«Τζείνο που φοάστε…θα το πάθετε»

Ο τρόπος που εξελίσσεται το σήριαλ Ουζόχο έχει διχάσει την ποδοσφαιρική νήσο μπανανία και έχει αναγάγει το θέμα σε κάτι περισσότερο από τρεις βαθμούς, που απλά έλαχε να κερδηθούν στα χαρτιά. Ουσιαστικά, η πρώτη επτάδα πλην της Ανόρθωσης και του ΑΠΟΕΛ, ήθελε ο καθένας για τους δικούς του λόγους, η απόφαση να βγει υπέρ του Απόλλωνα. Συγκεκριμένα ΑΕΛ και Απόλλων για να αυξήσουν τις πιθανότητες τους να κατακτήσουν το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ καθαρά από απωθημένο, η Σαλαμίνα για να παραμείνει στην εξάδα, και τέλος οι χόχοι LTD για τις Ευρωεκλογές (το επιβεβαιώνει και η ευαισθησία του κ. Άντρου επί του θέματος).

Ταυτόχρονα, η διάρκεια που έχει η υπόθεση (σ.σ. έφεση Ανόρθωσης) καθώς και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αλλά και η ψευδαίσθηση που δημιουργείται ότι αυτή θα κρίνει τον πρωταθλητή, δουλεύουν εναντίον μας και σε θέματα ψυχολογίας. Αυτό συμβαίνει τόσο σε επίπεδο παικτών και προπονητικής ομάδας που βλέπουν την πίεση να αυξάνεται ραγδαία, όσο και σε επίπεδο κόσμου.

Είναι γ ’αυτό που επιβάλλεται ορθότερη επικοινωνιακή διαχείριση από τον Μάκη και την παρέα του, προς ανάδειξη του κοινού μυστικού μεταξύ της λίγκας των τεσσάρων αντί-ΑΠΟΕΛ (Απόλλων, ΑΕΛ, ΑΕΚ και Ομόνοια). Ότι δηλαδή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο ΑΠΟΕΛ θα κατακτήσει (πάλι) το πρωτάθλημα.

Αυτός ο φόβος είναι και η πεμπτουσία της υπόθεσης Ουζόχο, και είναι τόσο προφανής που πλέον εκφράζεται απροκάλυπτα και άνευ φόβου (αλλά σίγουρα με περίσσιο πάθος) στα πλαίσια του διαχρονικού στόρι που θέλει το ΑΠΟΕΛ να έχει διπλάσιο και τριπλάσιο budget, να ελέγχει τους διαιτητές, «εν να τους κουντίσουν να το πιάν πάλε…αφού λαλώ σου, ακόμα και οι υπουργοί εν με τ’ ΑΠΟΕΛ!» κτλ.

Αυτή η κολόνια κρατάει τόσο που ακόμα και ο daddy-Κ που χρόνια τώρα και μέχρι πρότινος αρκείτο στο παρασκήνιο, δεν άντεξε άλλο να βλέπει τον υιό του να κινδυνεύει να την «πάθει» ξανά και έσπευσε εις άγραν βοηθείας απ’ όλους τους αντί-ΑΠΟΕΛ και ιδιαιτέρως τους έχοντες και κατέχοντες εκ Λεμεσού.

Στο χέρι μας είναι να τους χαλάσουμε τα σχέδια και να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά τον φόβο τους. Ο Μοράις και η παρέα του έχουν την εμπειρία, το ταλέντο και τα ψυχικά αποθέματα να γράψουν για άλλη μια φορά ιστορία κατακτώντας το έβδομο συνεχόμενο. Αρκεί μόνο να παραμερίσουν την αγωνία τους για την ανανέωση των συμβολαίων τους και τις προσωπικές κόντρες, και να αποδεχτούν τον ρόλο που θα επιλέξει να τους δώσει ο Τραμετσάνι, όποιος κι αν είναι αυτός.

Με εκτίμηση,

Ρίφι

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!