατηγική για το μέλλον. Γύρω στα 100+ εκατομμύρια πέρασαν από τα ταμεία της εταιρίας τα τελευταία χρόνια και το μόνο που υπάρχει είναι το σουβενίρ του DVD με την πορεία στους 8.

Παίκτες/Τεχνική Ηγεσία: Παίκτες ανυπάκουοι, ουσιαστικά παίζουν όποτε θέλουν και το αλλοπρόσαλλο είναι ότι είναι καλοπληρωμένοι και στην ώρα τους. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση? Παράδειγμα ίσως να είναι η περίπτωση Ρήγκαν στην Αμερική το 1981 που μετά από αρκετές απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας απέλυσε 11.000 από αυτούς. Είχε τα κότσια και από τότε άλλαξε δραματικά το επάγγελμα το οποίο πλέον θεωρείται πρότυπο για πολλές χώρες. Φυσικά δεν εισηγείται κανείς να απολυθούν όλοι οι παίκτες αλλά το παράδειγμα της Αμερικής δείχνει ότι κάποτε χρειάζονται δραστικές λύσεις. Ένα άλλο δικό μας παράδειγμα είναι το πώς ο Γιοβάνοβιτς διοικούσε τα αποδυτήρια και την πειθαρχία που επέβαλλε. Παραδείγματα που έστελνε παίκτες σπίτι τους για παράξενο κούρεμα ή που έβαζε φωνές σε βοηθούς του για λάθος τοποθέτηση κώνων στην προπόνηση μπορεί να ακούγονται ακραία αλλά κρατούσε ισορροπίες και έβγαζε εικόνα υπάκουης και συγκροτημένης ομάδας.

Κόσμος: παρόλο ότι είναι ο τελευταίος που φταίει βλέπουμε σοβαρά προβλήματα τα οποία μεγαλώνουν καθώς οι διοικήσεις, η πολιτεία, εμείς οι ίδιοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα. Υπήρχε περίπτωση οι 8 που συνελήφθησαν στην Τρίπολη να είναι ακόμη στους συνδέσμους φιλάθλων?

Η πολυπλοκότητα του τρίπτυχου είναι τόσο μεγάλη που τελικά καταλήγει στο πόσο ορθά διοικείται.  Το management μιας ομάδας δεν είναι καθόλου εύκολη περίπτωση και σίγουρα δεν είναι κάνει για άτομα που έχουν άλλες φιλοδοξίες ή που δεν έχουν την απαραίτητη σοβαρότητα να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Γιάννης Κ.

Λευκωσία

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!